Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2 [manga]
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2 [manga]

Ranma 1/2 is een geweldig leuke anime om te zien, maar.. wist je dat er ook een manga was? Daar ga ik dieper op in. Ranma 1/2 is er ook om lekker te kunnen lezen wanneer ingedekt bent 's avonds in je bedje met alleen je bedlampje aan voor het slapen gaan, in de bus wanneer je onderweg naar school gaat, tijdens die saaie wiskundelessen, op vakantie of een andere plek waar jij graag leest. En, d'r zijn wel 38 volumes uit van Ranma 1/2, dus je hebt voorlopig ook wat te lezen. Nou, tot zo ver mijn babbeltje van vandaag, hier mijn review over de manga van Ranma 1/2.

Het verhaal
Ranma is één van de weinige mensen die is gevallen in één van de vervloekte plassen. Door deze vloek zal Ranma bij aanraking van koud water veranderen in een vrouwelijke versie van Ranma. Zijn vader had minder geluk toen hij in één van de plassen viel, hij zal bij aanraking van koud water veranderen in een panda. Gelukkig is er een manier om terug te veranderen naar je eigen gedaante, en dat is het aanraken van warm water(had het bijna zelf kunnen raden). Omdat Ranma nog niet diep genoeg in de ellende zit, heeft zijn vader hem uitgehuwelijkt aan één van de drie Tendo dochters, een dojo waar de Anything Goes Martial Arts wordt getraind. Voor hij het wist hadden twee dochters al besloten dat hun zusje Akane Tendo de 'gelukkige' mocht zijn om de verloofde van Ranma te worden, reden 1 omdat ze met leeftijd bij elkaar passen, reden 2 is omdat Akane een hekel heeft aan jongens, wat mooi uitkomt want Ranma is half jongen, half meisje!

De reden dat Ranma moet trouwen met Akane Tendo is, dat hij als meester van vechten, de Tendo Dojo kan overnemen en samen kan draaien met Akane. Helaas heeft het lot bepaald dat deze twee niet met elkaar opschieten, en dat begint al wanneer ze elkaar tegenkomen als meisje en jongen, in jawel, de badkamer! Sindsdien is het erg achteruit gegaan tussen de twee, vooral omdat Ranma af en toe zijn grote mond niet kan houden.

Sinds Ranma een dak boven zijn hoofd heeft bij de Tendo familie, wordt Ranma belaagd door uitdagers, die steeds een goede reden hebben om Ranma een kopje kleiner te maken. De redenen gaan meestal per ongeluk, maar vaak is Ranma niet echt bij zijn hoofd, en pest hij nogal vaak iemand, waardoor hij een goede klap kan verdienen. Zo wordt hij uitgedaagd vanwege zijn verloofde(s), oude schoolruzies, het ontvangen hebben van 'De kus der doods', of wanneer hij zijn meester Happosai op het rechte pad probeert te krijgen. Bij deze gevechten gebruikt Ranma voornamelijk de Anything Goes Martial Arts stijl, die al sinds kinds af aan hem wordt geleerd door zijn vader.

Anime > Manga
Groot verschil is er niet tussen deze twee, alleen kan een gebeurtenis iets anders lopen. Wel wat heel erg opvalt, is dat de volgorde in de anime anders is dan in de manga. Zo zal bijvoorbeeld met Shampoo pas na het schaatsgevecht kennis mee kunnen gemaakt worden. Maar ook de plek waar je Shampoo voor het eerst ziet is ergens anders. Verder is het verhaal hetzelfde, dus je hoeft niet bang te zijn iets te missen. In de manga is het volledige verhaal te lezen, want bij de anime heb je ook OVA's die je moet zoeken, om toch meer te kunnen zien van de anime, terwijl de manga één lange reeks is met uitgaven. Ook is het zo dat de manga natuurlijk gewoon te koop zijn in een boekenwinkel, maar om de anime op DVD zien te krijgen, ben je een tijdje zoet mee.

Manga met een baardje
De manga releases zijn best oud geworden van onze held(in) Ranma. Daarom zal je ook niet moeten schrikken als je gaat beginnen met het eerste boek, waarbij je bijna denkt dat je de oude stripboeken van je opa hebt gestolen. Maar, geloof het of niet, het ziet er nog steeds uit als manga! (Dus vroeger was manga ook japans!?) Hiermee bedoel ik dus dat je niet de fraaie tekeningen moet verwachten als bij Love Hina, maar dat het op een andere manier getekend is.

Het verhaal van Ranma 1/2 gaat erg lang door, en dat wordt op een gegeven moment wel een beetje saai als gebeurtenissen op elkaar beginnen te lijken. Het verhaal behoudt wel zijn humor, dus daar ben ik dik tevreden over. Want eenmaal als alle karakters zijn voorgesteld, is het eigenlijk herhalend wat er gebeurt. Het is niet verschrikkelijk, en je ligt er niet wakker van, maar ik moet toch 1 minpunt zien te vinden :P! De manga is erg leuk om te lezen, dus je kunt zeggen dat Rumiko Takahashi, de maker van Ranma 1/2, goed werk heeft gericht, en ons deze mooie manga heeft kunnen geven.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid:
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
+ spannend
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 22/10/2006
Let

82.217.89.71
Er is nog één min punt, godzijdank heb ik je bericht vandaag gelezen want ik kijken net ranma 1/2 en er viel me iets op bij champoo want: akakne is heel boos op ranma omdat ze hebben gezoend en dan zie je opeens een herinnering van wat iets dat ranma had gezegt: akane is mijn verloofde en ik geef haar niet zo snel op, en dat zegt die op de schaats baan dus ik snapte er niks van:P maar goed dat ik dit heb gelezen:P alleen er is dus wel iets dat nie klopte (aA)
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Coby

201.209.232.62
http://2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51-t.k90u0h.info [a href="http://2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51-h.k90u0h.info"]2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51[/a] [url]http://2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51-b2.k90u0h.info]2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51[/url] [u]http://2e3b5ed44557ccbb0ea6d4e42a6a5f51-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 15/10/2007
watch replica

60.190.240.73
Our [a href=http://www.make-replica-watch.com]watch replica[/a] price is cheaper than other website, and the watch replica is the good watch. you can choose any watch replica to placed order, Once we receive your payment, we will handle the watch replica shipment.
Gast
Geplaatst op 08/04/2008
Glass Machinery

60.190.240.68
Global [a href=http://www.hzqx.net/en/cpzs.asp]Glass Machinery[/a] Supplier Directory, Glass Machinery, Glass Machinery Manufacturers, Glass Machinery Factories, Glass Machinery Manufacturing,Global Sources Direct Toe Nail Art Book Buy wholesale lots of Toe Nail Art Book online.Find [a href=http://www.gs-instruments.com]Pressure gauge[/a] on GlobalSpec by specifications. Pressure gauges are
used for a variety of industrial and application-specific pressure monitoring applications. A broad spectrum of pressure gauges
are available from pressure gauge .[a href=http://www.kawai.com.cn/eng-home.htm]Dehumidifier[/a] suppliers from China and around the world, Dehumidifier, Dehumidifier Manufacturers, Dehumidifier Factories, Dehumidifier Manufacturing, Dehumidifier Manufacturer, Factory, Company, Dehumidifier Exporters.
Gast
Geplaatst op 24/03/2009
tjomauonr

94.229.65.173
Kr33Xe [a href="http://axrjqmvkxtvu.com/"]axrjqmvkxtvu[/a], [url=http://nixpukvvilgi.com/]nixpukvvilgi[/url], [link=http://fdaghovtvbai.com/]fdaghovtvbai[/link], http://unzikspdqhko.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2 [manga]
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers