Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Wolf's Rain Volume 3
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Wolf's Rain Volume 3

De laatste paar weken word ik erg melodramatisch van het nieuws. Al die berichten over discriminatie, haat en geweld maken mij niet echt vrolijk. De stemming die mij op zo’n moment bekruipt is uitzonderlijk geschikt voor het kijken naar de Japanse animatieserie Wolf’s Rain. De vier wolven in Wolf’s Rain komen ook regelmatig in aanraking met geweld en onbegrip. Hun wereld is allesbehalve vrolijk. Toch blijven ze stug doorgaan, omdat ze geloven dat ze op het eind van hun reis het paradijs zullen vinden, waar al hun problemen verleden tijd zijn. Is hun reis hoopgevend of gedoemd om te falen? De tijd zal het leren.

Op de hier besproken derde DVD staan aflevering negen tot en met twaalf van deze serie. Is dit de eerste keer dat je van Wolf’s Rain hoort? Dan kun je hier een voorgaande bespreking vinden.Aflevering negen is er één waarin veel ontmoetingen plaatsvinden. Zo ontmoet wolvenjager Quent de onderzoekster Cher in een bar. Allebei zijn ze hun problemen aan het wegdrinken. Allebei hebben ze problemen die te maken hebben met de wolven.
Terwijl ze praten, ligt Blue, de hond van Quent, buiten vastgeketend. Blue schrikt op als de wolven, nog altijd in het gezelschap van Cheza, het bloemenmeisje, plotseling langslopen. De ontmoeting tussen Cheza en Blue maakt iets los in de hond. Wat dat precies is, zal pas later duidelijk worden.
Deze aflevering is weer een stuk donkerder dan de voorgaande. Zo is er een scène waarin Blue geslagen wordt door soldaten. Geweld tegen mensen op televisie zijn we (helaas) gewend. Geweld tegen dieren is weer heel wat anders…

Ondertussen zijn we aanbeland bij de tweede aflevering op de DVD, wat alweer de tiende in de serie is. Zoals ze in Engeland zeggen: “Time flies when you’re having fun”. Hetzelfde geldt kennelijk ook voor Anime afleveringen.
In deze aflevering wagen Cheza en de wolven zich in het “Bos van de Dood.” Het is hier zo donker dat er nauwelijks zonlicht doordringt. Ook is er nergens water te vinden. Cheza, die half bloem is, krijgt het hierdoor steeds moeilijker. Een geheimzinnige, sprekende uil, leidt ze naar een grot, waar ze hopen water aan te treffen. In plaats hiervan komen Cheza en de wolven echter alleen maar dieper in de problemen. Ondertussen is Cher “te gast” bij Heer Darcia, waar ze langzaam maar zeker meer leert over diens geheimen.De vier wolven uit Wolf’s Rain mogen dan geen weerwolven zijn, de volle maan heeft toch zeker wel effect op hen, zo blijkt uit de elfde aflevering. In het licht van de volle maan staan grote dingen te gebeuren. Zullen de wolven eindelijk het paradijs vinden? Ik zal niet precies verklappen wat er gaat gebeuren, maar als je, je bedenkt dat we nog negentien afleveringen te goed hebben, laat het antwoord op mijn vraag zich raden…

In de laatste aflevering op de DVD, vinden we Quent weer terug in dezelfde situatie als in de eerste. Jawel, hij is zich aan het bezatten in een bar. Dit keer komt hij niet Cher tegen, maar haar ex-man met de toepasselijke naam: Hubb. Hubb is op zoek naar zijn voormalige vrouw, die Quent onlangs nog heeft gezien.
Ondertussen zijn de wolven nog aan het bijkomen van de voorgaande gebeurtenissen als ze een geheimzinnige dame ontmoeten. Deze dame beweert de wolven te kennen. Sterker nog, ze beweert dat ze Blue is! Dankzij haar ontmoeting met Cheza heeft Quent’s hond de wolf in zichzelf ontdekt.

Ik weet dat ik in het verleden geklaagd heb over de weinige extra’s op de Wolf’s Rain DVD’s. Het lijkt er op dat Nekotachi geluisterd heeft, want op deze derde DVD treffen we naast de gebruikelijke extra’s een heus interview met de Japanse cast aan. Het is gewoon een ramp! Nu ze mijn ene puntje van kritiek hebben verwijderd, heb ik niets meer om over te klagen. (Behalve het feit dat ik niets om over te klagen heb.) Zoals gewoonlijk vinden we hier een spannend verhaal, goede beeld- en geluidskwaliteit, duidelijke ondertitels en een mooie vormgeving. Klasse Nekotachi! Ik wacht vol spanning op de volgende DVD.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 8
Geluid: 8
Serie: 8
Extra's: 8
Eindoordeel: 8
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Ervin

190.73.91.133
http://97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b-t.k90u0h.info [a href="http://97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b-h.k90u0h.info"]97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b[/a] [url]http://97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b-b2.k90u0h.info]97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b[/url] [u]http://97af5b1cd9e03e8f4b9b034deffe6c0b-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Wolf's Rain Volume 3
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nekotachi
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers