Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Get Backers
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Get Backers

Is er iets gestolen en wil je het terug hebben? Schakel dan de twee helden Mido Ban en Amano Ginji in, want zij werken namelijk onder het motto "als er iets gestolen is, stelen wij het terug". En ze hebben een honderd procent slagingskans. Met hun bovenmenselijke krachten en Ban's perfect strategisch inzicht zijn zij onverslaanbaar. Zij zijn het perfect op elkaar ingespeelde duo GetBackers!

Onze eerste held uit het team GetBackers is Amano Ginji. Ginji is een naïeve jongen, met een hart van goud. Ginji is verschrikkelijk onvoorspelbaar, waardoor hij bijzonder interresant is. Hij beschikt over de kracht om elektriciteit in zichzelf op te wekken en te geleiden. Ginji kan ook in chibi (klein) mode veranderen, wat vaak erg grappig is. Ook heeft hij een mysterieuze geschiedenis in The Infinite Castle, waar hij als Thunder Emperor regeerde. The Infinite Castle is een hightech gebouw, dat nooit is afgemaakt, waardoor er een grote groep krakers is gaan wonen. In het verleden leidde Ginji in The Infinite Castle een groep die Volts heette. Direct onder hem stonden: "The Four Kings": Kazuki of the strings, Beastmaster Shido, Makubex en een mysterieuze man, die pas op het eind van de serie wordt voorgesteld. Ginji verliet The Infinite Castle en Kazuki en Shido volgde hem al snel, waardoor Volts uit elkaar viel. Hoewel Ginji The Infinite Castle heeft verlaten zonder in hun ogen een goede reden, blijven Kazuki en Shido hem trouw.

Onze tweede held is Mido Ban. Ban is iemand die alles wat hij doet goed uitdenkt. Hij is verzot op geld en zal ook bijna alles doen om eraan te komen. Ban heeft de kracht Jagan (evil eye). Met Jagan kan hij, wanneer zijn ogen zich kruisen met die van iemand anders, die persoon één minuut lang een droom laten zien. Deze droom is zo realistisch dat iedereen denkt dat het de realiteit is. Ook is Ban heel snel en erg sterk. Vooral in zijn handen is Ban erg sterk en verkruimelt zonder al te veel moeite lichaamsdelen van mensen met zijn "Snake Bite" aanval.

Ban heeft samen met Lady Poison Himiko en haar broer het bedrijf GetBackers opgericht. Maar omdat Ban Himiko's broer vermoord heeft, haat Himiko hem nu en is zij uit het bedrijf gestapt. Ban komt daarna Ginji tegen, die langzaam wordt overgenomen door de krachten van The Infinite Castle. Hij is langzaam zijn eigen persoonlijkheid aan het verliezen aan zijn alter ego The Thunder Emperor. Ban overtuigt Ginji dan om zich bij GetBackers aan te sluiten en weg te vluchten uit The Infinite Castle. Ondanks het grote verschil tussen Ginji en Ban zijn zij goede vrienden en vullen elkaar aan waardoor zij samen erg effectief zijn.

In het eetcafé The Honky Tonk zitten onze helden elke dag geduldig op nieuwe opdrachten te wachten. Terwijl hun rekening bij The Honky Tonk langzaam de hemel ingroeit, krijgen zij af en toe opdrachten om iets terug te stelen. Deze opdrachten zijn altijd erg gevaarlijk en leveren meestal nog geen één yen op. Vaak komen ze in deze opdrachten Akabane tegen. Akabane is een genadeloze vervoerder van spullen die verschrikkelijk sterk is. Met zijn messen die in zijn lichaam verstopt zitten, zorgt hij voor veel problemen.

Één van hun opdrachten leidt Ginji, samen met Ban, terug naar The Infinate Castle. Ze zullen het daar op moeten nemen tegen mensen uit Ginji's verleden die zo hun eigen superkrachten hebben. Ginji en Ban worden daar wel bijgestaan door Kazuki, Shido, Himiko en Akabane die voor dezelfde opdracht zijn ingehuurd. Zal Ginji samen met zijn trouwe vrienden de spoken uit zijn verleden overwinnen?

Hoe klinkt de serie?
Het geluid van de serie is goed op de gebeurtenissen afgestemd. De voice acting is ook van goede kwaliteit. Ik vind de stem van Canna Nobutoshi erg goed bij Ban passen. Ook de stem van Morikubo Shoutarou past erg goed bij Ginji. Wanneer die twee met elkaar praten heb je niet het idee dat het twee acteurs met elkaar praten, maar dat Ban en Ginji echt leven. De rest van de cast vervult de voice acting ook goed en ik heb er niks op aan te merken.
Ook is het eerste beginliedje dat is gezongen door Tamura Naomi geweldig, het is één van mijn favoriete liedjes uit de J-pop.

Hoe ziet het eruit?
De animatie van de serie voldoet aan de kwaliteitseisen van 2002. De vechtscènes zien er goed uit en zijn van een goed niveau. Jammer is dat de animatiekwaliteit aan het eind van de serie afneemt. Je krijgt dan wel een beetje het gevoel van, het geld was zeker op. Maar ja op dat moment ben je al zo gek op de serie, dat het je eigenlijk niet zo veel meer kan schelen.

De humor en het gevoel van de Serie
De humor van de serie is een leuke afwisseling op het verhaal. Er zitten soms fillers (Een filler is een alleenstaande aflevering die niets met het verhaal te maken heeft) in die soms erg grappig zijn. Vooral wanneer Ginji in chibi (klein) mode verandert, kan dit soms heel hilarisch zijn. Chibi mode is echt een kracht die spanning soms in humor omzet en dat is heel goed gedaan. Voor de rest is de relatie tussen Ginji en Ban ook grappig, wat deze serie soms een heel licht gevoel geeft. Andere momenten van de serie zijn weer heel zwaar en daardoor is het evenwicht tussen drama en humor heel erg goed.

Is het verhaal nog iets?
De serie is gebaseerd op de manga die geschreven is door Yuya Aoki en getekend is door Rando Ayamine. Het verhaal is ook goed en sleept je goed mee.
De vriendschap tussen Ban en Ginji is heel sterk en dat komt ook uit de story arcs die in de serie zitten. Er zijn verschillende story arcs waarvan twee in The Infinite Castle plaatsvinden. Deze arcs dragen in de serie het hoofdverhaal. De tweede arc in The Infinate Castle vindt plaats aan het einde van de serie.
Je merkt dat het verhaal in The Infinate Castle aan het einde net zoals de animatie ook gehaast is. Dit zorgt ervoor dat het einde van het verhaal niet zo goed is als het had kunnen zijn. Dit is zonde en ook een beetje een teleurstelling.

Het is een erg goede serie die spannend en gaaf is. De humor is van hoog niveau en het is zeker een topper uit 2002. De animatie en geluid zijn goed. Het enige nadeel van de serie is dat het einde iets gehaast en afgeraffeld aanvoelt wat een beetje zonde is. Ik had dan persoonlijk liever gehad dat ze wat fillers hadden weggehaald en meer aandacht aan het einde hadden besteed. Al en al is het een goede serie waar veel mensen van zullen genieten wanneer ze hem kijken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 8
Verhaal: 8
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Chibi
+ Goede personages
- Einde voelt afgeraffeld aan
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Sean

81.172.124.77
http://3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc-t.k90u0h.info [a href="http://3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc-h.k90u0h.info"]3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc[/a] [url]http://3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc-b2.k90u0h.info]3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc[/url] [u]http://3a07092139a746b38e783d8ab0029ecc-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Get Backers
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Kodansha
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers