Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Rozen Maiden
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Rozen Maiden

Als er één kinderspeelgoed is dat in vrijwel elke cultuur voorkomt dan is het wel de pop. Of het nou een stuk hout is dat in de vorm van een mens is gesneden of een barbie, kinderen spelen ermee. Zo speelden kinderen in het Victoriaanse tijdperk met ontzettend gedetailleerde poppen in schitterende jurken. Deze poppen hebben een belangrijke rol in de anime Rozen Maiden.

Het verhaal
Jun Sakurada woont samen met zijn zus nu zijn ouders in het buitenland zijn. Helaas gaat het niet goed met Jun. Hij gaat niet meer naar school en weigert nog van zijn kamer te komen, zelfs niet om met zijn zus te eten. Het enige wat hij nog wel doet is dingen bestellen over het internet. Op een dag vindt hij een rare aanbieding op het internet waarbij hij een stukje papier in zijn lade moet leggen als hij de bestelling wil accepteren. Hij speelt het grapje mee en er lijkt niets te gebeuren tot hij door heeft dat er ineens een rare houten kist in zijn kamer staat. In die kist zit een schitterende pop die tot leven komt als hij haar opwind.

De naam van de pop is Shinku en ze claimt een Rozen Maiden te zijn. Maar in plaats dat Jun met haar speelt dwingt ze hem haar bediende te worden. Hoewel Jun daar helemaal geen zin in heeft lijkt hij weinig keus te hebben, want kort na Shinku’s aankomst vliegt er een messenzwaaiende clownpop door het raam. In ruil voor zijn diensten beschermd Shinku hem voor de clown. Ze verteld hem over de “Alice Game”: een gevecht tussen de zes Rozen Maidens om de mooiste pop te zijn. Zal Jun Shinku kunnen helpen in haar gevechten?

Character Designs en ontwikkeling
Een van de sterke dingen aan Rozen Maiden is de mooie karakterontwikkeling van Jun. We komen erachter waarom hij zich opsloot op zijn kamer en weigerde naar school te gaan. Dit alles gebeurd op een erg mooie wijze in de loop van de serie. Je hebt nooit het idee dat het geforceerd is. Ook blijken de Rozen Maidens zelf ontzettend schattig te zijn en de serie heeft veel van die “aaaahhhhh, wat lief!!!” momenten.
Iets waar ik ook van bleef smullen was de kleding van de poppen. Mooie, lange, gothic jurken in felle kleuren die een lust zijn voor het oog.

Animatie
De animatie in de serie is erg goed, al kreeg ik af en toe het idee dat de ogen van de karakters iets te ver uit elkaar waren getekend. Voor de rest is de animatie vloeiend en zijn de gevechten tussen de poppen altijd iets om naar vooruit te kijken. Ook is de animatie in de intro van de serie werkelijk schitterend om naar te kijken.

Geluid
De muziek in de serie is niet echt geweldig. Ik bedoel niet te zeggen dat die slecht is, maar hij is ook niet erg goed. In sfeer met poppen is het grootste gedeelte klassieke muziek, wat ontzettend goed kan klinken. Helaas komt die in deze serie niet helemaal goed uit de verf. De enige uitzodnering hierop is de introsong, die echt ontzettend goed is. Ook de voice acting is goed.

Te veel en te weinig
Hoewel Rozen Maiden zeker een leuke serie is, is het niet vreemd dat hij niet super populair is. Het is moeilijk een goede reden te verzinnen om deze serie op af te wijzen, maar het mist iets. Je krijgt er gewoon geen band mee. Ook word er veel te weinig uitgelegd over het verleden van de poppen en door wie ze gemaakt zijn. De karakters zijn leuk en de serie maakt je vast aan het lachen, maar echt meer als een gemiddelde anime zal deze serie waarschijnlijk nooit worden.

Een aardige anime met een leuk verhaal en een boel leuke karakters. Als je een keer tijd hebt moet je hem zeker kijken, al is het alleen al voor de jurken van de poppen. Helaas mist de magie in deze serie een beetje en zal daardoor waarschijnlijk nooit echt razend populair worden.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 7
Personages: 8
Eindoordeel: 7
+ zeer mooie karakter designs
+ lekkere intro
+ aardig verhaal
- je krijgt er geen band mee
- korte serie
Member
Geplaatst op 26/12/2005
yurina
Dat van die muziek valt op zich wel mee. Ik vind hem heel goed passen, maar ja, dit is dan ook mijn favo anime.

Over de "korte duur", er schijnen naast de eerste 12 afleveringen nog andere te zijn. Wist je dit al? Jammer genoeg heb ik die nog niet gezien.
Gast
Geplaatst op 01/01/2006
Saskia

82.92.225.151
Ik vind Rozen Maiden een hele goede Anime. Voor dat je een mening geeft over de serie zou je wel de hele serie moeten hebben gezien. Er is namelijk een gevolg op die heet Rozen Maiden: ~Träumend~. Daar leggen ze ook beter het verleden van poppen in uit.
Gast
Geplaatst op 28/03/2006
Deirdre

212.203.4.106
kijk eens naar Rozen Maiden Treümend, of hoe je t ook schrijft, t is duits, maar iig, seizoen twee, ook weer twaalf gweldige afleveringen waarin wel uitleg wordt gegeven over de poppen hun verleden, de maker, en hoe ze gemaakt zijn. dit seizoen is zo mogelijk nog beter en mooier dan seizoen een, met nog gweldigere muziek!! ik kijk al uit naar seizoen drie dat hoopik ook nog uitkomt, liefst zo snelmogelijk XD
Gast
Geplaatst op 08/04/2006
miesje knap

83.118.246.185
nu ik het lees lijkt het me echt leuk en ik hoop dat het heel heel heel snel uitkomt
Gast
Geplaatst op 09/04/2006
Deirdre

84.27.229.213
traumend is al uit hoor, alleen jmmr gnoeg seizoen 3 nog niet, altans, er is nog niets over te vinden. maar als je nagaat dat seizoen 1 in 2004 uitkwam, en seizoen 2 in 2005, dan is er goede hoop dat seizoen 3 dit jaar uitkomt XD ik hoop het
Gast
Geplaatst op 09/04/2006
mieske knap

83.118.246.185
ja weet ik mare he dat is laaaaaaaaaaaaaaaaaang wachten en daar heb ik geen zin in want ik ben ongeduldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 12/04/2006
niki

83.118.246.185
he iedereen ikk ben blij dat het bij de 3e seisoen uitkomt want ik ben net zo ongeduldig als mieske knap
Gast
Geplaatst op 08/05/2006
Deirdre

86.82.253.11
weet iemand van jullie eigenlijk al iets meer over seizoen 3? want ik heb nog geen vaste datum van de release gevonden. wel is er een ps2 game, best grappig, maar compleet japans. eind dit jaar komtie in t engels uit, wat denk ik een stuk makkelijker speelt XD
Gast
Geplaatst op 22/05/2006
gwennie

84.24.3.37
ikkuh wil ook seizoen 3 in vindt die hina nog iets zooow sgattig!!! :D
Gast
Geplaatst op 04/07/2006
thanatos

217.120.163.233
superserie, raak er verslaafd aan! wil seizoen 3!
open einde gvd bij seizoen 2!
Gast
Geplaatst op 06/07/2006
Belinea

84.26.38.189
Niet alleen de anime is goed, ze hebben er ook een aantal andere dingen gemaakt, iets wat je niet snel ziet, nee, ik heb het niet over actiefiguren, maar over de porseleinen poppen die ze hebben gemaakt, er is tochwel veel materiaal, ahoewel ik het jammer vind dat de porseleinen poppen een limited editie was, ze zijn ontzettend mooi.
Ik kan niet gauw iemand vinden die er 1 weg doet, ben er wel hard op zoek naar
Gast
Geplaatst op 10/07/2006
Mandy

84.31.56.186
Rozen Maiden 1 is mooi, 2 vind ik een super goed vervolg als er een game uitkomt word ie denk ook voor alle andere consoles anders is het wel zonde van de game, en seizoen 3... ja ik heb er nog niks van gehoord of die al in de maak is of al uit in Japan.... maar er kan altijd als ze nog willen een 3de serie maken. zoals thanatos al zei, een open einde bij seizoen 2 he.
Gast
Geplaatst op 14/07/2006
thanatos

217.120.163.233
idd.
en ik snap niet waarom in de review wordt gezegt dat de muziek er niet bij past.
persoonlijk ben ik van mening dat dat niet waar is, de muziek past er juist heel goed bij(kan aan mij liggen)
Gast
Geplaatst op 17/07/2006
hydralisk

86.82.252.151
lol...
meiden praat :P
Gast
Geplaatst op 17/07/2006
thanatos

217.120.164.191
moet jij niet starcraft gaan spelen ;-P
weet iemand btw nog n goeie anime?
Gast
Geplaatst op 19/07/2006
hydralisk

86.82.252.151
uh...ik misschien :$

:P
Gast
Geplaatst op 19/07/2006
thanatos

217.120.164.191
Vertel!!!!!!
:D:D
laat me nie in de spanning.
;p
Gast
Geplaatst op 19/07/2006
hydralisk

86.82.252.151
hmmm....ik weet er geen...
ik bedoelde mezelf lol
de andere zijn wel stil :o
rare mensen laatste tijd
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
thanatos

217.120.164.191
welke zijn raar?
Gast
Geplaatst op 09/08/2006
gwen

84.24.3.37
je kunt mis full moon (en dan nog iets er 8ter) gaan kijken
Gast
Geplaatst op 28/08/2006
thanatos

217.120.164.191
ok thnx ik zal gelijk ff checke
Gast
Geplaatst op 31/08/2006
Hirvine

81.204.200.28
Dit is een zeer goede review, Rozen Maiden is het zeker waard te kijken en verdiend een goede 7, maar het is zeker niet dé anime van het jaar, en zal zeker niet één keer ervoor worden genoemd. Een goede review, ik ken de site niet, en heb gewoon Rozen Maiden voor de gein in mijn titelbalk geschreven. Echter lijkt door deze goede review, mij dit een goede site.
Gast
Geplaatst op 07/10/2006
Anime_Fan

86.80.159.120
Ik vindRozen Maiden echt geweldig. Maar dat is mijn mening, ik vind het zo leuk dat ik de dvd's heb gekocht: Rozen Maiden & Rozen Maiden Träumend. Mijn mening is dat het verleden van de poppen en door wie ze zijn gemaakt wel goed wordt uitgelegd, maar dat verleden enzo komt vooral terug in Träumend dus...
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

209.67.212.234
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 04/02/2007
thanatos

82.72.134.5
Whoepie 2 nieuwe afleveringen, die helaas alleen iets meer uitleggen over de vete tussen shinku en Suigin Tou. WIL MEER!
Gast
Geplaatst op 11/02/2007
minto

81.71.83.118
Hey ik heb de serie vanochtend af gekenen en hij was mooi!Maar gelijk heb je wel soms snapte ik niet veel over de maker "rozen".Hierna heb ik de serie gekeen rozen maiden traumend ik heb die in een keer afgekeken!Er komen 2 nieuwen popen in voor.Maar ik moest nog wel huilen toen er iets heel ergs gebeurden met Hinaichigo snif snif (wat er is gebeurt vertel ik niet omdat dat niet leuk is voor de gene die het kijken XXXXXXminto
Gast
Geplaatst op 12/02/2007
minto

81.71.83.118
hey er zij nieuwen: alfeveringen rozen maiden overture!
Gast
Geplaatst op 02/04/2007
Biohazard1990

84.29.9.146
zozo vertel me eens iets wat ik nog niet wist¬¬
Iedereen check deze review date dit is een review uit 2005 toen was net Rozen Maiden Träumend in Japan op TV.
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
minto

81.71.83.118
Eris een spel maar waar kan je die kopen ??
Gast
Geplaatst op 05/04/2007
Biohazard1990

84.29.9.146
als je bij youtube, rozenmaiden (aanelkaar) intypt dan zie je de game maar het leekt meer op een psp/nintedo ds spel. De scenes zijn weergegeven in het duits dus ik denk dat je hiervoor naar duitsland moet :/ :(
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
minto

81.71.83.118
Oke erg bedankt en ik ga binnen kort naar duitsland,ik ga daar kijkken voor rozen maiden spullen en mischien als je een duits kanaal op je tv hebt moet je die eens in de gaten houden,want mischien komt het dan op tv!!
Gast
Geplaatst op 10/04/2007
Biohazard1990

84.29.9.146
ik heb op youtube het begin gezien van een duitse aflevering, echt dat duits verneukt het hele rozen maiden gebeuren, overigens de game is ook op de ps2 verkrijgbaar. Playstation 2 is erg veroudert, dus ik denk dat de game dat ook is en de game zal wel niet meer op tv te zien zijn..
Gast
Geplaatst op 22/04/2007
honepon

86.87.212.15
ik ben nu bijna klaar met Rozen Maiden maar ik vind het zo leuk he en ik vind het egt niet leuk dat sousei seki dood is en Hina ichigo dood is :( :( zei was mijn favo !! maar ja wie weet wat er gebeurd :P DOEGGhh
Gast
Geplaatst op 22/04/2007
honepon

86.87.212.15
ik hoef nog maar 2 afleveringen !! en ik zat er helemaal in ik heb zo gehuild he !! egt niet normaal vooral toen Hina ichigo dood ging was zooooooo zielig en ik zat er helemaal in !! maar ja ik hoop ook niet dat *shinku dood gaat en suisei seki*want dat vind ik dan zoo zielig en bij kanaria weet ik het niet maar eerst hate ik suigin tou maar nu niet meer nu vind ik haar zielig omdat ze geen middel had :( (agggg :P ) maar nuu haat ik bara susou zei is egt een kreng en stookt iedereen op !! DOEGGhh
Member
Geplaatst op 06/05/2007
Angeldust92
Ik ben echt verliefd op Rozen Maiden!!!Vroeger wist ik er totaal niets van mijn vriendin heeft het me allemaal verteld.Sinds dien ben ik alleen maar naar die afleveringen aan het kijken en wat ik het ergste vond is dat die op het einde toen ze allemaal dood waren maar het goede nieuws is dat shinku weer tot leven kwam en de andere poppen ook!Wohoo!!:P Ik hoop dat er nieuwe afleveringen komen:D (zonder Bara Suishou) die haat ik!:P
Member
Geplaatst op 06/05/2007
Angeldust92
Ik vraag me 1 ding af waar kan ik die spelletje kopen?
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Rozen Maiden
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 01/01/2004
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Studio Nomad
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers