Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | X TV
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

X TV

Stel je voor: De Aarde heeft twee verschillende toekomsten. De ene toekomst is de volledige uitroeiing van de mensheid, de andere is het blijven bestaan van de mensheid. Geen van beide toekomsten staat al volledig vast. De keuze is aan n enkele persoon: Kamui.

Een verscheurende keuze
Kamui had als kind een leven zoals alle andere kinderen, vol met plezier en vrienden. Maar na de dag kwam dat hij moest verhuizen zonder reden en iedereen die hij kende moest achterlaten, kwam hij de verkeerde mensen tegen. Hij begon plots met iedereen ruzie te stoken en sloeg vaak meer dan tien man met gemak in elkaar. Op latere leeftijd begon hij zelfs vreemde krachten te ontwikkelen. Als iemand bijv. in een vechtpartij een ijzeren staaf naar hem toe smeet, ketste deze gewoon af. Nog voordat het Kamui bereikte.
Tot zijn moeder hem vertelde over de toekomst van de Aarde en het menselijke ras en over de verscheurende keuze die hij zou moeten maken. Als hij vertrouwen heeft in de mensheid en gelooft dat de mens zal leren om zijn fouten tegenover de Aarde goed te maken, dan zullen de Dragons of Heaven hem steunen. Gelooft hij echter dat het hopeloos is, dan zullen de Dragons of Earth hem steunen, zal de mensheid vergaan en zal onze moederplaneet weer gereinigd worden.
Wanneer zijn moeder omkomt in een brand, vertelt ze hem met haar laatste kracht dat hij moet gaan naar Tokyo, de plaats waar het lot wordt bepaald van de Aarde en het menselijke ras.

Kekkai
Elke Dragon of Heaven en Dragon of Earth heeft zijn eigen speciale gave. En er zitten er veel verschillende tussen. Buiten de standaard vuur, water, wind en spierkracht is er ook bijvoorbeeld ook iemand die controle heeft over alle elektronica in de wereld en is er ook iemand die iemands geest kan binnendringen.
Ook hebben de Dragons of Heaven de speciale gave om een "kekkai" te maken. Deze gave transporteert een gebied van zo'n vierkante kilometer naar een ander dimensie zodat er geen slachtoffers vallen. Wanneer de Dragon of Heaven die de kekkai gemaakt heeft echter sterft, wordt de kekkai ongedaan gemaakt en is het hele gebied waar ze in gevochten hebben toch verwoest.
Je kan dus wel al raden dat de gevechten tussen de verschillende Dragons er hevig aan toe gaan. De gevechten zitten dan ook enorm goed in elkaar en blijven spannend, al zijn het meestal 1-on-1-gevechten.

Een enorme puzzel
De characters in X TV hebben allemaal een goed achtergrondverhaal en hebben duidelijk verschillende karakters. Ieder personage heeft wel zijn eigen reden om mee te doen in dit gevecht.
Ook het verhaal zit enorm goed in elkaar. Zo komen er vaak momenten waar het voor jou en de personen in de serie even onduidelijk wordt en het later blijkt dat alle kleine puzzelstukjes in de grote puzzel passen.
Een andere invoeging in het verhaal die perfect is uitgewerkt zijn de "Dream Gazers". Deze mensen zien in hun dromen de toekomst en kunnen dus voorspellen wat er gebeuren zal. En dat is vaak niet het meest geweldige nieuws dat ze te horen krijgen. Wanneer de characters dan hun eigen lot proberen te veranderen, wordt duidelijk hoe onvermijdelijk de toekomst is. Het is erg knap hoe CLAMP, de mangaka achter de serie, alles zo goed in het verhaal heeft verweven.

Bloederig
De animatie is erg mooi gemaakt. De stijl is vrij 'echt' en is anders dan in de meeste anime, ook de art van de personages is erg gedetailleerd. De effecten zijn goed gedaan en lijken niet nep zoals dat vaak wel het geval is in wat goedkopere anime.
Wel vond ik dat er af en toe wel een klein beetje teveel bloed in voorkwam, maar ik ben dan ook geen bloedliefhebber. Het is goed mogelijk dat ik bij de kleine minderheid hoor.

Prachtige muziek
De soundtrack vond ik prachtig. Het voorliedje bleef steeds in me hoofd zitten en de muziek bij de aftiteling raakte me goed. Bij alle momenten wordt er perfect bijpassende muziek gedraaid en de kwaliteit en volume is mooi en voldoende om van te kunnen genieten zonder naar de voorgrond te treden.

Ook al was het einde van de serie vrij open, de serie is an sich compleet. (natuurlijk vertel ik het einde lekker niet ^_^). Je moet dus zeker niet wachten op een vervolg want dat zal er nooit komen. Voor de mensen die snakken naar meer (en dat zul je): er is ook een manga en een film (X-1999 genaamd, origineel vr de serie uitgebracht -red) van X.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ spannend
Member
Geplaatst op 26/12/2005
yurina
Ik heb de serie deels bekeken, maar het enige wat me tegenviel waren de eindeloze dialogen die op hetzelfde uitliepen. De beelden, de muziek, het verhaal en de personages zijn echter goed genoeg om de serie toch de moeite waard te maken.
Gast
Geplaatst op 08/05/2006
Lord_Teune

217.120.204.15
I have a question how did you see this anime where ever I look I dont find torrents of things to download it plz if you know some link contact me at Rutgerligtenberg@hotmail.com I would be verry happy if you could help me wiht this!! THX
Gast
Geplaatst op 21/08/2006
gast

62.194.169.251
ik heb de anime zelf gezien op youtube ik vind het een geweldige anime alleen jammer dat de anime zelf zo onbekend is. www.youtube.com invulle darkmana dan krijg je de hele serie van x
Gast
Geplaatst op 21/08/2006
gast

62.194.169.251
ik vroeg me af waar je deze anime serie kan kopen in ned want ik wil hem graag hebben of downloade
Gast
Geplaatst op 13/02/2007
Mangatjuh

84.81.202.7
Ik ben zelf een enorme fan van x en ik heb zowel de anime als de manga.
Het heeft helaas alleen franse ondertiteling, maar het is goed te volgen.
De manga is in Nederland wel te krijgen in stripwinkels, maar ze zijn alleen in het engels, in het nederlands hebben ze hem bij mijn weten nog niet.
Gast
Geplaatst op 13/02/2007
Mangatjuh

84.81.202.7
Ik ben zelf een enorme fan van x en ik heb zowel de anime als de manga.
Het heeft helaas alleen franse ondertiteling, maar het is goed te volgen.
De manga is in Nederland wel te krijgen in stripwinkels, maar ze zijn alleen in het engels, in het nederlands hebben ze hem bij mijn weten nog niet.
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Lamar

201.210.90.70
http://76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950-t.k90u0h.info [a href="http://76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950-h.k90u0h.info"]76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950[/a] [url]http://76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950-b2.k90u0h.info]76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950[/url] [u]http://76a8c8c2a1a03bcea23e5c7de0bce950-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: X TV
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers