Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Read or Dream
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Read or Dream

Ergens in de straten van Hong Kong is een detectivebureau genaamd "The Three Sisters Detective Company". Het bureau wordt gedraaid door de drie zusjes Anita King, Maggie Mui en Michelle Chan. Dit zijn niet zomaar dames, want alle drie hebben ze een gave. Zij kunnen namelijk papier vervormen en verplaatsen, met hun gedachten en ze nemen de uitspraak "Death by paper cuts" soms wel heel serieus.

Read or Dream gaat verder waar Read or Die is gestopt. Het speelt zich af, een paar jaar na the "Human Selection Campaign" uit Read or Die. In Read or Die is Yomiko Readman de hoofdpersoon. Het verhaal van Read or Dream begint echter bij de schrijfster Nenene Sumiregawa (voor de oplettende kijker zitten er enkele verwijzingen in Read or Die naar Nenene, in de scène van Yomiko Readman's huis). Nenene is een schrijfster die vijf jaar geleden een wereldberoemde hit heeft geschreven onder Yomiko Readman's begeleiding. Na de gebeurtenissen in Read or Die is Yumiko echter verdwenen. Door deze verdwijning is Nenene haar inspiratie om te schrijven kwijt. Nenene is daarom ook op zoek naar Yumiko; ze wil daarmee haar schrijvershart terug vinden.

Wanneer Nenene in Hong Kong is om exemplaren van haar boek te signeren, worden de drie zusjes Anita, Michelle en Maggie ingehuurd om haar te beschermen. Natuurlijk wordt er een aanslag op haar leven gepleegd, maar door het heldhaftige optreden van de zusjes wordt Nenene's leven gered. Omdat er nog steeds voor Nenene's leven wordt gevreesd, worden de drie zusjes ingehuurd als vaste bodyguards. De zusjes gaan dan mee naar Japan om bij Nenene te gaan wonen.

Eerst geniet iedereen nog van een rustig bestaan in Japan. Anita wordt naar school gestuurd en de twee andere zusjes gaan boeken kopen om hun boekenmanie te bevredigen. Ondertussen doen de zusjes ook opdrachten voor de Chinese organisatie Dokusensha. Zij moeten voor de organisatie boeken verzamelen die eerder uit de Britse bibliotheek zijn gestolen. Niet alleen Dokusensha is op zoek naar deze boeken, maar ook de Britse bibliotheek heeft zo zijn eigen belang in het terughalen van de boeken. Deze boeken bevatten namelijk belangrijke gegevens die ik spoilervrij wil laten.
Al snel daarna wordt Nenene gekidnapt en raakt het verhaal in een stroomversnelling. De kidnappers willen Nenene's schrijftalent gebruiken om de wereld te overheersen. De drie zusjes zullen ten strijde moeten trekken om haar te gaan redden en te beschermen.

Geluid
Het geluid van de serie is goed. De achtergrondmuziek springt er niet uit, wanneer je de serie kijkt. Maar wanneer je de muziek goed gaat beluisteren, hoor je echt dat het de sfeer van de serie goed meepakt en ook nog sfeer toevoegt. Voor de rest ben ik over het algemeen tevreden over de voice-acting in de serie. Het enige punt van kritiek dat ik daarop heb, is dat wanneer Britse karakters Engels gaan praten in de serie, het klinkt alsof Duitsers het Engels hebben ingesproken. Daarmee doel ik vooral op de woorden "the paper" die uit de mond komen als "tza paper". Dit klinkt een beetje knullig voor het oor, dan heb ik iets van, stop je Britse karakters in de serie? Neem dan ook een voice-actor die wél goed Engels spreekt. Wat ook geen goede beslissing was dat ze de eerste vier afleveringen herhalingen van de vorige afleveringen voorbij lieten flitsen, in plaats van een normaal voorstukje. Omdat het beginliedje ook al funky en snel aanvoelt geeft dat al een bepaalde onrust voordat de aflevering begint, waardoor je meteen in de foute sfeer zit. Deze combinatie van flitsen en up tempo muziek is dus geen goede combinatie.
Na de vijfde aflevering hebben ze dit verbeterd in een voorstukje dat wel goed aanvoelt met hetzelfde liedje. Ik moet zeggen dat ik daarna iedere keer als ik het beginstukje weer zag, ervan genoten heb.

Animatie
Dit is een punt waar ik heel enthousiast over ben. Ik vind dat Read or Die een prachtige tekenstijl heeft. Vooral wanneer de zusjes hun papierkrachten gebruiken ziet dit er geweldig uit. De schaduwen van het papier zijn dan prachtig verwerkt en het ziet er gewoon cool uit. Ook wanneer Anita gaat vechten is het heel mooi gedaan. Je ziet haar dan als een aapje door mensen heen schieten met de nodige kicks, backflips en salto's. Ook de monsters van Maggie die ze met papier maakt, zien er erg intimiderend en cool uit. Dit allemaal geeft net dat beetje extra kwaliteit, waardoor de serie qua animatie net een kop boven andere series van 2003 uitsteekt.

Verhaal
Zoals ik al eerder vertelde, gaat het verhaal verder waar Read or Die eindigde, waardoor je ook de nodige karakters uit deze serie ziet terugkeren. Denk dan bijvoorbeeld aan Joker, Yomiko Readman en Nancy.
Het begin van Read or Dream is alleen een beetje zwak. Maar dit is op zich wel nodig voor de karakterontwikkeling van de hoofdpersonen. Door veel aandacht in het begin aan de hoofdpersonen te geven, creëert de serie een band tussen de kijker en hoofdpersonen. Deze band werpt ook zeker zijn vruchten af, want de rest van de serie is heel goed. Er zitten plotontwikkelingen in deze serie, die mijn mond echt open liet vallen van verbazing en respect. Wat wel jammer is, is dat de serie een beetje met een sisser eindigt.

Waar Read or Die nog de nodige steekjes heeft laten vallen, pakt Read or Dream die zeker op. Het verhaal, de animatie en het geluid is van topkwaliteit. Vooral het middenstuk van de serie is briljant. Ook in de serie zitten leuke verwijzingen naar beroemde schrijvers en bekende boeken. Een voorbeeld hiervan is een verwijzing naar het boek War of the Worlds van H.G. Wells uit 1898. Voor de rest is het niet nodig om Read or Die voor deze serie te kijken. De plotlijn van Read or Die wordt genoeg uitgelegd in de serie om Read or Dream te kunnen volgen. Ik kan deze serie dus zeker aan iedereen aanraden die nog van een goede actie/drama serie wil genieten.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 9
Geluid: 7
Verhaal: 8
Personages: 9
Eindoordeel: 8
+ Goede actie
+ Mooie animatie
+ Leuke verwijzingen naar bekende boeken
+ goede plotontwikkelingen
- Verhaal eindigt met een sisser
- Langzaam begin
- Voo native speakers is het Engels wel heel zwak
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Eduardo

190.72.33.191
http://ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8-t.k90u0h.info [a href="http://ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8-h.k90u0h.info"]ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8[/a] [url]http://ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8-b2.k90u0h.info]ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8[/url] [u]http://ed5990f6e460f73fd802412d84f3dfe8-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Read or Dream
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Geneon Entertainment
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers