Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Wario Ware, Inc: Mega Party Game$
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Wario Ware, Inc: Mega Party Game$

In Wario Ware op de GBA heb je 200 verschillende minigames die slechts enkele secondes duren, en waarbij je alleen de A-knop en de richtingsknoppen nodig hebt. Nintendo heeft inmiddels ook een GameCube versie uitgebracht; Wario Ware, Inc: Mega Party Game$. Het zelfde concept, dezelfde minigames, dezelfde graphics. Waarom dan een versie op de GameCube? Het antwoord is vrij simpel: multiplayer.

Het concept is dus nog steeds hetzelfde. Het gaat om het spelen van de vaak erg vreemde minigames, waarbij je ook in de GameCube versie geen moeilijke knoppencombinaties voor nodig hebt. Bij een minigame verschijnt eerst in beeld wat je moet doen (bijvoorbeeld ‘Catch!’ of ‘Dodge!’) en vervolgens heb je slechts een aantal secondes de tijd om dit te doen. Ik heb maar weinig tijd besteed aan de single player mode, omdat juist het mulitplayer gedeelte deze game zo leuk maakt.

Multiplayer
Het is altijd gebaseerd op dezelfde minigames, maar je hebt wel verschillende ‘vormen’ waarin je ze kunt spelen. Je kunt er voor kiezen elkaar te helpen. Eén iemand speelt dan de minigames, maar het beeld is helemaal donker. De andere spelers moeten dan met hun licht (in de vorm van een rondje, ovaal, …) de minigames-speler helpen.
Ook kun je kiezen om tegen elkaar te spelen. Zo is er een optie waarbij je omstebeurt minigames moet spelen, en de andere spelers moeten met hun gekozen character over het beeld heen en weer lopen om de minigames-speler te hinderen. In dit geval is het dus handig als je een groot character kiest.

Dit is ook het geval bij een soort disco optie, wat overigens de enige optie is die je in het begin kunt kiezen. Je ziet dan de characters van de spelers dansen op elk hun eigen podiumpje. Zodra de spotlight bij jou stopt moet je een minigame spelen. Mislukt het, dan verlies je fans, en zodra je al je fans kwijt bent ben je game over. Je kunt daarna wel de andere spelers gaan hinderen door met je character over hun beeld te lopen bij de minigames.
Ik zal van de overige multiplayeropties nog eentje noemen, omdat het mijn favoriet is: “Listen to the Docter”. Omstebeurt speel je minigames, maar bij deze optie gaat het niet alleen om wat je doet in het spel. De dokter zegt namelijk iets dat je in het echt, buiten het spel, moet doen (bijvoorbeeld dat je als een kat moet spinnen of een vinger in je neus moet stoppen) terwijl je de minigame speelt. Als je klaar bent kunnen de andere spelers voor je klappen. Wie aan het eind het meeste applaus heeft gehad van zijn/haar medespelers wint. Je ziet echter niet wie hoevaak voor wie heeft geklapt. Dit is dus een hilarische optie waar bij je elkaar ontzettend kunt f…, ehm, dwars zitten.

De minigames
Er zitten soms echt hele rare minigames bij. Zo kan het zijn dat je een vinger in een neusgat moet zien te krijgen, of dat je een wario-aardappelmannetje moet maken.
Af en toe kom je één van Nintendo’s oude games tegen; Spring bijvoorbeeld met Mario over tonnetjes, loop met Link een grotje in, of speel een stukje motorcross.
De minigames zijn vreemd, maar door hun simpelheid en korte tijdsduur zijn ze ontzettend leuk.

Graphics en geluid
De graphics zijn plat en vrolijk. Absoluut geen GameCube graphics, maar dat geeft niet. In deze game gaat het om de maffe minigames; het hoeft er allemaal niet prachtig uit te zien.
Ook de, overigens wel vrolijke, geluidjes en muziekjes zijn niet van GameCube kwaliteit. Nintendo heeft duidelijk geen moeite gedaan om de graphics en het geluid van hoge kwaliteit te laten zijn, maar eenmaal aan het spelen stoor je je hier opzich niet meer aan.

Ik heb bij het geven van het cijfer hieronder eigenlijk alleen gekeken naar de mulitplayer optie. Deze game is gewoon goed voor heel wat lachwekkende uurtjes, mits je vrienden of familieleden hebt om mee te spelen. De game is dan echt die 30 euro (inderdaad, geen 60) meer dan waard. Ik raad je dan ook zeker aan in dat geval deze game te komen. Heb je echter geen vrienden of familieleden om mee te spelen, en wil je deze game kopen voor de singleplayer mode: doe het niet! Je kunt dan veel beter de GBA versie kopen; zelfde concept, zelfde graphics, zelfde minigames en nog overal mee naar toe te nemen ook. In je eentje heb je deze game gewoon niet nodig, maar met meerdere gamers is het ontzettend leuk.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 5
Geluid: 6
Houdbaarheid: 8
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Muliplayer mode
+ Leuke minigames
- Singleplayer mode
- Graphics en geluid
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Rory

201.210.90.70
http://9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff-t.k90u0h.info [a href="http://9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff-h.k90u0h.info"]9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff[/a] [url]http://9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff-b2.k90u0h.info]9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff[/url] [u]http://9acdd36aab3c8726d8500eb35bcbcdff-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Member
Geplaatst op 12/05/2007
Glaceon!
ff kappen ok!
Member
Geplaatst op 12/05/2007
Glaceon!
ff kappen ok!
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.238.248.103
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Wario Ware, Inc: Mega Party Game$
Genre: Party
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 4
Release datum: 03/09/2004
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers