Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Full Metal Alchemist
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Full Metal Alchemist

Ik sta vandaag voor een moeilijke taak. Vandaag is de review voor Full Metal Alchemist (FMA) aan de beurt, maar vanwege de omvang van het verhaal is het lastig een de review spoilervrij te houden. Fans van de serie (en dat zijn er veel ) zullen dan ook merken dat ik alleen de oppervlakte van het verhaal zal raken, dit om het niet te verpesten voor de enkelingen die de serie nog niet hebben gezien.

Het spoilervrije verhaal!
De twee helden van het verhaal zijn Edward “Ed” Elric en zijn jongere broertje Alphonse “Al” Elric. Het eerste wat opvalt aan dit duo is dat het Al twee keer zo groot is als zijn oudere broer en geheel bestaat uit metaal. Nee, Al is geen robot, maar een leeg harnas waar zijn ziel aan is verbonden. De oplettende kijker zal echter bemerken dat Ed ook een arm en een been van metaal heeft.

De twee jongens leven in een wereld waar mensen van alchemie gebruik maken. Alchemie is een wetenschap die gebonden is aan één belangrijke regel, namelijk dat je niet iets uit niets kan maken. “Voor wat, hoort wat”. Ze kunnen dus als ze voldoende grondstoffen hebben alles maken wat ze willen.

De twee jongens probeerde met behulp van deze alchemie hun gestorven moeder tot leven te wekken.Zij faalden daar echter afschuwelijk bij. Ed raakt een been kwijt en Al raakt er zelfs zijn hele lichaam kwijt. Ed wist echter het leven van zijn jongere broertje te redden door diens ziel aan een leeg harnas te verbinden. Dit kostte hem echter wel een arm. Full Metal Alchemist is het verhaal van deze twee jongens die op zoek zijn naar een manier hun lichamen in de originele vorm te herstellen.

Zelfs na de derde keer kijken nog boeiend.
Het sterkste punt aan FMA is toch het ontzettend originele, diepgaande verhaal. Ik doe het verhaal in de bovenstaande samenvatting ook niet de eer aan die het verdiend, het is nog maar het topje van de ijsberg. Er is geen karakter in FMA dat geen prachtige karakterontwikkeling krijgt. Het tempo in de serie is snel genoeg om je te blijven boeien (het “nou, nog één aflevering dan” syndroom) en toch ook niet zo snel dat je de draad kwijt raakt. Er zijn weinig series wiens verhaal de hele serie lang van hoogstaande kwaliteit blijft, maar FMA krijgt het 51 afleveringen lang voor elkaar.

Visuele effecten
Ook over de animatie hoeven we niet te klagen. Er zijn weinig series uit 2003-2004 die aan FMA kunnen tippen. Gevechten zijn een lust voor het oog en zelfs de meest onbenullige scènes zien eruit alsof ze uit een film zijn weggelopen.

Geluidseffecten
Ook het geluid van de serie is heerlijk. De OP en ED blijf je luisteren en de seiyuu verstaan hun vak. De BGM is goed genoeg om de soundtrack van de serie te kopen.

Zonder enige twijfel één van de beste series van 2003-2004, zoniet de beste. Een must voor iedereen. Vrijwel iedereen zal het verhaal kunnen waarderen. Ook erg geschikt voor mensen die nog niet gewend zijn om anime te kijken. Je wilt deze serie zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 9
Geluid: 8
Verhaal: 9
Personages: 9
Eindoordeel: 9
+ Steengoed verhaal
+ Schitterende karakterontwikkelingen
+ Animatie van topkwaliteit
- We moeten op de film wachten om het einde te zien
Gast
Geplaatst op 12/08/2005
Major Armstrong

81.207.49.20
eeyz ik ken FMA al al te goed super vet verhaal maar wat jullie hebben geschreven is 1 fout in ED raakte ook zijn arm kwijt.
hij raakte zijn rechter arm en linker been kwijt dit is de bom ik vraag me af of er nog een versie komt waarbij ze elkaar vinden
Gast
Geplaatst op 03/11/2005
Lanzer

81.58.63.18
Hallo allemaal, over FMA heb ik maar een ding te zeggen : Superverhaal!
Het is echt super mooi, met mooie effecten en super gevechten.
Het verhaal loopt goed, alleen op sommige punten een beetje te doordacht, waardoor het voor de minder anime-fan stroef kan lopen.
Dat waas het dan voor vandaag.

Yours faithfully,
Lanzer
Gast
Geplaatst op 04/11/2005
Chianna

84.104.148.159
FMA is zeker wel een coole serie ben echt over verslaaft!
Ik wil even zeggen over die arm dat gebeurt om een andere reden namelijk dat Ed zijn arm op offert om de zeil van Al in het harnas te stoppen.
En ik wil ook zeggen dat de film very cute is [teeheehee]
Gast
Geplaatst op 25/11/2005
Lysanne

82.72.195.196
ik ken het verhaal en het lijkt me een hele coole serie, maar ik heb het nooit gezien. Ik probeer de dvd,s te krijgen of is het ook op tv? ik kan het niet vinden!!
Gast
Geplaatst op 17/01/2006
Striker

84.86.184.69
ff een reactie op die van Major Armstrong,,, Eumm, er is al een film uitgekome in Japan en daar vinde ze elkaar misschien terug
ennn, Robbert Sas heeft gelyk Ed heeft zijn been kwijtgeraakt door de mensentransmutatie van zijn moeder, maar daarna ook zijn arm kwijtraakte toen hij Al's ziel aan de harnas vastbond, de manga versie legt dat eigelijk uitgebreider uit,,,
Gast
Geplaatst op 31/01/2006
Siege

62.58.153.28
Ey mensen,

Kben sinds gister in contact gekomen met FMA:P
Maar als anime fan in hart en ziel lijkt me dit een te gekke serie, zou iemand me aan trailers via t net kunnen helpen? Alvast bedankt....
Gast
Geplaatst op 28/02/2006
Romina

82.92.73.94
Hej,
Ik heb wat clipjes op internet gezien en die zijn dus echt te gek!
Ik vindt FMA echt heel gaaf en het verhaal is ook mooi!Ik zou alleen willen dat het ook hier op televisie was:( .
Als je op zoek bent naar trailers ofzoow, kun je kijken op : www.adultswim.com
Tiep bij 'Search' "Full Metal Alchemist" in en je hebt het!(This wel in het engels!)
Gast
Geplaatst op 20/03/2006
tides

86.81.61.120
een vraagje! weet iemand of er een 2de serie van FMA is?
Gast
Geplaatst op 23/03/2006
.star.

82.93.52.222
da zou wel mega coowl wow tegek zijn :P maar ik geloofniet dat het er is
Gast
Geplaatst op 12/05/2006
dark metal

80.56.77.116
vin de serie vet leuk maar hij loopt bij mij vast na aflevering 34 en ik zoek me suf naar de release datum van dat ps2 spel voor in europa
Gast
Geplaatst op 02/06/2006
HawkIntel

85.144.36.70
Er is geen 2de serie (OVA) van FMA maar er is dus wel een film: Full Metal Alchemist - Conqueror of Shambala. Dit verhaal gaat verder waar de serie was gebleven, [SPOILER] Van iedereen aan deze kant van "the gate" is er een zelfde persoon aan de andere kant, ze hebben misschien wel andere namen en lijden andere levens maar qua uiterlijk zijn ze 't zelfde. Aan de andere kant bevond zich dus ook een Alphonse waar Edward mee rondtrekt om een manier te vinden om weer terug te gaan naar zijn kant van de gate. Het einde verklap ik zeker niet ik heb nu al te veel gezegd :P
Gast
Geplaatst op 26/06/2006
just me

62.195.48.113
zowel de film als serie kan je op youtube kijken.
Gast
Geplaatst op 29/07/2006
Lesl

84.41.154.21
Armstrong vieze teringlijer, waarom moet je nu dat verklappen? Hoerenzoon!
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
jessica

83.82.25.124
whaah ik weet niet hoe ik er van gehoord heb maar ik ken het al een tijdje en ik heb het nog nooit gezien...
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
jessica

83.82.25.124
niet dat iemand 0oit nog een reactie geeft ofzo
Member
Geplaatst op 18/09/2006
Elenchus
gewoon een super! serie, ook al moet ik hem nog gaan kijken...:D
Gast
Geplaatst op 18/10/2006
WWWAAAAHHHHOOOEEEE

195.169.209.104
film is top ze vinden elkaar alleen zitten naar keus vast in de alchemie loze wereld
Gast
Geplaatst op 20/12/2006
man with the scar

86.88.63.190
ik ben momenteel bij avlevering 46 en ik blijf het gaaf vinde :)
Gast
Geplaatst op 07/02/2007
Fan

86.87.154.16
voor mij de beste anime ooit!
Gast
Geplaatst op 16/03/2007
Earwen

213.224.83.20
De OPLETTENDE kijker zal bemerken dat Ed ook een been en arm van metaal heeft. Ed scheurt zijn shirt van zijn metalen arm af in de eerste aflevering ik denk niet dat je moet 'oplettend' zijn om dat op te merken. Daarbij, in het prille begin zien we Ed met maar 1 been en de volgende keer zien we hem vrolijk rond huppelen met 2 benen.

" Ze kunnen dus als ze voldoende grondstoffen hebben alles maken wat ze willen." het hele verhaal is begonnen met dat ze iets wilden maken en dat ze het NIET konden... -_-
's 'n geweldige serie. ^^
Member
Geplaatst op 13/05/2007
Nieqiiejj
K heb ff een vraagje waar kan ik diie filmpjes kijkn !!!! k heb alleen Episode 1&2 gezien en ik wil meer iedereen zegt wel dat ze op youtube te zien zijn maar ik kan ze niie vindn please help muh !!!

XxX
PS: Welke taal is ht dn eigenlijk (khoop in ht engels dn versta k ht nog wel)
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Full Metal Alchemist
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 04/10/2003
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: BONES
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers