Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Full Metal Panic? Fumoffu
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Full Metal Panic? Fumoffu

Al vrij snel na de uitzending van de laatste episode van Full Metal Panic! kwamen er geruchten dat GONZO een vervolg in planning had. Niet erg verbazingwekkend, gezien het enorme succes van Full Metal Panic!. Het was toen een jaar stil rond een mogelijk vervolg, tot de dag dat Full Metal Panic? Fumoffu! aangekondigd werd. Of de anime een rechtstreeks vervolg op FMP zou worden of iets anders, werd nog niet verteld. De enige hint die gegeven werd, was dat de serie zich voornamelijk op school zou plaatsvinden. Het was pas op de dag dat de eerste episode werd uitgezonden, dat we konden zien wat Fumoffu geworden was. Namelijk een hilarische spin-off gebaseerd op de vreemde avonturen van Sagara en Kaname.

Spin-off
Geen harde actie, geen mecha, eigenlijk gewoon geen enkel belangrijk element uit FMP komt in Full Metal Panic? Fumoffu voor. Je kan FMPF dus moeilijk een vervolg op FMP noemen. Er wordt helemaal niet verwezen naar de gebeurtenissen in FMP en het verhaal zet zich ook op geen enkele manier voort. Beter nog: er zit gewoon geen verhaal in Fumoffu. Fumoffu is volledig gebaseerd op de korte periodes dat Sagara vrij rondliep op de school van Kaname. Sagara's onkunde met de normale manier van leven was zo grappig dat veel fans schreeuwden om meer. En nu geeft GONZO ons een speciale serie hiervoor! Elke aflevering van Fumoffu staat op zichzelf en soms gebeurt het zelfs dat er in één aflevering twee korte verhalen verteld worden. Zo'n verhaal kan gaan van Sagara die een liefdesbrief in zijn kastje ontdekt en het ziet als een dreigbrief tot Sagara die een maffialeger traint. De enige constante in de verhalen is dat ze allemaal even grappig zijn! Stuk voor stuk geven ze je een enorme glimlach tot een bui van slap gelach. De vreemde reacties die Sagara altijd geeft op alledaagse dingen, vervelen nooit en ook Kaname's ergernissen blijven origineel voelen, zelfs na elf afleveringen.

Omdat Fumoffu geen rechtstreeks vervolg is op FMP kan je de serie dus gewoon kijken zonder dat je FMP gezien hebt. Al krijgen de personages wel geen introductie meer, dus nieuwe kijkers worden meteen tussen de vreemde personages in de cast gegooid. Iets wat in het begin misschien wel eens een wenkbrauw omhoog doet gaan maar eenmaal in het ritme van de serie, lijkt alles 'logisch'.

Geen GONZO deze keer
GONZO heeft de animatie van Fumoffu deze keer overgelaten aan de mensen van Kyoto Animation. Persoonlijk vind ik dit helemaal niet erg want ik heb vaak de indruk dat GONZO teveel de nieuwste trucjes op het vlak van digitale animatie wil bovenhalen, wat dan ten koste gaat van het verhaal. Ook vind ik hun CGi vaak ook gewoon niet mooi, omdat ze teveel vloeken met de mooie 2D animaties. Dit is natuurlijk allemaal mijn persoonlijke voorkeur maar ik was eigenlijk dus wel blij dat GONZO deze keer de animatie niet deed. Mensen die vrezen dat de animatie hiermee achteruit gegaan is, moeten niet bang zijn. Kyoto Animation haalt het onderste uit de kan en levert een érg knap staaltje animatie af. Alles verloopt erg vloeiend, er wordt nooit gebruik gemaakt van statische achtergronden en alles is gewoon verbazingwekkend...mooi! Ook levert de animatie een enorme bijdrage op de humor. Dikke pluim voor Kyoto Animation!

Gestemd
Ook op het vlak van geluid is alles dik in orde. De achtergrondmuziek valt je niet meteen op maar dat is ook totaal niet erg. In een serie als deze heb je geen nood aan een achtergrondmuziek die alles dramatiseert en de gebeurtenissen zijn op zich al zo grappig dat ze niet geaccentueerd moeten worden.
De stemmen van alle personages zijn nog steeds door dezelfde acteurs gedaan en dat is natuurlijk alleen maar positief. Sagara's stem blijft heerlijk monotoon, zelfs tijdens de meest bizarre gebeurtenissen, en Kaname's voice-actress weet perfect de schaamte en irritatie weer te geven die ze voelt. Het kan amper beter!

Full Metal Panic? Fumoffu! is een serie die je gewoon moet gezien hebben. Je hebt zo goed als geen voorkennis nodig van de originele serie en de humor is zo geweldig dat je niet anders kan dan het grappig vinden. Kyoto Animation heeft prachtig werk geleverd met de animatie en ook het geluid is méér dan in orde. Omdat de serie geen doorlopend verhaal heeft, kan je de serie heel snel tussen de pauze kijken, tijdens het eten, tijdens welke activiteit dan ook. Een 'hoofdstuk' duurt tien tot twintig minuten en is dus perfect als je snel in een goede bui wil komen. Mis deze niet!

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 8
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ Bijzonder grappig
+ Lekker animatie
- Je hebt voorkennis van de eerste serie nodig om de personages te kennen
Gast
Geplaatst op 11/03/2007
Chinonozu

85.144.130.120
Ben er mee eens!! XD ik zocht naar een lkkre comedy nadat ik een paar dramas had gezien ].[ moest ff afwissele ^_^ maarjah nu hep ik ook FMP en FMP:second raid ff gecheckt en ik moet zeggen dikke duim omhoog (maar goed dat gonzo opgerot is ^_^ kyoto animation maakt sublieme animatie)
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Augustus

201.210.90.70
http://36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87-t.k90u0h.info [a href="http://36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87-h.k90u0h.info"]36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87[/a] [url]http://36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87-b2.k90u0h.info]36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87[/url] [u]http://36bc542af0b17c6bb901e4902ddd2d87-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Full Metal Panic? Fumoffu
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 25/08/2003
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: kyoto animation
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers