Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Lupin III: First Contact
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Lupin III: First Contact

In een verlaten kroeg vind een journaliste eindelijk de persoon naar wie ze op zoek was: Jigen Daisuke, de onafscheidelijke rechterhand van de meesterdief Lupin the third. Ze legt haar taperecorder naast hem op de bar en stelt hem de vraag die alle fans van Lupin zich altijd al afvroegen: hoe hebben jij en Lupin elkaar ontmoet? Jigen staat op en loopt naar buiten, gevolgd door de journaliste. Buiten steekt de normaal zwijgzame Jigen een sigaret op en begint het verhaal uit de doeken te doen.

Eerste ontmoeting
New York. Een steenrijke maffiabaas neemt een vrouw mee naar zijn kamer. Voor hij door heeft wat er gebeurd wordt de maffiabaas door de vrouw met een gas in slaap gebracht. Snel glipt de vrouw de slaapkamer door naar een grote kluis. Maar voor ze hem kan openen klinkt er een pistoolschot door de kamer. De maffiabaas had, wetend dat hij iets van onschatbare waarde in zijn kluis had, de scherpschutter Jigen Daisuke als bodyguard ingehuurd. Onder de indruk van de vaardigheden van Jigen geeft Lupin zijn vermomming als vrouw op. Het gevecht is van korte duur, en de beide mannen zijn bang dat ze eindelijk tegenover iemand staan die hun betere is. Tot grote verbazing van Jigen weet Lupin te ontsnappen met de buit.

De buit bestaat uit een kleine metalen koker waarin een rol perkament zit. Op dat perkament staat de formule voor het maken van een metaal dat harder als diamant en vrijwel onverwoestbaar is. Helaas is de koker ook van dit metaal gemaakt en is er een sleutel nodig om hem te openen. Ondertussen komt inspecteur Zenigata aan op het vliegveld van New York. Hij volgt het spoor van de internationale dievegge Mine Fujiko die ergens in New York zou moeten zijn. Zenigata komt er al snel achter dat in New York alles anders werkt dan in Japan.

Goemon en Fujiko (de laatste twee leden van de Lupin groep) komen ook al snel in beeld. Fujiko is de vriendin van Lupin's vriend Brad die ook achter het geheim van de koker aan zit. Als Goemon hoort dat het onvernietigbare metaal dat hij zoekt misschien in New York te vinden is vertrekt hij meteen. Hij hoopt met het metaal een onvernietigbaar zwaard te kunnen smeden. En zo is iedereen aanwezig en moet Lupin zich haasten om de sleutel voor de koker te vinden voordat Jigen hem te pakken krijgt.

Animatie
Vooral voor mensen die de lupin series en films in de volgorde kijken waarin zij zijn uitgekomen is de animatie een hele verademing. Lupin heeft er nog nooit zo goed uit gezien. De bewegingen zijn een stuk vloeiender, de kleuren zijn een stuk helderder en dat alles zonder de 'feel' van de serie kwijt te raken. Het is en blijft een echte Lupin film. Monkey Punch kan tevreden zijn.

Geluid
Over het geluid is niet veel nieuws te zeggen. Het blijft die snelle jazzy muziek de we kennen van de andere Lupin films. Niet vreemd natuurlijk, want het heeft al vele andere anime geïnspireerd hetzelfde te doen. En het werkt nog steeds. Vooral tijdens de achtervolgingen is de muziek om van te smullen. Maar ook tijdens de dramatische sterfscènes en de vele gevechten is de muziek geweldig.

What else?
Dit is waarschijnlijk de beste Lupin TV-Special die er tot nu toe gemaakt is. Alles wat je altijd al wilde weten over de Lupin groep wordt hier verteld. Hoe zijn Jigen en Lupin partner geworden? Waarom is Jigen altijd zo achterdochtig over Fujiko? Hoe zijn Lupin en Fujiko in hun vertrouwde patroon van liefde/verraad vervallen? Hoe raakte Zenigata zo geobsedeerd met het vangen van Lupin? Hoe komt Goemon aan zijn zwaard Zantetsuken? Alles komt erin aan bod.

Plot
Hoewel de film toch voornamelijk gericht is op de actie (hoe kan het ook anders, het blijft Lupin), is het verhaal niet slecht. Er zitten geen dode momenten in de film en er een goeie afwisseling tussen actie en verhaal. Voor de Fujiko fans is er echter niets nieuws onder de zon, in vergelijking met andere lupin films is het fanservice gehalte in deze film nogal karig. De humor is echter weer helemaal aanwezig, al heeft Zenigata nog niet zo veel mannen beschikbaar als normaal. Des al niet te min is de film toch goed voor een paar goede lachbuien.

Een 'must see' voor alle Lupin fans. Er worden veel vragen opgelost die de fans zich altijd al afvroegen. Daarom is het niet verstandig om deze film te bekijken als je nog nooit iets van Lupin hebt gezien. Verstandiger is om eerst wat vertrouwd te raken met de karakters en daarna pas deze special te kijken. Dan ben je ook meteen een stuk blijer met de animatie. Deze special is gemaakt om het dertig jarig jubileum van Lupin te vieren en daar slaagt het helemaal in.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 7
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ Veel geheimen rond de Lupin groep worden opgelost
+ leuke muziek en animatie
- weinig Fujiko fanservice
Member
Geplaatst op 21/04/2007
dragonslayer
k denk het is wel spannend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Virgil

201.227.187.16
http://268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f-t.k90u0h.info [a href="http://268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f-h.k90u0h.info"]268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f[/a] [url]http://268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f-b2.k90u0h.info]268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f[/url] [u]http://268acce3b88bf4570eaab2153625cd5f-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Lupin III: First Contact
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 26/07/2002
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: TMS Entertainment
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers