Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Escaflowne: The Movie
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Escaflowne: The Movie

Blauwe lucht en witte wolken. Een enorm zwart luchtschip. Een engel. Een jongen valt van enorme hoogte en land op het dek van het schip. Hij begint mensen neer te steken. Binnen drie minuten film valt de eerste dode. Het zijn de eerste paar scènes die de toon aangeven voor deze film. Als je de TV serie van Escaflowne hebt gezien, zul je meteen kunnen concluderen, dat deze film een heel andere sfeer heeft. Het is hetzelfde verhaal, maar dan in een andere setting. Namelijk in een 'What if' wereld gebaseerd op die van de serie.

Het verhaal!
Hitomi Kanzaki is een depressieve tiener. Ze is niet gelukkig met haar leven en wenst dan ook dat er een einde aan komt. Het is deze wens die haar naar de planeet Gaea brengt. Het ene moment zit ze rustig op het dak van de school te klagen dat ze geen zelfmoord durft te plegen en het volgende moment valt ze uit de cockpit van Escaflowne, die voor het eerst in heel wat jaren open wordt gemaakt. Ze wordt opgevangen door Van, een jonge prins die -met behulp van het strijdharnas Escaflowne- zijn broer Folken probeert tegen te houden. Folken is, net als Hitomi, zijn leven namelijk ook zat en is er van plan een eind aan te maken. En hij wil er een knallend einde van maken, want hij wil het universum vernietigen (MUAHAHAAHAHAH).

Steunend op de serie
Over deze film kan ik geen review schrijven zonder links te trekken naar de serie, aangezien de film erop gebaseerd is. Zoals fans van Escaflowne uit het bovenstaande stukje vast al hebben begrepen, is deze film geen vervolg op de serie, maar hetzelfde verhaal met wat veranderingen. Helaas is het zo dat als je van een serie die in totaal ongeveer 520 minuten telt een film wilt maken van 95 minuten, je een heleboel moet schrappen. De humor bijvoorbeeld. En de mooie gevechten tussen grote harnassen.

Uitwerking van de karakters
In de serie kreeg je echt een band met de hoofdrolspelers. Maar als je de serie niet kent, denk ik dat je na het zien van deze film zelfs hun namen niet weet. De helft van de karakters komt er alleen in voor omdat ze in de serie ook voorkwamen. Mr Mole bijvoorbeeld. En ook Dryden komt wel in beeld, maar eigenlijk alleen om te zeggen: 'hoi, ik besta ook!'. Geen van de karakters waar je van was beginnen te houden is goed onder de make-over voor de film uitgekomen. Hitomi, het beetje vreemde doch vrolijke en sterke meisje dat je kent uit de serie, is een suïcidale tiener geworden. Als ze in de westerse wereld had gewoond, was ze waarschijnlijk een goth geweest. Van is van moedige en strijdlustige jonge prins in een bloeddorstige barbaar veranderd. Van is in de film voornamelijk op zoek naar iets om aan zijn zwaard te rijgen, het liefst zijn broer Folken. En Folken is veranderd in evil villain die het universum wil vernietigen omdat hem dat leuk lijkt. Allen is wel ongeveer hetzelfde gebleven, maar prinses Milerna is veranderd in een bikerbabe in een leren catsuit en is totaal geen prinses meer. De enige die eigenlijk hetzelfde is gebleven is Merle. Ze heeft nog steeds geen broek aan, dus de cat-girl fans kunnen gerust hun hart ophalen.

Animatie
Eigenlijk de beste reden om deze film te kijken. De animatie is echt verbluffend! Hoewel het verhaal een slap aftreksel is van de serie, zijn de plaatsen en mensen die je uit de serie kent er ontzettend hard op vooruit gegaan. Wat animatie betreft is Gaea ineens heel wat realistischer geworden. En ook heeft men de enorme neuzen weg gehaald, iets waar ik ze erg dankbaar voor ben.

Music, maestro!
De traditie van geweldig goede muziek wordt gelukkig wel doorgezet. Hoewel er af en toe toch ook muziek uit de serie word gebruikt, zijn het over het algemeen toch nieuwe dingen die je hoort. Zo heeft Folken een elven meisje dat voor hem zingt, wat gewoon prachtig klinkt. Als Van en Hitomi naar het dorpje van de katmensen gaan om daar even wat te bekomen van de strijd, krijgen we wat traditionele liedjes te horen die worden gezongen door Merle en wat kinderen uit het dorp. Erg mooi.

Fire and Flight
Ik moet er toch even over beginnen. Want een van de dingen die zo geweldig was in serie waren toch de realistische villains. In de film is daar niks van overgebleven. Folken is veranderd in de traditionele 'persoon-met-problemen-die-hij-alleen-denkt-op-te-kunnen-lossen-door-de-wereld-te-vernietigen' en dat is niet leuk!! Dat kennen we al!! En Dilandau komt wel voor in de film, maar eigenlijk alleen maar om voor te komen in de film. Hij voegt verder niet iets toe. De oude man uit de serie is helemaal weg. En hoewel de film 'Escaflowne: the movie' heet, zien we maar verrassend weinig Escaflowne. Sterker nog, er wordt maar één keer mee gevochten, en is het verder zelden in beeld.

Ik vond het op zich geen slechte film. Voor fans van de serie is het leuk om je favoriete karakters terug te zien in een geweldig vloeiende wereld. Voor mensen die de serie niet kennen zal het verhaal vaak lastig te begrijpen zijn, maar ik denk dat ze na het zien van de film niet heel erg teleurgesteld zijn. De grootste minpunten zijn echter wel de slechte verdieping in de karakters en het gebrek aan humor. Maar de mooie animaties en muziek maken dat weer helemaal goed. Zoals gezegd is het een heel andere sfeer als de serie, en hoewel je er even aan moet wennen, is het zeker aan het einde erg geschikt.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid: 8
Verhaal: 3
Personages: 2
Eindoordeel: 5
+ Mooie animatie
+ Prachitge muziek
- Verhaal slaat nergens meer op
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Rodrick

200.109.130.49
http://204a36d00290f09d0664d3be25b9a794-t.k90u0h.info [a href="http://204a36d00290f09d0664d3be25b9a794-h.k90u0h.info"]204a36d00290f09d0664d3be25b9a794[/a] [url]http://204a36d00290f09d0664d3be25b9a794-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://204a36d00290f09d0664d3be25b9a794-b2.k90u0h.info]204a36d00290f09d0664d3be25b9a794[/url] [u]http://204a36d00290f09d0664d3be25b9a794-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 01/04/2008
Shuffleboard

60.190.240.68
[a href=http://www.foosballto.com/Shuffle_Board.htm]Shuffleboard[/a] tables from 9 to 22 . Shuffleboard supplies, including waxes, shuffleboard pucks, weights, silicone,Grumpies [a href=http://www.foosballto.com/billiard_table.htm]billiard table[/a];Gives information about billiard table and more. A billiards table or billiard table is a bounded table on which billiards-type games are played.[a href=http://www.mouldcasebreaker.com/temperature-controller.html]Temperature controller[/a]: What is a Temperature Controller? As the name implies a temperature controller is an instrument used to control temperature. The temperature controller takes an input from a temperature sensor.
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Escaflowne: The Movie
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 24/06/2000
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: sunrise/BONES
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers