Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Wind: A Breath of Heart
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Wind: A Breath of Heart

Het eerste wat op zal vallen aan de titel is het feit dat wind over het algemeen uit andere organen ontsnapt. Gelukkig gaat deze serie toch over iets anders dan lucht die ontsnapt uit het menselijk lichaam. Waar de serie echter wel over gaat wordt in de eerste paar afleveringen niet duidelijk. Uiteindelijk blijkt dat het eigenlijk twee verhalen zijn die door elkaar lopen. Iets wat eigenlijk niet goed kan in een serie van maar dertien afleveringen.

Het verhaal
Het verhaal begint met twee kinderen die afscheid van elkaar nemen. De jongen belooft het meisje dat ze elkaar terug zullen zien. Het meisje vraagt de jongen of hij dan met haar wil trouwen. De jongen belooft erover na te denken en geeft haar zijn mondharmonica als aandenken.
Het verhaal gaat verder met Makoto Okano (de jongen uit het voorstukje, nu een tiener) en zijn zusje Hinata, die moeten haasten om op tijd op school te komen. Op school leren we Makoto's energierijke vriend Tsutomu en diens buurmeisje/vriendin Shikohin kennen. Als deze vier mensen samen in het kleine barretje One Day (waar twee zusjes werken waar ze later ook bevriend mee raken) wat gaan drinken, realiseert Makoto dat hij een boek op school heeft laten liggen. Als hij het ophaalt hoort hij het geluid van een mondharmonica van het dak van de school komen. Als hij gaat kijken vindt hij een eenzaam meisje dat op een mondharmonica speelt. Een mondharmonica die hij haar een aantal jaar eerder had gegeven.

Makoto's jeugdvriendinnetje heet Minamo. Ze was uit de stad waar Makoto woonde verhuist, maar is nu weer terug vanwege archeologisch onderzoek dat haar vader wil doen in de stad. Al snel blijkt dat er in deze anime meer gaande is dan het herenigen van twee geliefden. Veel mensen die in die stad wonen krijgen een magische kracht. Niks extreems zoals vliegen of lasers uit je ogen schieten, maar dingen zoals vrij hoog kunnen springen (Hinata) of het maken van wind (Minamo). De mensen in de stad leven dan ook gewoon zoals jij en ik. Het gebruik van die krachten speelt dan ook maar een bijzonder kleine rol in de serie en van de meeste hoofdrolspelers komen we niet eens te weten of ze er wel één hebben. Wat echter wel een grote rol speelt is waarom iedereen die krachten heeft. Dit is waar de vader van Minamo onderzoek naar doet. In de loop van het verhaal komen we erachter dat de ouders van Makoto en Hinata niet gestorven zijn aan een ziekte zoals ze dachten maar op dubieuze wijze verdwenen zijn. En wie is het mysterieuze meisje Hikari dat af en toe verschijnt? En van wie is de mysterieuze zeppelin die altijd boven de stad hangt? En zullen Makoto en Minamo ooit nog meer worden dan goede vrienden?

Te veel verhaal
Zoals je misschien kunt opmaken uit de bovenstaande lap tekst is er vrij veel verhaal voor een serie van 13 afleveringen. Aan de ene kant hebben we het raadsel van de mysterieuze krachten, het meisje Hikari en de dood van de ouders van Makoto en Hinara. Aan de andere kant hebben we de moeizame relatie tussen Makoto en Minamo. Er blijft hierdoor weinig tijd over voor het uitdiepen van de karakters. Eigenlijk komen we over de meeste karakters niks te weten. Alleen de karakters Makoto, Minamo en Hikari worden wat verder uitgediept.
Het verhaal is zeker wel erg goed, maar door het gebrek aan tijd word er hier en daar gewoon niet diep genoeg op dingen ingegaan.

Animatie van de eenentwintigste eeuw
De animatie van de serie is subliem. Er wordt veel geëxperimenteerd met camerabewegingen, iets wat je in anime niet vaak ziet, de camera staat meestal ongeveer stil of beweegt zonder dat je er veel van ziet. In Wind wordt er echter volop gebruik gemaakt van pan's en craneshots. Sommige stukken zien eruit alsof ze met een handcamera zijn opgenomen, erg vernieuwend en zeer mooi.
Iets anders wat anders is dan dat we gewend zijn is de lichtval in deze anime. In vrijwel elke shot is er een deel van het scherm overbelicht, en aan de andere kant van dat shot is er dan een deel onderbelicht. We worden hierdoor erg gewezen op waar het licht vandaan komt, terwijl in de meeste anime het licht altijd ongeveer gelijk is. Nieuw en best aardig. Het geeft deze hele serie een vrij unieke sfeer.
De karakterdesigns zijn leuk en de omgeving is aardig. Al met al is deze serie wat beeld betreft zeker zeer goed gelukt.

Geluid
De muziek van de serie is best aardig, maar niet zo goed dat je meteen op zoek gaat waar je de soundtrack kunt kopen. Ook het introliedje is vrij saai en zal over het algemeen doorgespoeld worden na de eerste keer.
De seiyu van de anime zijn erg goed. Ik was vooral dol op de stemmen van Hinata en Tsutomu. Die hebben in mijn ogen veel te weinig tekst gekregen.

Een serie de gewoon te kort is. Er blijven aan het einde dan ook een boel vragen onbeantwoord. Door de experimenten die ze met de camera en de lichtval hebben gedaan krijgt deze serie een eigen sfeer, waar je toch echt eerst even aan moet wennen. Helaas dat het verhaal nog niet echt helemaal af is, maar wie weet wat er allemaal nog zal gebeuren in de OVA.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 7
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ Originele sfeer
+ Mooie animatie
- Te veel verhaal in 13 afleveringen
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Michael

201.211.132.237
http://e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1-t.k90u0h.info [a href="http://e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1-h.k90u0h.info"]e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1[/a] [url]http://e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1-b2.k90u0h.info]e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1[/url] [u]http://e9e1ad3a89df57c96b567ae00b177ca1-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Wind: A Breath of Heart
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 30/06/2004
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Radix
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers