Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Wolfs Rain Volume 1
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Wolfs Rain Volume 1

Het is een regenachtige avond in een futuristisch ogende stad. Hoge, kille gebouwen torenen boven de horizon uit en donkere wolken verhullen de volle maan. In deze wereld van staal, beton en neonlicht klinkt een geluid wat de mensen in geen jaren gehoord hebben: het gehuil van een eenzame wolf.

Welkom in de wereld van de Japanse animatieserie: Wolf’s Rain. In deze grimmige toekomst zijn wolven al lang geleden uitgestorven. Hun naam is alleen nog bekend uit mythologie en sprookjes. Maar de wolven zijn er wel. Ze leven tussen de mensen, hun ware uiterlijk verhullende.

Weerwolven dus, maar niet zoals we ze ooit eerder hebben gezien. De vier weerwolven die in Wolf's Rain de hoofdrol spelen, scheuren niet uit hun kleren als ze in wolven veranderen. In tegendeel, ze lijken helemaal niet van vorm te veranderen. Hun menselijke uiterlijk is slechts een illusie, terwijl ze in werkelijkheid als wolven door het leven gaan.Zoals gezegd draait het in Wolf’s Rain om vier wolven:
Ten eerste is er Kiba, de mysterieuze witte wolf. Zijn naam betekent “Tand” in het Japans. Hij wordt bijgestaan door éénling Tsume (Klauw), grappenmaker Hige (Snorharen) en de jongste van het stel: Toboe (Gehuil).

Samen gaan zij op zoek naar het Paradijs. Een mysterieuze plek waar ze zich niet langer tussen de mensen hoeven te verbergen. En zoals het elk goed avontuur betaamt komen ze op hun reis diverse obstakels tegen. Van dronken jagers tot futuristische robots; de wolven moeten regelmatig van zich afbijten.
Maar er zit ook een flinke dosis filosofie in deze serie. Wat is het paradijs? Waarom zoeken de wolven ernaar? Wat is de relatie tussen de wolven en de mensen?

Gelukkig wordt het nooit echt langdradig of prekerig. De mooie tekeningen, sublieme soundtrack en onheilspellende sfeer houden je tot het einde aan het scherm gekluisterd.De hier besproken DVD bevat de eerste vier afleveringen van deze dertig afleveringen tellende serie. En waar de serie verderop wat zwakkere momenten heeft, is hier in de eerste vier afleveringen nog niets van te merken.
We zien hier hoe de vier wolven elkaar ontmoeten en aan hun reis beginnen. Verder leren we van het bestaan van Cheza; het bloemenmeisje. De enige die de weg naar het Paradijs kent…

Deze serie is geproduceerd door de Japanse studio “Bones” die eerder het bij anime liefhebbers welbekende “Cowboy Bebop” produceerde. Bones brengt momenteel de ene kwalitatief hoogstaande serie na de andere uit en Wolf’s Rain is hierop geen uitzondering.
De Nederlandse uitgave is verzorgd door Nekotachi Entertainment en is eveneens dik in orde. De Nederlandse (of eigenlijk Vlaamse) ondertiteling is goed te volgen en de prijs is zeker niet onredelijk.
Verder staan er een aantal leuke, maar niet onmisbare extra’s op de DVD. Een overzicht van de personages, tekstloze openings- en eindscène’s en een trailer van de andere door Nekotachi uitgegeven serie: .Hack//Sign. (Zie elders op deze pagina voor een recensie.)

Wolf’s Rain is een grimmig, futuristisch sprookje gesitueerd in een apocalyptische wereld. Verwacht dan ook geen vrolijk verhaal. Zoek je daarentegen een mooie, goed in elkaar gezette animatieserie, dan heb je aan Wolf’s Rain zeker geen miskoop.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 8
Geluid: 8
Serie: 8
Extra's: 8
Eindoordeel: 8
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
Wessel

82.170.148.164
Ik heb de hele serie gezien en ik kan maar één ding zeggen en dat is geweldig. Het verhaal is zo goed, veel beter dan ik verwachte.
Gast
Geplaatst op 10/07/2006


24.132.46.59
In paradise there is only future...
No hope or despair, just future...

[3 Wolfs Rain :D geniaal :P

Hana no kaori Ookami no chi
Gast
Geplaatst op 10/07/2006
Jorg

24.132.46.59
Geef meer! 30 afleveringen is te weinig :'( :P
Gast
Geplaatst op 04/08/2006
loreena

24.132.154.124
echt wel wolfs rain is hele super te gek!!!
Gast
Geplaatst op 02/10/2006
Jennifer

213.84.137.127
oh nee... IK HOOOOU VAN WOLFS RAAIN IK KANNIE ZONDER SEE en ik heb een eigen team1!!! ook wolfaah!! (na-apen maarjaah ;P)
Gast
Geplaatst op 17/10/2006
Sioux

81.206.228.112
haay ik ken wolfs rain niet maar ik heb het via een vriend leren kennen omdat ik helemaal gek van wolven ben
Gast
Geplaatst op 02/12/2006
Zaqla

86.85.183.96
ik heb 1 aflevering gesien en het sag er goed uit maar ik kan niet meer afleveringen vinden...
Gast
Geplaatst op 10/12/2006
??

212.187.93.22
ik vind het een raar einde
zo zielig ,..
ik hoop dat der ooit is een film ofzo van komt
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
wil

84.105.134.145
Ik heb veschillende anime series gezien maar het verhaal van Wolfs Rain is zo goed dat zelfs ik medelijden kreeg met de hoofdpersonen.
Member
Geplaatst op 30/01/2007
Yelmo
JA een film van Wolfs Rain kan geen kwaad maar hoe gaan ze dat doen ???
vast met compp laterzzzz
Gast
Geplaatst op 10/04/2007
@ johnny gast

84.87.149.236
dan heb je vast niet veel anime gezien.
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Wolfs Rain Volume 1
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nekotachi
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers