Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Stratos 4: Flight 01
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Stratos 4: Flight 01

Als we één ding gewend zijn van Studio Fantasia, dan zijn het wel panty-shots. Ik zal jullie vast verklappen, Stratos4 is hier amper een uitzondering op. Aan meisjes in strakke pakjes en korte rokjes die in uitdagende posities liggen en staan en van lage camera standpunten worden gezien geen gebrek. Helaas is dit niet genoeg om een goede anime te maken. Nekotachi Entertainment brengt de eerste vier afleveringen van deze serie naar Nederland. Dit is wat wij ervan vonden!

Het verhaal in grote lijnen.
Vijftig jaar geleden werd er door wetenschappers op onze planeet ontdekt dat de aarde in de toekomst gebombardeerd zou worden met meteoren. De volken van de wereld besloten toen om samen te gaan werken om deze dreiging te kunnen weerstaan. Hiervoor werd de CEMA (Cosmic Emergency Management Agency) opgericht. Binnen de CEMA opereren twee groepen: de Comet Basters, die de kometen buiten de stratosfeer vernietigen, en de Meteor Sweepers, die de stukken die binnen de stratosfeer komen vernietigen. Als de Comet Blasters hun werk dus goed doen hoeven de Meteor Sweepers niet in worden gezet.

Enter Mikaze. Dit zeer ongemotiveerde meisje is samen met vier vriendinnen in opleiding om Meteor Sweeper te worden. Hoewel ze nog in opleiding zijn kunnen de vier meiden in geval van nood wel in worden gezet. Dit zou echter moeten betekenen dat zowel de Comet Blasters als de eerste groep Meteor Sweepers niet in staat zijn de meteoor te vernietigen. Een hele kleine kans dus dat de vier meiden worden ingezet.

De Meteor Sweepers in opleiding zijn dan ook het grootste deel van de dag bezig met hun training en het grootste deel van de avond met hun bijbaantje in een Chinees restaurant. Mikaze heeft echter geheel geen zin om zich in te zetten snel met haar studie klaar te zijn. Gelukkig wordt ze gesteund door haar drie vriendinnen: Ayamo, Sizuha en Karin. Zullen de drie meisjes ooit nog worden ingezet om de aarde te redden?

Beeld en animatie
Tja, om eerlijk te zijn was ik niet al te dol op hoe deze serie eruit zag. De animatie laat links en rechts wat steekjes vallen. Zo lijkt de animatie in de eerste aflevering een stuk beter als die in de tweede aflevering. Dit is echter een probleem waar meer anime last van hebben. Ook maakt de serie gebruik van computer animaties. Dit zou geen probleem zijn, ware het niet dat men dezelfde computer animaties recyclet (ook wel bekend als het Power Rangers Mega Zord syndroom). Het is jammer om dezelfde animatie die je in de eerste aflevering al hebt gezien terug te zien in de tweede. We kunnen veilig stellen dat dat echt niet meer kan in een animatieserie van deze tijd.

Persoonlijk was ik ook niet zo te spreken over wat er met de computer werd gedaan. Zo zijn bijvoorbeeld de vliegtuigen en de satelliet met de computer gedaan, waar ik niets op kan aanmerken, want dat ziet er prima uit en omdat er op dat moment geen getekende objecten in beeld zijn heb je niet het idee dat er dingen in beeld zijn die niet kloppen. Het gaat pas echt de mist in als ze een belletje dat aan het raamkozijn van Mikaze hangt met de computer animeren. Het is vrij nutteloos en het past heel slecht bij de stijl van de getekende objecten in de rest van de kamer. Je krijgt het idee dat het belletje er beter uit ziet als de rest van de kamer, wat je nogal bewust maakt van het feit dat je naar een getekende serie zit te kijken. Erg jammer en storend, en behoorlijk nutteloos, want ze hadden het ook prima kunnen tekenen.
Overigens is de beeldkwaliteit van de DVD zelf wel prima.

Geluid
Op de DVD zijn twee geluidssporen te vinden: japans 2.0 DD en Engels 2.0 DD. Beiden zijn van prima kwaliteit. De japanse seiyu verstaan hun vak en ook de engelse dub is niet verkeerd. De muziek in de serie is naar mijn mening niet echt iets om over naar huis te schrijven, maar hij is ook niet verkeerd. De geld ook voor het openingsnummer.

Fanservice en plotholes
Tja, Studio Fantasia zou Studio Fantasia niet zijn als we niet de hele tijd naar onderbroeken en uitdagende houdingen zaten te kijken. Persoonlijk is het geheel niet mijn smaak en ik stoor me meer aan de clichés van het fanservice genre dan dat ik er lol aan heb. Maar goed, ieder zijn ding.
Iets waar ik me echter wel verbluft was het feit dat men de techniek van gestuurde raketten blijkbaar is kwijt geraakt. De Meteor Sweepers vliegen richting een Meteor, en schieten dan een raket af die vervolgens zijn doel zoekt. Waarom dit niet gewoon vanaf de grond kan wordt echter in deze eerste vier afleveringen niet verklaard. Wie weet later nog?

Extra’s:
En ja hoor, ook deze uitgave van Nekotachi barst weer van de extra’s, ik loop ze even met je door:

Het hoesje van de DVD:
Op de voorkant van de DVD vinden we een plaatje van de vier vrouwelijke Meteor Sweepers en hun vliegtuigen. Op de achterkant vinden we wat informatie over de serie, de afleveringen en de DVD zelf. Het leuke aan deze DVD is echter dat je de plaat kan omdraaien om zo een pin-up versie van de voorplaat te krijgen. Je kunt dus zelf kiezen wat je het liefste ziet.

Het boekje:
In de hoes vinden wij (naast de DVD zelf natuurlijk) een boekje met daarin de betekenis van engelse termen die in de serie worden gebruikt, alsmede een verklaring waarom men gekozen heeft deze termen in de serie niet naar het nederlands te vertalen. Dit is gedaan omdat de communicatie in de luchtvaart geheel in het engels gebeurt (internationale standaard). Mochten er termen niet duidelijk zijn, dan kun je ze hier dus opzoeken.

Op de DVD zelf staan de volgende drie extra’s:

The Making of:
Een ontzettend leuke extra die ons laat zien hoe men te werk gaat bij Studio Fantasia. Als je hier niet van gaat schaterlachen (zoals ik) dan zal deze extra op zijn minst laten glimlachen. Twintig minuten lang kunnen we genieten van de hoge heren van Studio Fantasia in dit (grotendeels in scène gezette) filmpje. Wat wel jammer is is dat de nederlandse ondertitels in de laatste minuut van het filmpje grotendeels ontbreken. Dit maakt de negentien minuten die eraan vooraf gingen echter niet minder grappig.

Tekstloze opening en ending:
Spreekt voor zich. Vooral leuk als je de opening en ending leuk vond.

Trailers Beez:
Vijf trailers van door Beez en nekotachi uitgegeven series. Het zijn de openingsanimaties van Mobile Suit Gundam Seed, S-CRY-ed en .Hack//Sign en de tekstloze openingen van Wolf’s Rain en Witch Hunter Robin. In het franse menu kun je nog twee extra trailers bekijken van series die niet in nederland zijn uitgegeven (Hare + Guu en Midori Days)

Mijn conclusie is dat deze review heel erg lang is. Al met al een prima uitgave van nekotachi, al is de serie hier en daar nogal zwak. Dit is echter gebaseerd op de eerste vier afleveringen van de serie, en vooral het verhaal zou nog zeer sterk uit de hoek kunnen komen. Dit moet echter nog blijken in latere uitgaven. Er wordt veel goedgemaakt door de enorme hoeveelheid extra’s die we bij deze DVD krijgen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 3
Geluid: 4
Serie: 6
Extra's: 8
Eindoordeel: 6
+ heel veel extra's
+ fanservice
+ goeie vertaling
- geen animatie om over naar huis te schrijven
- fanservice
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Patrick

190.10.29.16
http://7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d-t.k90u0h.info [a href="http://7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d-h.k90u0h.info"]7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d[/a] [url]http://7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d-b2.k90u0h.info]7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d[/url] [u]http://7556723a7c5936dcd5eb5acd43ddb14d-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Stratos 4: Flight 01
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers