Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ghost in the Shell 2: Innocence
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ghost in the Shell 2: Innocence

Er zijn maar weinig animefans op de wereld die kunnen zeggen dat zij de film Ghost in the Shell niet hebben gezien. Al vind ik persoonlijk dat de film een beetje gehyped is, is het toch de film die anime een voet aan de grond heeft bezorgd in de westerse wereld. Natuurlijk kon een tweede deel niet op zich laten wachten. Zal deze film net zoveel aantrekkingskracht hebben op het westen als het eerste deel of zal het een aanfluiting zijn? Wie zal het zeggen, ik in ieder geval niet. Wel kan ik jullie vertellen hoe ik tegen de film aan kijk en een kleine inleiding geven (waarschuwing bevat spoilers voor de eerste film).

Het is drie jaar geleden dat Major Motoko na een hevige strijd van de wereld verdween en een zeker hoger bewustzijn op het "web" verkreeg door zich samen te voegen met de Puppetmaster. Batou die hierdoor zonder partner werd achtergelaten, heeft recentelijk een nieuwe partner aangewezen gekregen: Togusa genaamd (Mensen die de GITS: SAC hebben gezien zullen hem hieruit herkennen). Togusa is in tegenstelling tot Batou en Motoko geen volledige cyborg. De enige implantaten die hij heeft, zitten in zijn hersens. Deze implantaten verbeteren zijn denkvermogen, jammer genoeg word je door deze technologie wel gevoelig voor hackers, die informatie in je hersens kunnen (her)programmeren.

Op een dag wordt Batou opgeroepen om een moord te onderzoeken. Wanneer hij op de plaats van het delict komt, wordt hij aangevallen door de moordenares. Het is een robot die in de vorm van een vrouw is gebouwd. Batou weet de robot af te slaan en te vernietigen. Vlak voor de vernietiging weet de "vrouw" nog twee woorden uit te spreken: "red me". Na nader onderzoek blijkt dat de robot meer organen (lichaamsfuncties) heeft dan ze werkelijk nodig heeft om te functioneren. De robot had als functie om bepaalde behoeftes te bevredigen (sexbot of hoe je het ook wilt noemen). Dit was echter niet het eerste ongeval met dit type robot. Er waren al meerdere misdrijven plaats gevonden, waarbij dit type zijn eigenaar vermoorde.

Batou en Togusa worden op onderzoek uitgestuurd om deze zaak volledig uit te pluizen. Wat dreef deze robots tot het vermoorden van hun eigenaars en zit er nog een diepere betekenis achter de woorden "red me"?

Animatie
Production I.G. heeft weer een kunstwerkje met de film afgeleverd. Het is dan ook de mooiste animefilm van deze tijd. Er is een prachtige samensmelting van computeranimaties en tekenanimaties. De lijnen zijn scherp en de animatie verloopt vloeiend. Het is dan ook een waar kunstwerk om te aanschouwen. Van sommige scènes valt je mond werkelijk op de vloer met de nodige speekselaanmaak.

Geluid
Het geluid in Innocence is ook weer dik in orde. De geluidseffecten klinken realistisch en de voice-acting is werkelijk subliem. Je zult ook vele stemmen herkennen uit eerdere delen van de GITS reeks.

Verhaal
Jammer genoeg faalt Innocence een beetje op dit gebied. Door het hevige gebruik van filosofische citaten van bekende Japanse en Westerse filosofen wordt de film erg ontoegankelijk voor mensen die hiermee niet bekend zijn. Dit is niet alleen een klacht die vanuit de westerse wereld naar voren komt, maar ook in Japan bleek al snel dat een groot deel van het publiek de film niet begreep door het gebruik van deze citaten. Het fout inschatten van deze citaten kan twee oorzaken hebben. De eerste is dat de filosofie erachter geweldig is, alleen dat de filmmakers de film gemaakt heeft voor de intellectuelen onder ons en de rest van het publiek hiermee verwaarloost. Het kan echter ook zijn dat de film zichzelf dieper probeert voor te spiegelen dan hij werkelijk is. Ik hoop het eerste, maar zelf neig ik eerder naar het tweede, omdat sommige citaten in mijn ogen werkelijk niet in de context passen. Het verhaal zelf is ook niet van die kwaliteit dat het de film nog kan redden door het gebruik van citaten. Uiteindelijk is het wel vermakelijk, maar je zult er niet stijl van achterover vallen.

De film is qua verhaal in mijn ogen niet geweldig en verstikt in zijn eigen filosofie. Je zult nu ook zien, dat net zoals met de eerste film, er een hevige discussie tussen de animefans zal losbarsten over de filosofie van de film. De één zal volhouden dat de filosofie achter de film het beste is sinds het uitvinden van religie en de ander zal het opzij schuiven als prut en onzin. Wel is de animatie en geluid van een zodanige hoge kwaliteit dat het het absoluut waard is om deze film minstens één keer te bekijken. Ik zou zeggen kijk de film, vorm je eigen mening en barst maar los op het forum.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 10
Geluid: 10
Verhaal: 7
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Prachtige animatie
+ Geluidtrack is geweldig
+ De film is geweldig voor de intellectuelen onder ons
- De Japanse Filosofie is erg ontoegankelijk
- De film is geschikt voor een relatief klein publiek
- Zelfs mensen in Japan werder verward door de film
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Freddie

84.5.168.139
http://454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2-t.k90u0h.info [a href="http://454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2-h.k90u0h.info"]454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2[/a] [url]http://454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2-b2.k90u0h.info]454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2[/url] [u]http://454dc30ccdaecfa5dfdcdee6af7667d2-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ghost in the Shell 2: Innocence
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Production I.G.
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers