Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Sonic X
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Sonic X

Sonic is terug, en nu sneller dan ooit! Er is een nieuwe anime verschenen van Sonic, genoemd 'Sonic X'. Deze anime draait op dit moment in Amerika en Japan. En natuurlijk volg ik de avonturen van Sonic op de voet

Wie is Sonic?
Sonic is weer begonnen met zijn nieuwe Tv-serie. Ik ga nu uitleggen wie Sonic is voor de mensen die Sonic niet kennen. Sonic is een blauwe egel die woont op de planeet Mobius. Sonic is heel goed bevriend met het vosje Miles 'Tails' Prower. Dit vosje heeft 2 staarten, dat hem de mogelijkheid geeft om tijdelijk te kunnen vliegen, als hij hard draait met zijn staarten. Tails heeft heel veel verstand van elektronica. Knuckles is de bewaker van de Chaos Emeralds, en nog belangrijker de Meester Emerald. Deze magische juwelen hebben mysterieuze krachten waar Dr. Eggman heel graag gebruik van wil maken. Dr. Eggman is de aartsvijand van Sonic. Met zijn 'meesterlijk' brein kan hij de meest geavanceerde robots bouwen. Dan hebben we nog Amy Rose, een vrouwelijke roze egel die zich voordoet als de vriendin van Sonic (terwijl Sonic daar anders over denkt).

Het ontwerpen van Sonic
Sonic is ontworpen door Yuji Naka en Naoto Ohshima in opdracht van Sega. Het bedrijf Sega was begonnen aan het ontwikkelen van de nieuwe 16-bit consoles, en hadden een mascotte nodig om het product te kunnen presenteren. Er waren eerst ideeën om Sonic een konijn te maken, en met objecten zou gooien. Gelukkig kwam daar verandering in. Het werd een egel, die met het gebruik van zijn rug, de beroemde 'spin-attack' kan uitvoeren. Met de snelheid van Sonic werd het de bedoeling dat het snelle games moesten worden met Sonic in de hoofdrol.

Begin van Sonic X
Na het achterna zitten van Dr. Eggman, komt Sonic terecht bij de hoofdbasis van Dr. Eggman. Hier heeft de slechterik alle Chaos Emeralds verzameld en heeft Cream en Cheese ontvoerd. Na een wild gevecht buiten lukt het Sonic om binnen te komen. Daar staat Dr. Eggman op hem te wachten. Dr. Eggman dreigt op een knop te drukken, waar alle Chaos Emeralds in zitten. Sonic probeert hem tegen te houden, maar hij werd gevolgd door 1 van de robots van buiten. Dr. Eggman beveelt de robot om op Sonic te schieten, wat er ook maar gebeurt. Sonic gaat voor de machine staan waar alle Chaos Emeralds in zitten, waardoor de machine beschadigt raakt. Dr. Eggman ziet dit te laat, en drukt op de knop. Eén moment later zie je buiten Tails, Amy en Knuckles staan, en toekijken hoe een enorme grote 'explosie' ontstaat, en het hele landschap in zich neemt. Wat is er hier aan de hand?

Waar ben ik?!
Sonic wordt wakker van lampen en getoeter. Hij ziet allemaal auto's om hem heen staan. Hij ligt midden op een kruispunt. De mensen staan verbaasd om hem heen te kijken. De politie probeert Sonic te vangen, omdat hij er zo vreemd uit ziet. Maar Sonic ontsnapt. Sonic die probeert uit te zoeken waar hij is, en of hij nog terug kan komen waar hij vandaan kwam. Ondertussen probeert de politie van alles om Sonic te vangen, van helikopters tot wegblokkades, maar Sonic blijft niet te vangen. Uiteindelijk wordt het 'snelle politieteam' ingeschakeld. Deze snelheidsduivels zijn gespecialiseerde politie mensen met snelle wagens speciaal voor de 'snelle' criminelen.

Het lukt het 'snelle politieteam' om Sonic op te hielen te zitten, denken ze. Sonic die speelt gewoon om de racewagens van hun. Uiteindelijk komt die leider van de groep, die met 500 miles per uur achter Sonic aangaat, en denkt gewonnen te hebben van Sonic. Maar opeens hoort hij een keiharde knal, een Sonic-boom. Sonic rent met zo een snelheid, dat hij de geluidsbarrière breekt en zo voorbij vliegt. De leider van de groep ziet dat de weg ophoudt, en remt onmiddellijk. Sonic ziet het te laat, en vliegt zo van de snelweg over de stad heen. Hij ziet hoe mooi de stad is, en besluit het hier maar naar zijn zin te maken. Alleen Sonic komt met grote pech in een zwembad terecht, terwijl Sonic helemaal niet kwam zwemmen. Het jongetje dat in het huis woont waar het zwembad ligt, hoort het gebeuren, en duikt het zwembad in en haalt Sonic eruit. Tot zijn verbazing kan deze egel praten. Hoe loopt het af?

Geluid
Het geluid en de muziek klinken mij goed in de oren van deze anime serie. Ik vind het leuke, spannende, snelle muziek dat past bij Sonic. Zo heeft iedere karakter zijn eigen theme dat wordt gedraaid zodra de scène om die karakter gaat. Het openingslied zit er vast in me hoofd. Maar dat komt vooral omdat ik zelf al van kinds af aan een grote fan ben van Sonic. De meeste liedjes heb ik altijd erg leuk gevonden. Maar als ik dat wegschuif, en ik luister zelf alleen naar de muziek, vind ik het goed te doen.

Het beeld
De beelden zijn uitstekend. Het is een gloednieuwe anime, en het ziet er heel goed uit tot zover ik heb gezien. Sonic en zijn vrienden zijn goed getekend zoals hun horen eruit te zien, terwijl de mensen in de menselijke wereld er ook gewoon echt uitzien als mensen en niet een vreemde cartoon look hebben gekregen. Wanneer Sonic speciale aanvallen doet zijn ze erg mooi gedaan met heel mooie effecten erin. Ik vind dat de tekenaars er goed werk van hebben gemaakt om deze anime serie tot dit resultaat te krijgen.

Ik vind de serie een grote aanrader voor alle Sonic-fans. Sommige stukjes kunnen een beetje kinderachtig uit de hoek komen, maar Sonic blijft stoer. Voor de mensen die Sonic niet kennen, is het leuk om hem eens te leren kennen. Ik vind persoonlijk dat er niks mis is met deze anime serie.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
- kinderachtig
Gast
Geplaatst op 01/01/2006
tabitha

83.81.148.128
ikben 11 jaar ik ben ven van shadow en ik wiloke een keer naar sonic xkijke maar het is onder schooltijt en ikmaag niet doen of ik ziekben maar ikwil de sirie wel kijke weet jij wat ik moet doen om het te kune kijke in plaats op jetix
Gast
Geplaatst op 18/01/2006
emilio

84.41.167.98
hoi allemaal,
wat ik van sonic x vind?
dat is:

sonic x sucks (zuigt).
het is fucking saai.

groeten emilio
Gast
Geplaatst op 11/02/2006


62.166.28.118
sonic van vroeger was veel leuker
Gast
Geplaatst op 27/03/2006
?????

82.168.105.224
jullie zijn allemaal dikke motherfuckers sonic is gewoon beter dan jullie sonic is de beste film jullie zijn zuigers want jullie zijn gewoon jarloers op hem hup sonic
Gast
Geplaatst op 12/04/2006
Een Sonic fan..

80.56.223.104
Ik wil Sonic X kijkuh! :( het is gewoon ZOOO stom dat het tijdens schooltijd is! Bah!

Nu moet ik ze allemaal op Youtube kijke! Nyeh! :(

Gast
Geplaatst op 25/04/2006
sonic 15th birthday

213.224.83.4
ik kan geen sonic x kijken. ik ben van belgië dus eigenlijk zou ik alles illegaal moeten downloaden. en da kost veel moeite en tijd... maar da heb ik er voor over. vooral knuckles is vet. shadow ben ik nog nie tegen gekomen zo ver zit ik nog niet met downloaden.
grts amy
Gast
Geplaatst op 07/05/2006
aanoniem

81.204.198.113
sonic heroes en sonic dx is leuk
: )
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
ik hoop dat er nieuwe series van sonic x komen en dat dan shadow weer terug komt ik vind sonic adventure 2 battle het leukst ik heb alle sonic spellen en mijn vrijnd ook hij is gek op tails we hebben shadow en tails in elkaar gevoegt als shadow-tails.
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
shadow van der mierde

82.157.112.168
ik vind shadow te gek ik hoop dat er nieuwe series komen en niet onder schooltijd maar ik neem ze altijd op met een vidoe ricorder en ik heb ze allemaal al gezien dus maak nou is nieuwe afleveringen.
Gast
Geplaatst op 16/05/2006


82.157.112.168
ik ben gek op sonic adventure 2 battle ik ben altijd bij de chao world ga eens naar www.sonicteam.com/sonic2b/en/index.html.
Gast
Geplaatst op 16/05/2006


82.157.112.168
shadow is veel leuker dan sonic hij is een mistiry
Gast
Geplaatst op 16/05/2006


82.157.112.168
sonic x vind ik het eenaar leukst ik vind shinzo het leukst maar sonic x is ook heel leuk voral shadow
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
ik wil graag sonic spellen maken ik heb al heel veel sonic characters verzonnen ik heb er een spel voor en ik teken heel goed chao's ik heb er wel duizenden verzonen ik woon op schans 5 in breda
en dit is de spel waar ik het overhad deze websijt
http://www.newgrounds.com/portal/view/181352
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
sonic,shadow,light,metal sonic,metal shadow,metal light zijn mijn lievelings characters light ziet er helemaal het zelfde uit als sonic alleen is hij wit en heeft hij een keting waarmee hij in iedereen kan veranderen en dan kan hij ook de zelfde aanvallen maar nog steets zijn eige kracht hij is ook heel sterk en slim alleen hij is zo aardig dat hij nooit wil vechten hij wil dat eggman aardig word dat brobeert hij ook echt te laten worden maar daardoor komt hij steets in problemen en hij wil niet vechten dus moet sonic hem helpen en light is de allerbeste vriend van shadow the hedgehog. sonic the hedgehog, shadow the hedgehog en light the hedgehog zijn samen het sterst ze kunnen dan alles aan.
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
?????????????????????

82.157.112.168
hahaha sukkels het is niks aan het is niet eens het echte verhaal hahaha
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
*****************

82.157.112.168
????????????????????? heeft gelijk het is niet het echte verhaal het is saaier het echte is veel leuker
het heet super sonic dementie!!!
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
?????????????????????

82.157.112.168
ja dat is hem het progama maar hij komt niet meer
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
mijn imail adres is: corne-heeren@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
stom klote sonic x is van jetix af ik wil nog meer sonic x
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
corne-heeren

82.157.112.168
ik hoop dat we over sonic x en sonic spellen kunnen praten op msn
Gast
Geplaatst op 26/06/2006
isi

62.163.22.25
shadow is de best als kk moeder wat wilt slaa ik gaw
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
sonja

84.24.250.96
ik wil ook dat sonicx terug komt met shadow
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
of stem op sonicx bij jetix vakantie mix en stem op sonicx ik wil dat al mijn series op tv komen jullie ook?
maar wel in ieder land zijn ijgen taal.
maar in nederland zijn niet eens alle series van sonicx op tv geweest dat is niet leuk van jetix en dat is niet pretig voor de kids en het kwam ook nog onder school tijd dat is pas een domper vinden jullie ook niet. ik hoop dat het gouw weer op jetix komt dan ben ik jetix heel dank baar

GROETJES SONIC THE HEDGEHOG
Gast
Geplaatst op 02/08/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
ik vind dat er meer mensen op deze pagina moeten komen
Gast
Geplaatst op 02/08/2006
sonja

84.24.250.96
hoi sonic ik kom op deze sait en ik hoop dat jij en shadow terugkomen op jetix
Gast
Geplaatst op 13/08/2006
Tikal-fan

82.172.29.198
Stom dat sonic x eraf is! Heeft iemand ooit een aflevering met tikal gezien? zij is cool!
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
sonicamy fan

81.205.160.129
echt jammer dat sonic eraf is sonic is er leuk
Gast
Geplaatst op 20/08/2006
Sonic power

82.156.18.117
Hallo,

mijn zoontje vindt Sonic echt te gek alleen jammer dat hij niet meer op tv is te zien. Ik zoek ook nog DVD'S van Sonic X dus als je wat hebt mail dan naar: sarah146@msn.com. Over de prijs worden het wij wel eens.

Groeten Sarah
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
Super_Sonic

82.157.32.5
Echt geweldige serie, krijgt van mij een 9, als je hem in het japans, met engelse ondertitels kijkt. De versie die op Jetix wordt/werd uitgezonden krijgt van mij een 3 , vanwege de goedkope soundtrack(deze geef ik, op een schaal van 1 tot 10 een 0,4) die de echte vervangt(is gedaan omdat dat goedkoper is), er een aantal van de beste stukken(er zijn 6 minuten uit episode 39(die met Vector Espio en Charmy) geknipt) en sommige stemmen passen totaal niet bij de karakters.

Aflevering 1-26: http://www.demonoid.com/files/details/341360/1470979/
Aflevering 27-52:
http://www.demonoid.com/files/details/341361/1470979/

53: http://www.megaupload.com/?d=KEY6GKYK

54: http://www.megaupload.com/?d=F09LIT4D

DIT IS DE JAPANSE VERSIE, MET ENGELSE ONTERTITELS, NIET IN NEDERLAND TE KOOP, EN VOOR ZOVER IK WEET DAAROM OOK LEGAAL.
Gast
Geplaatst op 01/09/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
hee de stemen van mijn serie sonicX zijn om hoog ge gan hij staat op 9.4 stemen julie ook nog ik hoop het wel meschien komt het wel weer een keer terug

GROETJES SONIC THE HEDGEHOG
Gast
Geplaatst op 02/09/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
hij is weer gestegen hij is nu 9.5

GROETJES SONIC THE HEDGEHOG
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
nu weer 9.6 niet te geloven
Gast
Geplaatst op 06/09/2006
joeri

84.246.54.139
en nu weer een 9.7 gefeliciteerd ik heb al een brief geschreven naar die stomme jetix en als jullie dat nou ook doendan zullen we het vast weer krijgen. de mail is info@jetix.nl maar doe het wel met alle regels van het schrijven oke want daar willen ze het anders niet echt acepteren als er een antwoord is van jetix bij mij zijn jullie de eerste die het weten. veel succes en blijf stemmen he op sonic want als er een tien is moete nze het toh wel acepteren? toch

joeri
Gast
Geplaatst op 24/09/2006
Dante

213.119.167.246
waar kan je eigenlijk stemme ik vind da ni??

grtz Dante
Gast
Geplaatst op 24/09/2006
Dante

213.119.167.246
btw weet er iemand waar ik de 3de, 4de en 5de saga kan downloaden???

thx grtz Dante
Gast
Geplaatst op 08/10/2006
Espiollina

62.234.16.70
Er is geen vijfde saga, Dante... er zijn maar 3 seizoenen.
Gast
Geplaatst op 08/10/2006
Espiollina

62.234.16.70
Maar welke stemmen hadden Vector, Charmy en Espio dan?
Gast
Geplaatst op 11/10/2006
Dante

213.119.167.246
k mr weet er iemand wr ik die dan kan downloaden??
thx Grtz Dante
Gast
Geplaatst op 14/10/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
je kunt niet meer stemen ze heben sonic X van de jetix sait af gehaald
Gast
Geplaatst op 18/10/2006
wess

82.168.219.166
wel jammer ik zag die series bijna nooit vanwege school en zo maar ze hadden het echt gewoon laten moeten draaien op jetix want in op de engelse jetix wordt het wel uitgezonden O_O dus je ben dan gek als een serie die goed loopt dan weg te halen echt achtelijk en die tijden dan half 2 dan zit ik lkkr op school maar ik denk dat sonic x tijd op jetix al voor bij is want er komen alleen maar stommere serie er aan op jetix goed gedaan jetix weer een goede zender naar galemoeren.
Gast
Geplaatst op 20/10/2006
sonic the hedgehog

84.24.250.96
in het begin kwam het om 5 uur en toen om half 2 waarom zouden ze dat heben gedaan zeker om dat ze dagten dat het voor kleine kinderen was nou dat was dus echt niet want mijn moeder is er zelfs fan van en nog veel meer kinderen en ouders en sonic SatAm heben ze ook nog nooit in nederland op tv gezet en sonic underground die kwam zelfs in spanje en in duitsland en in frankrijk en hier niet en adventures of sonic the hedgehog dat was de aller eerste sonic serie dat is logies maar dat haden ze tog ook allemaal in nederland uit kunen zenden dan zou sonic nog populerder kunnen zijn
Gast
Geplaatst op 13/12/2006
knux115

213.10.89.58
ik vind het heel jammer dat het niet meer komt want het was zo leuk ik ben er fan van dus nu maar ik blijf door gaan tot ik niet meer kan.
Gast
Geplaatst op 13/12/2006
knux115

213.10.89.58
ik ben een super fan van sonic maar meer van shadow ik heb ook veel spullen van sonic bijvoorbeeld:sonic adventure 2 battle,sonic dx,sonic heroes,shadow the hedgehog,sonic riders,sonic jems collection en ook van die mc donalds spelletjes van sonic en poosters.
Gast
Geplaatst op 13/12/2006
eggman180

213.10.89.58
ik mis sonic heel erg op tv maar ik will het heel graag weer zien de meeste van mijn klas vinden sonic stom maar ik en mijn beste vriend vinden het leuk

groetjes eggman180
Gast
Geplaatst op 25/12/2006
wess

86.88.237.138
het was wel leuk maar helaas moet je de dvd bestellen en zo maar het is wel jammer dat het niet meer terug komt maar er is ook nooit een 2de saga gekomen of nieuwe afleveringen op jetix O_O
Gast
Geplaatst op 25/12/2006
wess

86.88.237.138
en foxkids ging meer voor de real-series en de anime´s maar jetix gaat meer voor cartoon voor kinderen tot 12 jaar zonder geweld dus dan krijg je dit
Gast
Geplaatst op 14/01/2007


80.100.27.100
Keb alle 78 afleveringen gezien, de engelse versie zuigt echt, met uitzondering van paar afleveringen, alleen de delen waar shadow in voorkomt is echt vet. je moet de japanese afleveringen zien, daar zie je teminste nog is af en toe wat bloed en gaat er ook wel is iemand dood..... de engelse versie zuigt omdat er zoveel stukken der uit zijn geknipt
Gast
Geplaatst op 20/01/2007
"THE real Sonic"

84.85.89.153
hallo? SonicX mijn lievelingssiry IS NEVER MEER OP TV EN DAT IK KANKER!
Gast
Geplaatst op 28/01/2007
manon

89.98.248.75
hoi
Gast
Geplaatst op 05/02/2007
miles tails prower

84.24.6.156
ik wil sonic x terug op jetix je kunt zelfs niet meer stemen op hem bij jetix :(
Gast
Geplaatst op 05/02/2007
miles tails prower

84.24.6.156
ik koop jetix magezin alls sonic er op staat want dan ziter meestal een sonic pooster in en er is een strip van sonic in jetix magezin
Gast
Geplaatst op 27/02/2007
matthias

80.201.9.39
sonic is het beste spel in belgie de adveturen kan ik niet volgen maar ik kan sonic en zijn vrienden goed tekenen
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
Lily 'Bloom' Prower

82.157.101.79
Geweldig is sonic x, Yah!
Heey ik heb al de afleveringen van seizoen 2 gezien!.
Gaaf man!! je krijgt een paar nieuwe caracters!. ooit gehoord van Cosmo?. Als je een Tails fan bent is dit leuk voor je!!... Ga maar eens naar You Tube en daar kan je ze vinden... alleen weet ik niet of ze al zijn weggehaald... het blijft illegaal...
:P
Nayaah iniedergeval, Ga eens bij google op Lily Bloom Prower kijken :P zal je leuk vinden :D
Nayaah baay iedereen luv Yah! en sonic komt wel terug denk ik... hoop ik! BAAY SKATTEN!! (L)(L)
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
Lily 'Bloom' Prower

82.157.101.79
Pz: Jetix Stinkt als ze sonic niet terug zetten!!...
Ppz: BIJNA JARIG 8 MAART JARIG!... niet echt boeiend maar tog^^
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
piemel

85.144.86.74
Ja je oma
Gast
Geplaatst op 10/03/2007
helper hedgehog

62.194.221.64
ik zal kijken wat ik voor jullie mensen kan doen meschien kan ik jullie helpen jetix weer op televisie te krijgen maar dan moet ik wel ff wat sites af surfen ok...... nou de groeten ik probeer zoveel mogelijk dingen tenslotte ik ben 15 en ik vind sonic ook wel een mooie serie
Gast
Geplaatst op 18/03/2007
the ultimate lifeform

85.144.73.32
sonic rulezzzzzzzzzzz
Gast
Geplaatst op 18/03/2007
jajjajaj

85.144.73.32
neuk opas
Gast
Geplaatst op 31/03/2007
ernie

213.84.207.176
wat een gayspel,,, dit is egt niet van de straat:)
laterr
gayzie
Gast
Geplaatst op 05/04/2007
wes

195.241.94.67
yes ze hebben sonic x weer op jetix rond 14:15 uur yes
Gast
Geplaatst op 05/04/2007
wes

195.241.94.67
o ja je kan ook weer stemmen
Gast
Geplaatst op 07/04/2007
???

83.84.28.85
www.freewebs.com/sega-paleis-
daar moet je gaan voor al je info
Gast
Geplaatst op 23/04/2007
mejid

84.26.112.93
yes ze hebben sonic x om 14:15
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Sonic X
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers