Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Koi Kaze (Love wind)
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Koi Kaze (Love wind)

Wanneer je dacht dat Onegai Sensei glad ijs bewandelde met een leraar leerling relatie, gaat deze serie nog net een stapje verder. Koi Kaze gaat namelijk over een incest relatie tussen broer en zus. Waar Onegai Teacher nog humor en veel kleuren uitstraalt is Koi Kaze duister en volledig serieus. Ik zou zeggen pak je normen- en waardenboekje erbij en zet krulletjes bij degene die worden overschreden.

Koshiro is een medewerker bij een datingbureau. Zo brengt hij wel andere mensen bij elkaar, maar voor zichzelf wil het niet echt lukken. Al zijn relaties verlopen passieloos en hij kan het niet voor elkaar krijgen om van iemand te gaan houden. Zo ging het ook bij zijn vorige relatie, die uit zijn leven loopt zonder dat hij een traan erom laat.

Op een dag gaat Koshiro met de tram naar zijn werk en ziet een meisje haar tramkaart verliezen. Koshiro voelt zich behulpzaam en rent haar achterna om haar tramkaart terug te geven. Het meisje bedankt Koshiro hartelijk en loopt weg. Wanneer hij die avond thuis komt verteld zijn vader waarmee hij samen woont, dat zijn zusje Nanoka van vijftien jaar weer bij hen komt wonen. Nanoka woont nu nog bij haar moeder, want hun ouders waren al vroeg gescheiden. Daardoor heeft Koshiro ook nooit zijn kleine zusje goed leren kennen.

De volgende dag na het werken bespreekt hij zijn mislukte relatie met een collega. Zij geeft hem als troost, kaartjes voor de kermis, omdat zij die zelf niet kan gebruiken. Wanneer hij naar buiten loopt, staat het meisje van de vorige dag te wachten. Ze heeft daar namelijk met haar vader afgesproken en is te vroeg. Koshiro wil de kermiskaartjes aan haar geven om de tijd door te brengen. Het meisje accepteert de kaartjes en nodigt Koshiro uit om mee met haar te gaan. Ze hebben het daar naar hun zin, en eindigen in het reuzenrad. Daar knapt er iets in Koshiro, hij barst in tranen uit, omdat hij niet meer van iemand kan houden. Het meisje troost hem en er ontstaat een band tussen hen.

Bij de poorten van de kermis komt de vader van het meisje aanlopen. Hij spreekt Koshiro aan: "Hé Koshiro ben je hier ook al, broer en zus herkennen elkaar natuurlijk gemakkelijk". Opeens krijgen Koshiro en Nanoka de schrik van hun leven. Ze zijn familie! Vanaf dat moment begint de tweestrijd tussen gevoel en verstand bij Koshiro. Koshiro zal al zijn kracht en toewijding moeten gebruiken om zijn zus als alleen een zus te zien. Zal dat hem lukken?

Animatie
De serie voelt donker en gespannen aan door de animatie. Het is ook donker en heeft een realistische tint over zich. Dit is ook precies wat deze serie nodig heeft. In heel de serie voel je de wanhoop en angst van Koshiro aan, wat deze serie een heel uniek gevoel geeft. Al is de animatie niet bijzonder mooi, is het ook niet iets wat deze serie nodig heeft. De sfeer die deze animatiestijl in Koi Kaze blaast is zo bijzonder, dat alle computereffecten verspild geld zou zijn.

Sound
De serie zit vol met zachte piano muziek, wat de sfeer van erg versterkt. Ook wordt er goed gebruik gemaakt van stiltes. Deze stiltes kunnen soms meer spanning en gevoel meebrengen dan welke muziek dan ook. Ook de voice acting is goed. Koshiro klinkt echt als een gebroken en wanhopig man en Nanoka als een onschuldig meisje, die de wereld eigenlijk niet echt begrijpt.

Verhaal
Uiteindelijk draait de Koi Kaze om het verhaal, en het verhaal is eng. Daarmee bedoel ik psychologisch eng. In de hele serie voel je de strijd van Koshiro aan. Deze strijd is zowel intern in zijn hoofd als met de maatschappij. Het verhaal verloopt onvoorspelbaar en je weet nooit echt waar het naar toe zal gaan. Dit is zeker een romantisch verhaal wat niet conventioneel is. Deze serie zal volgens mij nog enger worden, wanneer je zelf een zusje hebt. Het is een apart verhaal wat zeker voor de nodige opschudding kan zorgen.

Koi Kaze is zeker een serie die voor weinig mensen is weggelegd. Waar Onegai Twins nog met een luchtig en grappig gevoel de incest met zich meebrengt, weet Koi Kaze dit gevoel totaal in de grond te stampen. Door de wanhoop waarmee Koshiro rondloopt, zul je het gevoel van hem overnemen en zul je misschien ook wat slaap door Koi Kaze verliezen. Vooral door de sterke ontwikkeling in de personages is dit een serie die je met je mee zal slepen. Wanneer je denkt dat je de titel wel kan waarderen zou ik zeker zeggen dat je er voor moet gaan. Zelf vond ik incest zeker een zwaar onderwerp voor een animeserie. De bottemline is dat het wel een goede serie is, maar zeker wat spanning kan meebrengen. De serie zelf is geen tranentrekker, maar zeker wel iets om over na te denken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 8
Verhaal: 8
Personages: 9
Eindoordeel: 8
+ Je voelt de emotie van Koshiro
+ goede sfeersetting
- Tempo is af en toe een beetje langzaam
Gast
Geplaatst op 21/08/2006
Bram

145.53.100.168
Ik heb deze Box besteld, en krijg hem morgen of over 2 dagen binnen. Kan niet wachten! :D
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
Jan-Willem

213.93.105.8
Ik heb net de laatste aflevering van Loi Kaze gekeken, en je hebt gelijk. Ik moest er echt over nadenken. Ik leefde helemaal mee met Koshiro en Nanoka, en ik moet zeggen dat ik op een gegeven moment hoopte dat ze bij elkaar moesten komen. Begrijp me niet verkeerd ik ben geen viezerik ofzo, maar mijn persoonlijke mening is dat als er liefde is tussen mensen in de famillie, waarom zou het dan niet kunnen. Ik heb ook een periode gevoelens gehad voor mijn jongere nichtje (maar niets gezegd) dus deze serie is voor mij eigenlijk een soort spiegel geweest.

Ik hoop niet dat er nu op me "geflamed" word, ik lucht gewoon mijn hart hier.

Ok terug naar topic. Koi Kaze is een must voor liefhebbers van (more) drama (plx)
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
Jan-Willem

213.93.105.8
Doh, Koi Kaze niet Loi Kaze ;3
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Robert

80.37.91.75
http://10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084-t.k90u0h.info [a href="http://10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084-h.k90u0h.info"]10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084[/a] [url]http://10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084-b2.k90u0h.info]10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084[/url] [u]http://10670dd351f4d74d7c25ae75df7db084-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 19/04/2008
Packing machine

60.190.240.68
[a href=http://www.flow-wrap-machine.com]Packing machine[/a] sourcing update: Increased automation sharpens edge; packing machine suppliers;packing machine product.Global [a href=http://www.hzqx.net/en/cpzs.asp]Glass Machinery[/a] Supplier Directory, Glass Machinery, Glass Machinery Manufacturers, Glass Machinery Factories, Glass Machinery Manufacturing.[a href=http://www.hchcar.com]china air flow sensor[/a] Manufacturers Verified with 3 or more face visits by Global Sources Choose verified China Air Flow Sensor Manufacturers.
Gast
Geplaatst op 21/04/2008
metallic yarn

60.190.240.68
PANDA INTERNATIONAL ENTERPRISES LIMITED is one of the main suppliers of various of polyester downstream products and can offer a complete program of¡¡products,ranging from [a href=http://www.panda-enterprises.com/product.htm]metallic yarn[/a],metallic yarn Packing, [a href=http://www.panda-enterprises.com/product.htm]metallized polyester film[/a], metallized polyester film Packing,metallized film, holographic foil,reflective yarn, flat cord and stainless steel yarn etc.Melco Embroidery Equipment is an [a href=http://www.hycem.com/embroidery-machine.htm]embroidery machine[/a] manufacturer and supplier of embroidery machine equipment, embroidery thread, free embroidery tips.
Gast
Geplaatst op 11/12/2008
dgwdknwcxw

125.212.245.176
kcmDKR [a href="http://mjbrzliguyqi.com/"]mjbrzliguyqi[/a], [url=http://tnpahiqgoogz.com/]tnpahiqgoogz[/url], [link=http://eaqrkhtctlym.com/]eaqrkhtctlym[/link], http://abjnovtgkixf.com/
Gast
Geplaatst op 12/12/2008
omeewnzoo

66.92.171.2
WXwLjU [a href="http://eryjiuntegux.com/"]eryjiuntegux[/a], [url=http://srdyxkkltocy.com/]srdyxkkltocy[/url], [link=http://nrjinvgknvuk.com/]nrjinvgknvuk[/link], http://jblareijpunc.com/
Gast
Geplaatst op 14/12/2008
covbreumkli

94.229.65.171
1nONTC [a href="http://ncanqpucedoa.com/"]ncanqpucedoa[/a], [url=http://mqtxehfwgdpp.com/]mqtxehfwgdpp[/url], [link=http://jzpyoylvmbms.com/]jzpyoylvmbms[/link], http://nryqcryfxdbm.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Koi Kaze (Love wind)
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: A.C.C.T.
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers