Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Great Teacher Onizuka
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Great Teacher Onizuka

Highschool meisjes... Mooi, strak, jong.... Je kan er dagen over dromen. Wat zullen die leraren toch een geluk hebben om daar elke dag les aan te mogen geven. Hé! Dat is een idee. Ik word zelf leraar! Kan ik er elke dag naar kijken of zelfs meer...

Great Teacher...?!?
De anime Great Teacher Onizuka gaat over de man Eikichi Onizuka die begint leraar wil worden. Hij was vroeger een lid van een motorclubbende, en heeft een hele geschiedenis achter de rug. Wanneer Eikichi wordt kwaadgemaakt, heeft hij grote problemen zijn woede onder controle te houden. Hij heeft een heel aparte reden om leraar te worden, en dat is om met jonge meisjes om te kunnen gaan, en zelfs meer! Alleen de eerste keer dat een meisje met hem meegaat naar huis, wordt hij in een val gelokt en worden foto's van hem gemaakt door zijn leerlingen. Niet bepaald een goed begin van zijn carrière :P

De serie is heel goed getekend. Door bepaalde kleuren effecten kunnen ze het goed realistisch uit laten zien. De muziek op de achtergrond wordt goed gebruikt. Het intro filmpje laat goed zien wat voor figuur Eikichi Onizuka is. Er wordt goede humor gebruikt, en ieder personage heeft zijn eigen karakter. Het is een leuk en interessant verhaal over een oude member van een motorclub die ontzettend grof en asociaal is een leraar wil worden. Er zullen met zijn achtergrond best grote obstakels zijn die hij moet overwinnen om het in het lerarenvak goed te kunnen doen. Door de gebeurtenissen die af en toe afspelen blijft de serie leuk om naar te kijken.

Echi...?!?
Ik vond de serie leuk om te kijken. De japanners hadden weer echt types hun manier van humor gebruikt in deze serie. Dat zijn de kleine onschuldige "hentai" grapjes. Dat is bijvoorbeeld wanneer Eikichi Onizuka een meisje uit zijn klas achter op de motor heeft en geen ondergoed aan heeft. Dan gaat hij expres hard rijden zodat de wind haar rokje zal optillen zodat hij eronder kan kijken. Dat is typisch Japans om dat te gaan gebruiken in de comedy genre van Japan. En dat houdt het ook vaak leuk voor vele mensen.

Stijl...?!?
Hoewel de serie goed is getekend, schrik ik me af en toe kapot hoe ze Eikichi Onizuka hebben getekend als hij kwaad is. Japanners tekenen vaak de neus niet omdat het dan moeilijker wordt om het gezicht te maken. Dus je kijkt opeens heel raar op als wanneer hij kwaad is wel een neus heeft, misschien is het wel express gedaan dat hij er heel vaag uit moet zijn als hij kwaad is. Of misschien is het grappig en begrijp ik de humor niet. Maar daar zal ik je niet langer mee lastig vallen.

De relatie tussen leraren en leerlingen in de serie vind ik apart. Natuurlijk is dat de Japanse style. Er wordt met veel meer respect gewerkt dan wij hier doen in Nederland. Hier heb je vaak alleen maar een grote mond tegen je leraar, en je denkt ook dat je meer weet dan je leraar. Maar in Japan zijn de leraren heel erg slim, en worden daarom met respect behandeld omdat ze de tijd nemen jou ook dingen te leren. Zo heeft Eikichi Onizuka op een gegeven moment wel problemen met lesgeven, omdat hij de stof die hij zijn leerlingen moet leren zelf nog niet eens kent.

Ik ben blij dat de serie lang genoeg is. Ik heb nu al 37 afleveringen ervan kunnen bemachtigen. Je komt wel eens tegen dat een anime maar 12 afleveringen lang is, en als hij dan nog ontzettend goed is dan baal je als het snel is afgelopen. Ik weet niet of er nog meerdere afleveringen komen. Ik weet het ook einde van afleveringen 37 niet eens, want zover ben ik nog niet eens! Maar ik weet wel dat ik me voorlopig kan vermaken door deze anime af te kijken. Ik vind natuurlijk dat anime's niet te lang moeten zijn, anders krijg je van die uitgemolken troep wat iedere keer op hetzelfde neerkomt. Ik raad aan deze anime te kijken. Als je van goede "Japanse" humor houdt is dit een aanrader. Je kunt flink goed lachen om de humor die de japanners gebruiken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid: 8
Verhaal: 7
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ leuk
+ spannend
Gast
Geplaatst op 03/02/2006
Buzze

81.82.131.169
In Japan zijn de leraren niet slimmer dan elders. De enige reden dat ze zo respectvol worden behandeld (hoewel? lees er de manga maar eens op na) is omdat de Japanse gemeenschap zo is. Japanners gebruiken het suffix 'sensei' voor mensen die als wijs worden beschouwd (leraren, dokters, ...) In de praktijk lezen de leraren hun leerstof voor uit het boek, en kan de student maar zien dat hij/zij alles onthoudt.
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Deon

83.173.183.216
http://c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e-t.k90u0h.info [a href="http://c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e-h.k90u0h.info"]c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e[/a] [url]http://c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e-b2.k90u0h.info]c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e[/url] [u]http://c7dd84f00ea2ef9c334a8ec082913a6e-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 09/06/2007
ivo

62.194.88.213
hey dennis jij wilt meer afleveringen van GTO ik ben er ook fan van dan moetje naar de web-site www.ani-central.com gaan dan even snel lid worden het is gratis en het is snel dan moetje alleen noch effe naar de anime episodes kijken welke van GTO is man GTO is zo leuk he ik blijf het kijken en het is ook wel een beetje triest aan het begin maar uit eindelijk word het dan weer leuk
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Great Teacher Onizuka
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers