Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2

Ranma was een normale 16-jarige vechter tot hij en zijn vader Genma naar Jusenkyo in China reisden als een onderdeel van hun training.Vader Genma was echter vergeten Chinees te leren praten en voordat ze het wisten, waren ze bezig met een hevig paalgevecht boven de 'Vervloekte Plassen'.

En de verloofde van vandaag is...
Ranma viel in de Vervloekte Plas waarin een duizend vijfhonderdtal jaar geleden een meisje was verdronken en neemt nu, als hij koud water aanraakt, de gedaante van dat meisje aan. Genma had minder 'geluk' want hij viel in de Plas waar zo'n tweeduizend jaar geleden een panda in verdronk. Je kan wel al raden hoe hij nu verder door het leven moet... De enige manier om terug te veranderen in hun natuurlijke zelf is heet water aanraken.
Om het nog erger te maken, komt Ranma erachter dat zijn vader hem heeft uitgehuwelijkt met één van de drie dochters van een goede vriend van hem. Voor hij het weet is hij verloofd met Akane Tendo, de enige dochter die (leeftijdsgewijs) bij hem paste. Alleen vlot het niet zo goed tussen de twee verloofden. Akane haat namelijk jongens, maar Ranma is toch een half meisje? Dat zou dan toch niet zo'n groot probleem mogen zijn. Eigenlijk niet maar tel daar nog eens de ontelbare 'ongelukjes' en hopeloze ruzies bij en je kunt wel begrijpen dat ze een hekel aan elkaar hebben. Ontkomen aan het huwelijk zit er echter niet in: Ranma moet met Akane trouwen zodat hij, meester in het vechten dat hij is, de Tendo-school kan overnemen van haar vader

Anything Goes
Ondanks het 'ongelukje' heeft de training wel een erg goed resultaat geleverd en maar goed ook! Ranma wordt namelijk constant uitgedaagd door vele mensen voor een gevecht. Vele mensen verslaat hij met gemak, maar ook in de moeilijkere gevechten weet hij vaak te winnen dankzij de flexibiliteit van the Anything Goes-stijl (what's in a name...). Dat maakt het vaak wel spannend, want een gevecht kan wel een paar afleveringen achter elkaar duren, zonder dat het begint te vervelen en eindeloos uitgerekt wordt.

Meer pantsu?
Ranma is ongetwijfeld een van de beste en grappigste anime-series die ik heb gezien. Als je deze serie hebt gezien, is het nog moeilijk om niet al je andere anime met Ranma te vergelijken. Het zal waarschijnlijk ook wel de populairste anime serie ter tijden zijn, met meer dan zes seizoenen en een grote fanbase. Ik weet geen andere animeserie met die vreemde, hilarische en opvallende humor. En met zulke unieke characters zoals Akane, Kunou, Shampoo en Happosai zijn er genoeg goede personages zodat je wel zeker van minstens één een fan zal zijn. Wil je een driehonderd jaar oude man die niks liever heeft dan vrouwenondergoed of een jongen die elke twee straten zijn weg kwijt is en om de haverklap in een big veranderd? Ranma 1/2 heeft het allemaal en dit is dan ook een van de vele dingen die de serie zo leuk houden.

manga > anime
Voordat Ranma een animeserie werd bestond al een aardige tijd de manga. Deze had ik al gelezen voor ik de serie zag en ik vond ze eigenlijk ook net iets leuker dan de anime. Maar dat wil natuurlijk totaal niet zeggen dat het niet waard is om de anime te bekijken. Dus ook voor de mangalezers is deze serie aan te raden. Het verhaal van de anime loopt wel in een kleine andere volgorde en bepaalde personen verschijnen later in de serie zonder een speciale ontmoeting. Spijtig maar het zien van Ranma's aanvallen als bewegende beelden maakt veel goed natuurlijk.

Misschien wel een beetje herhalend
Wat voor mij de serie nou ook vooral zo leuk houdt, is dat hij op de één of andere manier vier verloofden heeft gekregen . De meiden blijven daarom ook steeds om hem vechten en dat terwijl Ranma totaal geen persoon is die achter de meiden aangaat. Het maakt hem dan ook totaal niet uit wat er allemaal gebeurt, met wie hij omgaat of wat hij doet.
Verder is de serie wel een klein beetje uitgemolken. Wanneer eenmaal alle karakters zijn geïntroduceerd wordt de serie na mate steeds hetzelfde. Het gaat dan weer steeds om bijna dezelfde situaties en dezelfde grappige momenten blijven zich herhalen. Zo gaat het tijdens 3 van de 7 seizoenen en dat is wel spijtig.

Ye ol' Animation
De serie is al vrij oud dus op gebied van animatie en geluid is het geheel wat sober. Verwacht dus geen vloeiende CG-animatie maar simpele (maar effectieve!) getekende animatie. Ook het artwork is een beetje achterhaald en is de typisch oude tekenstijl. Ronde gezichten en nog geen puntige haardos dus. Fans van de tekenstijl van Akira en Miyazaki zullen hun plezier dus niet op kunnen.
Op de muziek is weinig aan te merken. Altijd wel het gepaste deuntje op het goede moment en alles klinkt lekker vrolijk. Geen ingewikkelde composities maar simpele goed in de oren liggende deuntjes. En zo hoort het ook bij een serie als deze.

Ranma 1/2 is een goede serie om kennis te maken met anime. Het is dan ook aan te raden deze serie aan je vrienden te laten zien als je hun ook in de wereld van anime wilt laten komen. Voor degene die al in de anime zitten, raad ik je ook aan deze anime te kijken ^_^! Don't miss it!

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
+ spannend
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Davion

62.42.5.205
http://3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb-t.k90u0h.info [a href="http://3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb-h.k90u0h.info"]3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb[/a] [url]http://3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb-b2.k90u0h.info]3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb[/url] [u]http://3d7dd4c461493b44f30e3c007fb3aabb-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers