Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Wolf's Rain Volume 4
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Wolf's Rain Volume 4

Het paradijs. De legendarische plek waar iedereen van droomt. Niemand droomt er echter zo levendig van als de vier wolven die de hoofdrol spelen in Wolf’s Rain. Al drie DVD’s lang zijn Kiba, Tsume, Toboe en Hige op zoek naar de plaats waar hun problemen verleden tijd zullen zijn. Op deze vierde DVD zetten ze deze reis voort. Het gaat alleen allemaal wat langzamer dan voorheen. Hoe komt dat? Worden ze gevangen genomen door een vijandige groep wolven? Worden ze geteisterd door een sneeuwstorm? Worden ze allemaal dronken en vergeten ze welke kant ze op moeten? Nee, het probleem dat de wolven dit keer moeten overwinnen is een stuk kwaadaardiger; herhalingsafleveringen.

Je kent ze wel. Van die afleveringen die geheel bestaan uit verschillende scènes, afkomstig uit voorgaande afleveringen. Veel televisieseries hebben zich al aan dit fenomeen schuldig gemaakt. Het heeft namelijk een aantal voordelen voor de makers. Het bespaart tijd en geld en je kunt nieuwe kijkers in één keer een globale indruk van de serie geven. De makers van Wolf’s Rain overdrijven echter een beetje. In plaats van één herhalingsaflevering te produceren, besloten ze er vier achter elkaar uit te zenden toen Wolf’s Rain op televisie was in Japan. En dat net na een vreselijk spannende cliffhanger! Je wilt weten hoe het verder gaat, maar zit opgescheept met vier afleveringen die je eigenlijk al gezien hebt. Niet echt plezierig.
Twee van de herhalingsafleveringen staan ook op deze DVD. Het enige goede nieuws is dat de DVD vier afleveringen bevat en je dus ook twee nieuwe afleveringen te zien krijgt.Deze twee nieuwe afleveringen (aflevering dertien en veertien in de serie) zijn in elk geval de moeite waard. Aflevering dertien is één van de redenen dat ik Wolf’s Rain vaak vergelijk met een “road movie”. Deze hele aflevering gaat namelijk over de autorit die twee van de personages maken. Jager Quent en ex-politieagent Hubb hebben hun krachten gebundeld en zijn nu samen op reis. Quent zit nog altijd achter de wolven aan, terwijl Hubb op zoek is naar zijn ex-vrouw. “Ik jaag op wolven, jij jaagt op een vrouw.” grapt Quent.
Naast het ruziën over wie er moet rijden en wie er mag drinken, filosoferen de heren erop los. Ook komen we meer te weten over het verleden van Hubb en zijn relatie met Cher. Langzaam maar zeker wordt duidelijk waar het in Wolf’s Rain eigenlijk allemaal om draait. De personages zijn belangrijker dan het verhaal. De reis is belangrijker dan het einddoel. En daar is deze aflevering een goed voorbeeld van.

Na zo’n rustige aflevering zijn we wel weer aan wat actie toe. Aflevering veertien voorziet in deze behoefte. De wolven zijn aanbeland bij het kasteel van Lord Darcia. Darcia is een van de Nobelen, een mysterieuze groep met beschikking over technologie die “normale” mensen ver te boven gaat. Zodra de wolven Darcia confronteren, wordt het kasteel aangevallen door een rivaliserende Nobele, met dramatische gevolgen voor alle betrokkenen…Om te zien wat er hierna gebeurt, zullen we nog even geduld moeten hebben. Eerst krijgen we namelijk de eerder genoemde herhalingsafleveringen. Aflevering vijftien belicht het verhaal tot nu toe, gezien vanuit Tsume. Ik zou graag vertellen wat voor nieuwe inzichten deze aflevering te bieden heeft, maar na tien minuten raakte ik zo verveeld door het zien van reeds bekende scènes, dat ik de aflevering uitgezet heb. De aflevering hierna toont zo ongeveer hetzelfde. Het is een terugblik gezien vanuit Toboe. Ongetwijfeld zullen de volgende twee afleveringen op gelijksoortige voet verder gaan, zodat we halverwege de volgende DVD het verhaal pas weer kunnen oppakken.

Ik heb gemengde gevoelens over deze DVD. Zoals ik in vorige recensies heb geschreven, vind ik Wolf’s Rain een sublieme serie en kan ik over de uitgevers niks dan goeds zeggen.
De kwaliteit van beeld en geluid zijn prima in orde en de ondertiteling, die bij de eerste DVD al uitblonk, wordt eigenlijk alleen maar beter. De extra’s mogen er ook zijn. Naast de gebruikelijke tekstloze openings- en eindscène, worden we getrakteerd op een interview met enkele van de acteurs die de stemmen doen. Dit keer komen de stemmen van onder andere Quent en Cher aan bod.
Toch blijft het jammer dat je met deze DVD in feite maar twee nieuwe afleveringen koopt. Liever had ik gezien dat alle vier de herhalingsafleveringen samen op een DVD stonden, zodat je als consument kunt kiezen of je liever de serie compleet wilt hebben, of dat je de herhalingen liever links laat liggen.

Als je een echte verzamelaar bent, maakt het je natuurlijk niets uit. Dan wil je alle afleveringen hebben. Alle anderen zullen even moeten slikken. Toch is Wolf’s Rain ondanks dit kleine minpuntje nog steeds een aanrader.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 8
Geluid: 8
Serie: 8
Extra's: 8
Eindoordeel: 8
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Dion

190.10.213.111
http://5847c1869273613ae0cbedc2833abffa-t.k90u0h.info [a href="http://5847c1869273613ae0cbedc2833abffa-h.k90u0h.info"]5847c1869273613ae0cbedc2833abffa[/a] [url]http://5847c1869273613ae0cbedc2833abffa-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://5847c1869273613ae0cbedc2833abffa-b2.k90u0h.info]5847c1869273613ae0cbedc2833abffa[/url] [u]http://5847c1869273613ae0cbedc2833abffa-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Wolf's Rain Volume 4
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nekotachi
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers