Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Love Hina Spring Special
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Love Hina Spring Special

Toen de fans erachter kwamen dat er een nieuwe Love Hina OVA werd gemaakt, waren ze razend enthousiast. Vooral na het succes van de Christmas special, zag niemand een probleem. Toen ook nog eens bekend werd dat deze nieuwe OVA gebaseerd zou worden op de verhaallijn van de achtste manga, gingen de harten van veel fans sneller kloppen. Het internet gonsde van geruchten en overal werden hoopvol de woorden 'leaf bikini' gefluisterd.

Het verhaal
We zijn eindelijk aangekomen op het punt waar het eigenlijk al die tijd om heeft gedraaid: het toelatingsexamen voor Tokyo U. Dit is waarvoor Keitaro, Naru en Mutsumi al die tijd hebben gestudeerd. Eenmaal aangekomen in de examenzaal is Keitaro zo zeker van zichzelf dat hij gaat zitten dagdromen over zijn toekomst met Naru op Tokyo U. Als hij wakker wordt uit zijn dagdroom realiseert hij dat hij nog maar 5 minuten heeft om het hele examen te maken. Te beschaamd om Naru en de anderen daarna onder ogen te komen neemt hij een baantje op een schip en komt hij vast te zitten op een tropisch eiland. Hier helpt hij Seta en het meisje Niyamo bij hun zoektocht naar oude ruines van de verdwenen samenleving Paralantis.
Ondertussen heeft Naru Keitaro's verdwijning opgemerkt en als ze er achter komt waar hij is, vertrekt ze meteen om hem terug te halen. Zal Naru Keitaro ervan kunnen overtuigen mee terug te komen? Is Naru wél geslaagd voor haar toelatingsexamen? Zal de schildpad ooit nog uit de serie worden geschreven?

Stomme schildpadden
Ongeveer 10 minuten van deze OVA draait daadwerkelijk om het originele verhaal. De rest lijkt alleen vuller om zo lang mogelijk uit te stellen dat Keitaro en Naru erachter komen of ze wel of niet zijn aangenomen bij de Tokyo U. Een plot met zingende meisjes met beloftes aan dode vaders, een eiland met een mysterieus oerwoud dat wel grenst aan de zee, maar waar je alleen kunt komen door een woestijn door te steken, en héél veel schildpadden, die eigenlijk in de serie zelf al zover uitgemolken waren dat ze alleen nog irritant zijn. De relatie tussen Seta en Haruko (een belangrijke subplot in de manga) wordt ook nog even aangestipt, maar zo laat in de serie kon men daar verder niet veel mee. De verliefdheid van Shinobu op Keitaro-senpai wordt wel op een leuke manier afgesloten. Het is ook goed om te zien dat Keitaro en Naru's relatie zo ver is gevorderd dat ze elkaar steeds proberen te zoenen... en daar maar niet in slagen. Het is toch een leuk verhaal. Uiteindelijk verdiende die goeiige Keitaro het wel om vast te komen te zitten in een tropisch paradijs met twee leuke dames.

Fanservice of wardrobe malfunction?
Er waren een paar dingen waar ik me aan stoorde. Zo is het namelijk zo dat alle love hina karakters onder de zestien door een woestijn lopen in kleding die eigenlijk ook prima in de kerstmis special had gekund, maar blijkbaar geen last hebben van de hitte. Waarom iets zo-ie-zo Lente special noemen als je het af laat spelen in een tropisch paradijs? Verder hebben alle vrouwelijke love hina karakters boven de zestien in de loop van de serie dezelfde cupmaat gekregen, namelijk cup: f#cking gigantisch! Maar het geen waar ik me het ergst aan stoorde was toch echt Naru's leaf bikini. Hoewel die haar in manga zeker wel goed stond, ziet het er hier uit als iets dat weg is gekropen uit een slechte hentai. Dingen stuiteren erin rond op manieren die in één klap een hele scène kunnen verpesten. Als er iets de nagel aan de doodskist is van deze OVA, dan is het wel Naru's flapperende boezem.

Animatie
De animatie gaat een klein stapje achteruit. Waar Love Hina altijd keurig kloppend werd getekend, begint het hier aan de randen wat fouten te vertonen. Hoewel het soms erg grote en duidelijke fouten zijn denk ik niet dat er veel mensen zijn die zich hieraan zullen ergeren. Ik deed dat in ieder geval niet. De karakters worden nog altijd hetzelfde getekend als in de originele serie. Evenals de Kerstmis special voelt deze OVA hierdoor aan als een lange aflevering van de serie. En dat is in mijn ogen nog steeds geen probleem.

Jungle sounds
Waar de kerstmis special op het muziekgebied een grote sprong vooruit doet, doet deze OVA er twee achteruit. Een dalende lijn die wordt voortgezet in de Again OVA. Hoewel ook de lente special dezelfde soundtrack heeft als de originele serie, worden de goede liedjes op de verkeerde momenten ingezet. Wel wordt er nog een nummer gezongen door de hele cast, wat best vermakelijk is. Het inboorling meisje Niyamo zingt ook om de schildpadden te kalmeren, iets wat op zijn zachtst gezegd vrij irritant is. De voice-acting blijft van de goede kwaliteit die we gewend zijn.

Het blijft Love Hina. Hoewel het geluid, de animatie en het verhaal lang niet zo goed zijn als de Kerst Special, blijft het toch een vermakelijke anime. Zeker het einde is erg mooi, en is in mijn ogen ook het enige echte einde van deze serie. Ben je fan van Love Hina, dan raad ik je deze OVA zeker aan. Al is het alleen al om te zien hoe de Love Hina karakters de boot van hun geestelijke vader (manga-ka Ken Akamatsu) kapen door zijn slechte voice-acting tegen hem te gebruiken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 5
Geluid: 5
Verhaal: 5
Personages: 7
Eindoordeel: 5
+ Het blijft Love Hina
- De muziek het beter gemogen
- Naru's boezem en de leaf bikini
- Verhaal laat veel te wensen over
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Nikhil

84.122.47.133
http://b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518-t.k90u0h.info [a href="http://b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518-h.k90u0h.info"]b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518[/a] [url]http://b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518-b2.k90u0h.info]b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518[/url] [u]http://b1d9c2c7ad6e92ea25ba7e7b40027518-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Member
Geplaatst op 01/06/2007
mew vanger
muahahahahhahahahaha
Gast
Geplaatst op 09/12/2007
power trowel

60.190.240.68
Multiquip and MBW brand walk behind [a href=http://www.chinachuangmei.com]power trowel[/a] with a range of sizes and rotor speeds. See our range of concrete power trowel, ride on power floats and pedestrian power trowel here.
Insertion [a href=http://www.chinachuangmei.com/zn-series-insertion-vibrator-motor.htm]vibrator motor[/a],we produce Insertion vibrator motor,insertion vibrator motors,our company is a specialized supplier and manufacturer. Just about any equipment rental yard will have a [a href=http://www.chinachuangmei.com/gasoline-plate-compactor.htm]plate compactor[/a] usually renting for about $45-$60.Manufacturer of best quality internal [a href=http://www.chinachuangmei.com/cmv-series-concrete-vibrator-shaft.htm]concrete vibrators[/a].
Gast
Geplaatst op 28/04/2008
runescape money

60.190.240.68
[a href=http://www.gp4runescape.com]runescape money[/a], runescape gp? We sell runescape money, cheap runescape money,cheapest runescape money, 24/7 online support and fast delivery.Need to buy cheap [a href=http://www.gp4runescape.com]runescape gold[/a],runescape money,runescape gp,rs2 item?We service cheap runescape gold,runescape money,RS2 Item at all server.[a href=http://www.gp4runescape.com]Runescape gp[/a] is the most valuable currency in the game,your gaming experience will be enchanced by using it.[a href=http://www.gp4runescape.com]Buy runescape gold[/a],Need buy runescape gold,We strive to offer the cheapest Runescape Gp,buy Runescape Gp now![a href=http://www.gp4runescape.com]Buy runescape money[/a],buy runescape gold, buy runescape money,runescape items,buy runescape gold and or.
Gast
Geplaatst op 28/04/2008
wow gold

60.190.240.68
Get bored farming [a href=http://www.wowgoldprice.com]wow gold[/a] yourself? Need to buy WoW gold urgently ? Have it a try here! We provide cheap wow gold and excellent powerleveling serice!We provide all [a href=http://www.wowgold-shopping.com]wow gold[/a] services. You can buy WOW Gold, Cheap WOW Gold here. We provide Cheap WOW Gold to each loyal and reliable customer.
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Love Hina Spring Special
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 01/04/2001
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: TV Tokyo/Xebec
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers