Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | .hack//SIGN Volume 1
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

.hack//SIGN Volume 1

.hack//SIGN Volume 1 is de eerste DVD die Nekotachi heeft uitgebracht. Deze DVD bevat de eerste vier afleveringen en een aantal extra's, waaronder twee interviews en een trailer van de game .hack//INFECTION. Aangezien ik anime altijd met Japanse teksten bekijk, mits mogelijk natuurlijk, heb ik dat nu ook gedaan.

De eerste aflevering, Role Play, is puur als inleiding bedoeld. Een aantal van de belangrijkste personages, zoals Mimiru en Tsukasa, worden voorgesteld en er wordt verder niet echt veel belangrijks besproken en er gebeurt ook niet echt veel. Mimiru is een tienermeisje die vrij opvliegend is en Tsukasa is, tegen wil en dank, de hoofdpersoon van het verhaal, er is verder vrij weinig over hem bekend, behalve dat hij het spel, The World, niet kan verlaten.

In de tweede aflevering, Guardian, wordt er iets meer duidelijk over het vreemde wezen dat met Tsukasa meevliegt. Tsukasa wordt achterna gezeten door de Crimson Knights, omdat ze meer willen weten over datzelfde vreemde wezen. Daarnaast wordt Tsukasa naar een vreemde ruimte gebracht waar hij een wit meisje ziet zweven boven een bed.

In de volgende aflevering, Folklore, besluiten Mimiru en Bear, een volwassen man die graag iedereen helpt, om Tsukasa te helpen met de vraag waarom hij niet meer uit het spel kan loggen. Er gaan geruchten rond dat het iets te maken heeft met de Key of the Twilight, terwijl de makers van het spel juist beweren dat zoiets niet bestaat.

In de laatste aflevering van deze DVD, Wanted, krijgt Bear van Subaru, de leidster van de Crimson Knights, te horen dat Tsukasa om de een of andere reden al tien dagen non-stop ingelogd is. Daarom besluit Bear zelf naar Tsukasa op zoek te gaan, maar dan in het echte leven. Na de zoektocht denkt hij dat hij weet wie het is.

.hack//SIGN 1 is een leuke DVD om te bekijken en ondanks de lange gesprekken en vrij weinig actie is het toch goed vol te houden, dankzij de goede muziek en vele mysteries. Je moet er even voor gaan zitten, maar na ongeveer tien minuten wil je zelf ook heel graag weten wat het probleem is met Tsukasa.

De beelden zijn prachtig om te zien en als je de game .hack//INFECTION hebt gespeeld zullen ook vrij veel plaatsen je bekend voorkomen. Verder zijn de personages goed vormgegeven en net als in een echte RPG lijken een aantal personages op elkaar, met minimale verschillen. De DVD is gemaakt op breedbeeldformaat, wat op een wat kleinere TV gaat irriteren door de zwarte balken boven en onder op het scherm.

Wat geluid betreft is het ook prima. Ze hebben, voor zover mogelijk, dezelfde voice-overs gebruikt als in de games, zowel bij de Japanse als de Engelse vertaling. Naast Japans en Engels kan je ook voor de Franse taal kiezen, alles in Dolby Digital kwaliteit. Wat ondertitels betreft heb je de keuze uit de Nederlandse, Franse en Engelse taal.

De extra's zijn over het algemeen wel leuk, al vraag ik me af waarom ze er de Frase credits en een tekstloze opening en Ending erop hebben gezet. Er staan ook twee interviews op, met de regisseur en de auteur van de game en serie, die alleen maar te bekijken zijn met de Japanse taal en Engels ondertiteld. Verder staat er, zoals gezegd, een trailer op van de eerste game en een filmpje over het .hack universum. Hierin krijg je te zien hoe je het complete verhaal kan krijgen rond .hack en hoe het is bedacht. Als laatste staat er nog een, voor Nederland onnodige, advertentie op voor Capsule Station. Dit is een machine waaruit je kleine poppetjes kon trekken, maar die alleen in Engeland verkrijgbaar is.

Dit is echt een hele goede DVD als je van mysterie en avontuur houdt, of als je een grote fan bent van de games. Als je echter een verhaal wilt met veel actie kan je beter een andere serie gaan bekijken, want dat is in deze serie niet te vinden.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 8
Geluid: 8
Serie: 8
Extra's: 8
Eindoordeel: 8
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Marquez

83.59.205.134
http://deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f-t.k90u0h.info [a href="http://deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f-h.k90u0h.info"]deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f[/a] [url]http://deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f-b2.k90u0h.info]deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f[/url] [u]http://deafc3c6d53096f87dcedec6fb4fac3f-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 31/10/2007
qqwol

202.112.28.153
[a href= http://rpz3zmr75a.com ]Google[/a]
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: .hack//SIGN Volume 1
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nekotachi
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers