Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | rayearth OVA
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

rayearth OVA

Als er één ding is waar de japanners maar geen genoeg van lijken te krijgen, dan is het wel van vernietiging van hun eigen hoofdstad. Dat kunnen we ze toch ook niet kwalijk nemen? Wie zou er nou niet willen zien hoe Amsterdam door gigantische robots wordt vernietigd? En Rayearth gaf ze weer een mooi excuus om heel Tokio in puin te leggen. Maar wees niet bevreesd, Rayearth is nog veel meer dan een vernietigingsspektakel.

Het verhaal
Hikaru, Umi en Fuu zijn de beste vriendinnen. Ze gaan naar dezelfde basisschool en zijn altijd samen. Helaas kunnen ze vanwege familieverhuizingen niet naar dezelfde hogere school. Onder een mystieke kersenbloesem boom wensen ze dat ze altijd vrienden zullen blijven, wat er ook gebeurt. De fee van de boom hoort hun wens en kiest hen uit om de aarde te beschermen tegen het dreigende gevaar.
Het gevaar bestaat uit sterke tovenaars uit de wereld Cephiro die allemaal gedreven zijn om de aarde te vernietigen. Waarom? Omdat hun prinses de vernietiging van de aarde wenst. En als hun geliefde prinses het wenst, dan hoeft er voor hun geen reden voor te zijn.
Gelukkig zijn niet alle bewoners van Cephiro zulke trouwe onderdanen. Onze drie heldinnen worden bijgestaan door meestermagiër Clef. En natuurlijk door de fee van de mystiek boom, die ze alle drie een verbond laat sluiten met één van de legendarische machine monsters. Met behulp van deze monsters kunnen de meisjes transformeren in gigantische mech-achtige wezens. Zal de vriendschap van de drie meisjes sterk genoeg zijn om de aarde te beschermen?

Animatie
Als we aan CLAMP denken, dan kunnen we allemaal wel ongeveer een beeld vormen van de tekenstijl. Deze anime vormt hier geen uitzondering op. Grote ogen en erg veel haar zijn kenmerkend. Toch is deze anime niet zo kleurrijk als de meeste andere CLAMP animes. Iets waar bewust voor is gekozen, want het verhaal is een stuk donkerder dan wat we gewend zijn van CLAMP. Als je X leuk vond zul je dit waarschijnlijk ook kunnen waarderen. Verder zijn de karakterdesigns erg mooi en gedetailleerd. De animatie is vloeiend en de gevechten zijn spectaculair.

Geluid
Het geluid is gewoon goed. De geluidseffecten zijn mooi en de voiceactors laten geen steekjes vallen. De muziek is niet goed genoeg om meteen de soundtrack van te kopen, maar toch is die ook niet slecht.

Wat nog meer?
Het verhaal van deze OVA is losjes gebaseerd op de gelijknamige tv-serie en manga. Hoewel de karakters hetzelfde zijn is het verhaal geheel anders. Gevoelens spelen een erg belangrijke rol in deze OVA en dat wordt erg mooi neergezet.
Iets wat je niet vaak ziet in anime is een ‘goede’ reden voor het vernietigen van de aarde. Vaak willen de slechterikken de aarde gewoon vernietigen uit verveling (vaak verhult in een “mijn doel is om de aarde te vernietigen” jasje). Deze anime is een mooie uitzondering op die regel. De slechterikken hebben ten eerste een mooie reden om de aarde te vernietigen (uit liefde voor hun prinses) en als het verhaal vordert komen we er ook achter waarom de prinses de vernietiging van de aarde wenst. De tovenaars zijn echter niet helemaal de volgzame schapen die ze lijken en willen zelfs nog wel eens van partij wisselen in de loop van het verhaal.

Tour de Tokio!!
Zelden is de vernietiging van Tokio zo leuk in beeld gezet. In plaats van de hele stad in één keer op te blazen gaat het stukje bij beetje. Telkens wordt er gevochten in de buurt van een bekend bebouw in Tokio, waar aan het einde van het gevecht dan ook niet veel meer van over is. Van Tokiotower tot Tokiodome, van het vliegveld tot de radiozender, alles wordt aangedaan tot er in heel Tokio geen bekend gebouw meer overeind staat. Een erg leuke manier om de stad te bezichtigen.

Hoewel deze OVA een stuk duisterder is dan wat we van CLAMP gewend zijn, is ie daar niet minder door. Het verhaal is mooi en de animatie is goed (we zijn ook niet anders gewend van CLAMP). Als je een beetje dark fantasy wel kunt waarderen dan is deze OVA iets voor jou.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 6
Verhaal: 6
Personages: 6
Eindoordeel: 6
+ Mooie animatie
+ De vernietiging van tokio op een leuk manier
- Drie afleveringen is erg kort
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Reginald

84.122.47.133
http://cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c-t.k90u0h.info [a href="http://cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c-h.k90u0h.info"]cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c[/a] [url]http://cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c-b2.k90u0h.info]cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c[/url] [u]http://cee3af449734ea6c88931c5ef51d194c-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: rayearth OVA
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 29/07/1997
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: CLAMP
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers