Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Chobits [manga]
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Chobits [manga]

In de toekomst, waar jongens nog steeds jongens zijn, maar waar meisjes robots zijn. Dat was de zin die ik steeds zag staan bij de Chobits reclame in mijn Love Hina manga's. Ik sprak mij aan en ik ging ze bestellen. Na het lezen van de manga's ben ik zo verkocht dat ik deze review schrijf. Het is erg leuk deze gelezen te hebben, ook al heb je de Anime versie gezien. Het verhaal is wat anders en de tijdvolgorde is vooral anders. Als jullie meer willen weten moeten jullie de volgende review lezen.

Hideki Motosuwa is een jonge volwassene die gezakt is voor zijn universitair toelatingsexamen en dus naar de grote stad verhuisd om daar op een prep-school zich voor te bereiden op zijn herkansing. Het verhaal begint waar je Hideki ziet werken. In de manga heeft hij al in het begin een baan, terwijl je bij de Anime ziet dat Hideki er eentje zoekt. Hij is klaar met werken en is op weg naar zijn appartement. Tijdens het wandelen naar zijn appartement ziet hij een Persocon bij het vuilnis staan en besluit hij haar mee naar huis te nemen. Daar aangekomen staat hij voor het probleem: hoe moet hij het ding aanzetten? Hier komt hij uiteraard achter, maar hoe hij dat doet...dat mag je zelf lezen. Hideki en Chii (want zo noemt hij zijn Persocon omdat zij alleen nog maar Chii kan zeggen) maken samen nog allemaal hilarische momenten mee, en deze zijn allemaal zeer vermakelijk en zorgen ervoor dat je deze manga blijft lezen. Chobits bevat veel verschillende elementen, waaronder de meest prominente; humor, liefde en serieusheid en hierdoor zal Chobits in bijna ieders hart een plekje innemen.
Het verhaal wordt naarmate de manga vordert steeds serieuzer en gaat steeds meer op de vraag in of Persocons nou gewoon machines zijn of toch meer dan dat. Ook wordt aan de kaak gesteld of het mogelijk is dat mensen en machines gevoelens voor elkaar kunnen ontwikkelen. Chobits begint grappig, maar zorgt voor later in de manga voor genoeg serieusheid zodat het toch meer is dan een 'gewone' grappige manga.

Het is een duidelijk verschil tussen de manga en de Anime. In de manga komt bijvoorbeeld al erg snel zijn lerares slapen bij Hideki voor een nachtje. Daarnaast komt Chii met haar "zus" al heel erg snel in contact. Er zit heel wat extra humor in de manga, bijvoorbeeld dat iedereen steeds tegen Hideki erover begint dat hij nog maagd is. In de manga is minder te zien dat Hideki weinig verstand heeft van computer, in ieder geval minder dan normaal. Daarop kom ik omdat Hideki al snel Chii kon aansluiten op een tv in zijn eentje. Verder heeft Hideki wel veel contact met de mensen die hij ontmoet net zoals in de Anime.

Ik ben tevreden over de tekeningen die ze hebben gemaakt in de manga. Het was duidelijk te zien en makkelijk om te volgen. Je zit ook nooit vreemd te kijken of je een persoon nou met persocon-oren ziet of dat het een normaal mens is, het is gewoon duidelijk te zien. Verder heb ik niks te klagen over de inkt en papier. Ik ben er gewoon tevreden over en kan geen verbetering verzinnen.

Chobits is een erg leuke manga om gelezen te hebben. Daarbij raad ik je ook deze manga aan om bij je verzameling te doen. Het is een leuke manga over sciencefiction en humor. En op een dag hoop ik dat wij ook Persocons hebben :p. Tegen die tijd lees ik met plezier deze manga. Koop hem ook!

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid:
Verhaal: 8
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
Gast
Geplaatst op 04/02/2006
Joanne

80.60.185.42
Ik ga hem denk ik wel kopen! Ik zit nu helemaal in de anime, en hij spreekt me wel aan :) Jammer dat hij niet op de Nederlandse televisie word uitgezonden *snif*
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
manar

86.85.1.120
het is jmmr dat anime series niet op nederland tv worden uitgezonden. eerst was het wel zo maar nu niet meer jmmr

Gast
Geplaatst op 17/04/2006
natasha

194.104.125.2
je kan de chobits 'film' wel kijken! op internet! dit is de site: www.youtube.com dan moet je bij zoeken: chobit intypen en daarchter het cijfer... er zijn 26 filmpjes over en elk duurt ongeveer 20 min dus je moet voor het eerste filmpje CHOBIT 1 intypen en als je die hebt gezien typ je CHOBIT 2 in veel plezier:)
Gast
Geplaatst op 17/04/2006
natasha

194.104.125.2
ps: kan je chobits ok in stripvorm kopen hier in Nederland???
Gast
Geplaatst op 28/04/2006
DEBORAH

80.200.128.83
HALLO IK BEN DEBORAH EN IK BEN 11JAAR DIT IS KIJ LEUK DIE SAAIT EN CHOBITS IS KIJ GOE IK HEB ZELF EEN POSTER VAN CHOBITS EN BOEKEN MAAR IK BEN NOG MAAT AAN NUMMER 3 EN WIL IK ZE AL ALEMAAL U HEBBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 12/05/2006
Mij

84.30.80.212
atention whore, volgens mij habgt jouw caps lock vast roflmao
Gast
Geplaatst op 13/05/2006
manga lover

83.117.81.5
ze zijn erg mooi getekend en me hele computer staat er vol mee . MAAR WAAR KAN DE DIE MANGA KOPEN IK ZIE ZE ON GEEN EEN BOEHALDEL OF WAARDAN OOK LIGGEN !!???!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 13/05/2006
manga lover

83.117.81.5
DUS ALS IEMAND HET WEET VERTEL HET ME DAN EN REAGEER
Gast
Geplaatst op 19/05/2006
AkaneXP

213.10.224.89
Ik heb deze serie in Duitsland gekocht, in Bremen. In Duitsland hebben ze heeeeeeeeeeeeeel veel manga, dus misschien moet je daar gaan zoeken (als je een beetje duits kunt :P)
Gast
Geplaatst op 29/06/2006
xtr1pkick

86.81.84.194
Chobits = wel vetjs ^^ zowiezo de meeste anime.... manga... vind ik toppy heb zelf dragonbal dragonball z en dragonball gt alle afleveringen + all movies. Ninja scroll the series + movie. akira. dnaČ . gundamwing 1e 35 afleveringen .trigun. cowboy bebop antal afleveringe + the movie. alleen 1 ding MEGA DUUR!!
Gast
Geplaatst op 29/06/2006
xtr1pkick

86.81.84.194
owja nu is er veel van te krijge bij media markt!
Gast
Geplaatst op 30/07/2006
*eep*

80.57.155.147
Check mijn Chobits site ^^
www.freewebs.com/hidechii
Gast
Geplaatst op 08/01/2007
mangafreak

83.134.137.16
chobits is echt tooooofffee !!! je kan die chobits boeken vinden in superdragontoys te brussel. veel keuze !!! waag je erop om gaan kijken ??
Gast
Geplaatst op 25/01/2007
chobitje

83.85.70.239
jammer dat ik nooit dat filmpje heb gezien
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Chobits [manga]
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Tokyopop
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers