Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | 12 kingdoms
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

12 kingdoms

Yoko Nakajima had altijd al het gevoel dat ze er niet bij hoorde. Ze had rood haar en een licht gekleurde huid, terwijl haar ouders dat allebei niet hadden. Op school had ze eigenlijk geen vriendinnen, alleen mensen die met haar omgingen omdat ze de klassenvertegenwoordigster was. Haar beste vriendin was een persoon waar ze zich als klassenvertegenwoordigster toe gedwongen voelde om mee om te gaan, omdat die verder geen vriendinnen had en behoorlijk werd gepest. En zelfs haar oude jeugdvriendje zag haar amper staan.

het verhaal gaat verder
Op en dag staat er een vreemde man midden in haar klaslokaal. ‘Eindelijk heb ik je gevonden, ik zoek je al zo lang’. Hij vraagt Yoko met hem mee te gaan en geeft haar zijn eeuwige trouw en een mooi zwaard. Yoko wil in eerste instantie niet mee, maar als de school aangevallen wordt door een reusachtige vogel heeft ze geen keus hem te volgen. Wel vraagt ze of haar vriend en vriendin mee mogen. De vogel wordt ondertussen bezig gehouden door twee hondachtige wezens die door de man zijn opgeroepen. Hij plaatste een spreuk op Yoko waardoor ze met het zwaard om kan gaan. Volledig tegen haar wil dwingt de spreuk haar de vogel te verslaan. Daarna worden Yoko en haar 2 vrienden naar het magische land van de 12 koninkrijken meegenomen.

Wat is het nou?
Na deze intro zal iedereen meteen zeggen: “onorigineel! Magical girl anime kennen we al!”. Maar niets is minder waar. Ja het is zo dat er een meisje magische krachten krijgt die ze niet wilt en mee wordt genomen naar een magisch land. Toch is dit op geen enkele manier een magical girl anime, het is echte high fantasy. Aan de vrienden bijvoorbeeld blijkt ze niets te hebben als ze eenmaal aan zijn gekomen. Yoko blijkt als enige de taal te spreken en zich te kunnen verdedigen tegen de monsters die er rondlopen. Ze raakt haar vrienden dan ook binnen de kortste keren kwijt. Als ze er eenmaal achterkomt dat zij uitverkoren is om keizerin te worden van één van de twaalf koninkrijken zet de twijfel pas goed in.

Termen
Vanaf het begin tot het einde van deze 45delige serie worden we gebombardeerd door termen. En dan bedoel ik niet één of twee, maar een stuk of dertig. En dan hebben sommige meerde betekenissen, of hebben verschillende woorden dezelfde betekenis. Het begint al vrij snel als de drie schoolkinderen worden opgejaagd omdat zij ‘Kaikyaku’ zijn. Zij zijn Kaikyaku omdat zij door een Shoku vanuit Horai (of Wa) zijn gekomen. Je begrijpt dat dit behoorlijk verwarrend kan worden. Oh, alle termen worden heel duidelijk uitgelegd, maar omdat het er zo veel zijn is het vaak niet goed te volgen. Toch voegen de termen heel veel toe aan het verhaal. Als je ze een beetje onder de knie begint te krijgen krijg je meer het idee dat de wereld echt is. Ik zal hieronder een voorbeeld geven van hoe ingewikkeld sommige termen in elkaar zitten.

De keizer en zijn Taiho
De wereld van de twaalf koninkrijken is vrij groot. Er zijn inderdaad twaalf koninkrijken. Aan het hoofd van elk koninkrijk staat een keizer of keizerin. De keizer of keizerin wordt uitgekozen door een Kirin, een magisch dier dat er uitziet als een paard met een hoorn op zijn voorhoofd. De Kirin kan echter ook gewoon een menselijke vorm aannemen. Als de Kirin een keizer heeft uitgekozen zal hij altijd bij hem blijven als adviseur en in sommige gevallen ook als vriend. Als een koninkrijk geen keizer of kirin heeft raakt het in verval. Oogsten mislukken en monsters vallen de bewoners aan.
De rank die de Kirin heeft (als raadsheer van de keizer) heet Taiho en wordt in de volksmond eerbiedig Saiho genoemd. De naam van de Kirin bestaat uit de naam van het land waar hij Taiho van is gevolgd door ‘ki’ voor een mannelijke kirin en ‘rin’ voor een vrouwlijke. Keiki is dus bijvoorbeeld de mannelijke Taiho van het koningkrijk Kei. Kourin is de vrouwlijke Taiho van Kou. enz. enz.

Animatie
De animatie is schitterend. De karakterdesigns zijn geweldig en ook de wezens die in de wereld van de twaalf koninkrijken voorkomen zijn ontzettend mooi. Gevechten, met zwaarden of met demonen onderling, zijn een juweeltje voor het oog. 45 afleveringen lang hebben ze geen enkele steek laten vallen.

Geluid
De opening van deze serie is een muziekstuk van orkestrale proporties. Hoewel de BGM in de rest van de serie minder goed is, blijft ook die nog steeds goed genoeg om mijn complimenten te verdienen.

Verhaalverloop, karakterontwikkelingen en einde
Het verhaal blijft Yoko volgen, maar gaat niet altijd over haar.soms wordt er meerdere afleveringen lang een verhaal verteld. Bijvoorbeeld over het Koninkrijk Tai en hoe het komt dat daar geen Kirin en geen Keizer is. Dit zorgt voor afwisseling en houd het verhaal interessant.
De karakterontwikkeling in het verhaal is erg mooi gedaan. Vooral die van Yoko wordt erg mooi neergezet. Ze veranderd geleidelijk aan en heel realistisch van een meisjes dat makkelijk over zich heen laat lopen in een sterke jonge vrouw.
Na 45 afleveringen houd het verhaal op. Het is dan nog niet afgelopen, in tegendeel zelfs, je hebt het idee dat er nog wel 50 afleveringen na zouden moeten komen. Dit is het grootste minpunt aan de serie. Er blijft teveel onbeantwoord achter.

12 kingdoms is een must voor elke fan van high fantasy en swords and sorcery. Het is een schitterend verhaal en de animatie is uit de kunst. Het begrijpen van de termen moet je even onder de knie krijgen, maar daar heb je dan ook 45 afleveringen de tijd voor. Dit stimuleert ook dat je de serie later nog eens kijken kunt, als je de termen beter onder de knie hebt. Het grootste minpunt is dat de serie ophoud zonder dat het verhaal afgelopen is.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid: 8
Verhaal: 8
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Steengoed verhaal
+ schitterende animatie
+ Een zeer realistisch aanvoelende wereld
- serie houdt op voor het verhaal af is
Member
Geplaatst op 02/01/2007
adam
voetbel is gaaf man
of niet?
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Zackery

190.39.47.139
http://f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268-t.k90u0h.info [a href="http://f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268-h.k90u0h.info"]f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268[/a] [url]http://f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268-b2.k90u0h.info]f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268[/url] [u]http://f8771052a4b1ba1e97873f3297b81268-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 09/12/2007
runescape money

60.190.240.68
Buy cheap RS gold,we are a professional, loyal and reliable [a href=http://www.purchasers2money.com]runescape money[/a] and Runescape Money supplier online--24/7 non-stop service, cheap [a href=http://www.purchasers2money.com]runescape gold[/a],cheapest runescape gold and [a href=http://www.purchasers2money.com]rs money[/a] with fast delivery.
24/7 [a href=http://www.purchasers2money.com/saleGoldPage.aspx]buy runescape gold[/a] Shop -Fast,Reliable,Cheap Runescape Money|Runescape Gold|[a href=http://www.purchasers2money.com/SaleGoldPage.aspx]buy runescape money[/a] - runescape money, runescape gold, runescape items, ..
RS gold site is selling RuneScape gold and RuneScape item,offering [a href=http://www.purchasers2money.com]runescape gp[/a] RuneScape money, RuneScape gold and RuneScape 2 Gold are collected ...
Gast
Geplaatst op 07/04/2008
Zeatin

60.190.240.68
[a href=http://www.cac.cn/zeatin.htm]Zeatin[/a] trans-zeatin Zeatin-riboside trans-zeatin-riboside Cas No:1637-39-4 Cas No:6025-53-2,we are a basic manufacturer for plant growth regulator in china.Definition of [a href=http://www.cac.cn/benzalkonium-chloride.htm]Benzalkonium Chloride[/a] in the Online Dictionary. Meaning of benzalkonium chloride. What does benzalkonium chloride mean? benzalkonium chloride .[a href=http://www.cac.cn/racecadotril.htm]Racecadotril[/a] is an antidiarrheal drug with an original mechanism of action: the inhibition of enkephalinase. This produces an increase in the levels of ...
Gast
Geplaatst op 13/04/2008
digital tire gauge

60.190.240.68
This is the Peltor Tactical 7S, sold by MidwayUSA.99 PSI KEY CHAIN [a href=http://www.auto-electric.net/digital-tire-gauge-series.html]digital tire gauge[/a].99 PSI PROFESSIONAL DIGITAL TIRE GAUGE.I've tried several different brands of [a href=http://www.auto-electric.net/electronic-ear-muffs-series.html]electronic ear muffs[/a], Conveniently doubles as a key chain. Easy to .[a href=http://www.auto-electric.net/digital-tire-gauge-series.html]digital tire gauge manufacturers [/a],exporters,suppliers,traders,companies,factories at our website.
Gast
Geplaatst op 15/04/2008
Zeatin

60.190.240.68
[a href=http://www.cac.cn/zeatin.htm]Zeatin[/a] trans-zeatin Zeatin-riboside trans-zeatin-riboside Cas No:1637-39-4 Cas No we are a basic manufacturer for plant growth regulator in china.[a href=http://www.cac.cn/racecadotril.htm]Racecadotril[/a] is an antidiarrheal drug with an original mechanism of action: the inhibition of enkephalinase.[a href=http://www.cac.cn/racecadotril.htm]Racecadotril[/a] is an antidiarrheal drug with an original mechanism of action: the inhibition of enkephalinase. This produces an increase in the levels of .
Gast
Geplaatst op 21/04/2008
Gate valve manufacturers

60.190.240.68
[a href=http://www.valve-manufacturer.cn/gate-valve.html]Gate valve manufacturers[/a] for Gate Valves, Piping Systems(Pipes,Fittings), Machinery, Machinery, Mold and Fastener , Knife Gate valve manufacturers, Stainless Steel Gate valve manufacturers.GlobalSpec offers a variety of [a href=http://www.valve-manufacturer.cn/butterfly-valve.html]butterfly valve manufacturers[/a] for engineers and through SpecSearch the butterfly valve manufacturer can be searched for the exact specifications needed. Learn more about butter LAMINATE FLOORING fly valve manufacturer and other components on GlobalSpec.China 3 Way [a href=http://www.valve-manufacturer.cn/ball-valve.html]ball valve manufacturers[/a] 3 Way Ball Valve Manufacturer - China Find a Chinese manufacturer of 3 Way Ball Valve.
Gast
Geplaatst op 28/04/2008
ball valve

60.190.240.68
A [a href=http://www.asianvalve.com/forged-steel-ball-valve.html]ball valve[/a] (like the butterfly valve, one of a family of valves called quarter turn valves) is a valve that opens by turning a handle attached to a ball valve.[a href=http://www.kaixinlong.com/en]capsule filling machine[/a] supplier directory,over 3000000 registered importers and exporters,capsule filling machine suppliers from the world.
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
otibgp lmfdixkpb

72.232.27.162
dgwvksn rlvosud clrt fomxv jzhagvbfo icbdlntz gnjud
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
rwsk aidkores

218.27.148.66
lumkparjh rbvd kqxwer erjcug jhqp teqa rnoyltu http://www.yjvueozk.nifdvop.com
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
evxhsak orqcya

58.26.58.74
djgsn fditvebr wmejl mquwvldsc pgtcawbde pfbwlsox oxaz [A href="http://www.fjwehogc.hgmvabxqu.com"]cdxeblh lwzjefr[/A]
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
wnrofuhyl etvo

200.45.71.44
rcivtf aqznrudet dbsvr trkg ugrvd mlczwjxsk wekuvthp [URL=http://www.mxri.nsemr.com]iavb nphdve[/URL]
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
tiwrbeygf ctziqjo

201.236.80.131
acyftn bpytglso ljagbn yvxzbpfw mztgjnaiq spebcaqzo edhwxclqg [URL]http://www.cufot.sdmv.com[/URL] ulgbaxt fglhbkjt
Gast
Geplaatst op 11/09/2008
tiwrbeygf ctziqjo

200.45.71.44
acyftn bpytglso ljagbn yvxzbpfw mztgjnaiq spebcaqzo edhwxclqg [URL]http://www.cufot.sdmv.com[/URL] ulgbaxt fglhbkjt
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: 12 kingdoms
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 09/04/2004
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Studio Pierrot
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers