Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Fruits Basket
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Fruits Basket

Heel, heel lang geleden nodigde God de dieren van de Chinese horoscoop uit op een feest dat plaats zou vinden die volgende dag. Degene die te laat kwam zou een verschrikkelijke straf krijgen. Maar de listige Muis vertelde tegen de goedgelovige Kat dat het feest pas de dag na morgen zou plaatsvinden. En zo kwam het dat de Kat die avond rustig lag te dromen over het geweldige feest dat zou plaatsvinden terwijl de Muis naar het feest ging op de rug van de Koe.

Jyuunishi
Honda Tohru verloor haar vader aan een ziekte toen ze nog klein was en haar moeder verongelukte in een auto-ongeluk een aantal weken geleden. Ze ging toen bij haar opa wonen en nam een parttime job om haar studies te financieren. Toen haar tante en haar gezin ook besloot bij opa te komen wonen, moest het huis aangepast worden. Tohru besloot die tijd in een tent te wonen om haar zelfstandigheid te testen. Ze beseft echter niet dat ze haar tent neerzet op het gebied van de Souma-familie. Al snel wordt ze opgemerkt door Yuki Souma, een klasgenoot en Shigure Souma, Yuki's neef waar hij bij inwoont.
Omdat ze van de langdurige kou een klein griepje heeft opgelopen, stellen Shigure en Yuki voor dat Tohru voor de rest van de tijd bij hen logeert. In ruil voor kost en inwoon mag Tohru het huishoudelijke werk doen. Ze is hier enorm verbaasd over want Yuki is, ondanks zijn populariteit (hij heeft zelfs een fanclub), iemand die enorm afstandelijk en mysterieus doet over zichzelf. Zijn neef, Shigure Souma, is hier dan weer het tegenovergestelde van. Een twintiger die treinromannetjes schrijft en van alles wel het lollige inziet. Hij is dan ook de eerste die in de slappe lach schiet als hij de tent van Tohru ontdekt.

Kyoun-Kyoun
Al snel leert ze ook Kyou Souma kennen. Kyou heeft een enorm opvliegend karakter en heeft enorm veel moeite om zich normaal uit te drukken. Ook heeft hij er zijn levensdoel van gemaakt om Yuki te verslaan in een gevecht.
Al snel wordt duidelijk waarom Yuki altijd zo geheimzinnig doet en er een vete bestaat tussen Kyou en Yuki. Tohru ontdekt namelijk dat de Souma-familie vervloekt is door de geesten van de Jyuunishi, de dieren van de Chinese horoscoop. Een deel van die vloek bestaat er uit dat er een aantal mensen zijn die veranderen in een dier van de Jyuunishi als hun lichaam zwak wordt of als ze omhelsd worden door iemand van het andere geslacht. Yuki is vervloekt door de geest van de Muis, Kyou door die van de Kat en Shigure door die van de Hond. Door de oude legende van de Jyuunishi wordt Kyou niet aanvaard in de Souma-familie en hij verwijt Yuki hiervan.

Gelukkig heeft Tohru van haar moeder een grote voorraad Goede Raad meegekregen waardoor ze haar huisgenoten vaak mee kan helpen want de vloek gaat een stuk verder dan het simpele "in-dieren-veranderen"-gedeelte. Veel Jyuunishi's werden in de steek gelaten door hun moeder, sommigen hebben er een minderwaardigheidscomplex van opgelopen en andere hebben er nog andere emotionele littekens van opgelopen. Omdat de normale mensen het niet zouden begrijpen, leven de meeste Souma's allemaal bij elkaar op een gigantisch terrein. Shigure is één van de weinigen met een huis dat afgezonderd staat.
Tohru wordt al snel beroemd in de Souma-familie. Meestal wordt het geheugen gewist van een buitenstaander als die van het Jyuunishi-geheim weet maar dankzij haar behulpzame karakter en goede raadgevingen werd er voor Tohru een uitzondering gemaakt. Het is dan ook niet helemaal vreemd dat al snel veel Jyuunishi's raad komen vragen aan haar.

"Humor is overwonnen droefheid"
En op deze manier krijg je gedurende 26 afleveringen te maken met karakters die allemaal op een of andere manier hun eigen leed proberen te dragen. Mensen die ooit al meer dan twee zinnen tegen me gezegd hebben, zullen weten dat ik een enorme Neon Genesis Evangelion-fan ben, dit vooral door de uitgediepte personages. Ik was dus ook meteen weg van Fruits Basket. Denk nu niet meteen dat je in deze serie elke aflevering met een hoop Shinji-achtige personen te maken krijgt. Integendeel, het eerste wat me aantrok in deze anime was de ontzettend goede humor. En dat is nou net wat ervoor zorgde dat deze anime meteen steeg naar mijn Top5: de prachtige mix van serieuze karakteruitdieping en uitstekende droge humor. Leuk bijbedenkseltje is dat de characters hun humor gebruiken om even hun gedachten te verzetten van de vloek. Tot hier de vervelende amateur-psycholoog in mij.
Op naar de artstyle!

Beestig
De humor waar ik het een paar regels eerder overhad, komt vooral voort uit de artstyle. Deze bestaat vooral uit statische achtergronden en simpele animaties maar is wel enorm effectief. Het zijn vooral de kleine dingetjes die het hem doen. Zo krijgt Kyou telkens als hij weer eens opvliegt de oren en staart van een kat. Natuurlijk gepaard met de zalige "Meeoow"-schreeuw. Verder kan ik niet zeggen dat de animatie veel verschilt van de gemiddelde anime, al vond ik wel dat er ietsje teveel gebruik gemaakt werd van de blinkende achtergronden. Maar eerlijk gezegd viel me dat ook pas bij de derde keer kijken op dus dat is een beetje mierenneuken.

Meow, Piep piep, WOEF!
Het geluid dat de serie vergezelt is ook niet meteen het meest uitzonderlijke dat er is. Alles is zoals het hoort, alle deuntjes passen bij de scènes. Wel is de voice-acting boven de standaardmaat. Ook moet ik gewoon een speciale vermelding geven voor de prachtige intro- en ending-liedjes. Deze zijn gewoon Prach-tig.

Fruits Basket heerst. Zo, het is eruit. Er is weinig dat er hapert aan deze serie en mag gerust een topper genoemt worden. Zorg ervoor dat je deze niet mist dus!

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 8
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Mooie karakterontwikkeling
+ Lekkere humor
- Misschien iets te dramatisch voor sommige
Gast
Geplaatst op 02/08/2005
Wendy Cheng

81.207.208.48
Hoi,
Fruits Basket is echt dierengoed.
En ik zou het zelf een 9 geven.
Want er is een nog leukere .
Denk ik.......
bye
Anime_Wings
Gast
Geplaatst op 04/08/2005
angela

83.118.6.69
hoi hoi ik heb veel plaatjes gezien maar nog nooit de film ik zou hem graag willen zin maar waar kan ik hem halen
Gast
Geplaatst op 04/08/2005
angela

83.118.6.69
ik geef het een 10 -xxx- angela van der lans
Gast
Geplaatst op 24/08/2005
Simone

62.165.122.96
Hee, SUPER!! Fruits Basket rockzzz!!! :D Heb ook nog nooit een film of een strip gezien of gelezen! Maar het tekenen trok me versgrikkelijk aan en ook de verhaallijn. Ik zou egt graag de film of een strip willen en zien/lezen. OP NAAR JAPAN!!!! :D:D
Dikke smakkerds Simone
Gast
Geplaatst op 17/10/2005
mangatjuh

195.173.250.219
Fruits Basket is de manga voor mij. Ik volg de strip al een hele tijd en het verhaal wordt steeds leuker en spannender. Gelukkig voor mij is het tot nu toe al tot deel 20 in Japan, dus ik kan er nog ff me door.
Gast
Geplaatst op 20/10/2005
natas

84.81.194.1
ik ben zelf ook enorme fan van Fruits Basket. Kan maar niet stoppen ernaar te kijke. Jammer genoeg heb ik de laatste twee afleveringen niet gezien, waarin juist het geheim van Kyou wordt ontdekt
Gast
Geplaatst op 24/10/2005
olga-chan

85.144.129.19
jullie weten toch wle dat de manga van fruba gewoon te koop is in de american book store?

ik geef het een 10 ^^
Gast
Geplaatst op 21/01/2006
dewi

82.134.149.113
reactie op berichtje van Angela:

Anime is niet op veel plekken te koop, je kan het evt. ook downloaden, maar dit is natuurlijk lang niet zo mooi en leuk als echte anime kopen. Ikzelf heb pas anime gekocht =) ben dus nog een beginnertje ! ik heb de serie (3 volumes) Hand maid may gekocht, erg leuk! natuurlijk kan je anime overal wel kopen op internet www.gameorder.nl xx dewi www.mimi.whiz.at
Gast
Geplaatst op 04/05/2006
danielle

82.157.52.217
ik vind het echt SUPER SUPER goed de beste ooit ik geef het een 10.
koppeltjes
tohru&kyou
shigeru&ayame(ik weet het het zijn jongens)
yuki&.......(tohru vind k ook wel bij yuki passen)
Gast
Geplaatst op 04/05/2006
danielle

82.157.52.217
ik heb ook zo een stripboekje besteld (wel engels)maar dat maakt niks uit.je moet ze bestelle bij bol.com
Gast
Geplaatst op 15/05/2006
nancy

86.86.143.10
Fruits basket is geweldig!
In Utrecht zit een dvd zaak waar je veel anime kan krijgen. Ligt het er niet, kan je het gewoon beste
Gast
Geplaatst op 15/05/2006
Ro-kun

213.84.161.30
hahaha, allemaal leuke reacties op een leuke anime ^^ , kheb de anime gedownload en gezien... en e-bay heeft de complete boxset.. dus MUHUWAHAHAHA
Gast
Geplaatst op 08/06/2006
mangagirl.

81.59.18.3
heeey het klinkt als een tegekke film ..maar k waar kan je het halen ^_~"??
Gast
Geplaatst op 26/07/2006
ChariSsa

84.104.224.27
FRUITSxBASKETxROCKT
Ik ben hem nu aan het kijken, ben bij de 14de afl
Lang leve Youtube xD

Gast
Geplaatst op 07/08/2006
Serena1114

80.60.74.172
Ik vind Fruits basket ook helemaal te gek! Wat ik best wel grappig vind is dat tohru en ik dezelfde sterrenbeelden hebben Hond/Stier

Alleen ben ik gelukkig niet als haar, wand ik heb een hele erge hekel aan haar!

Maar goed Jammer dat er maar 26 afleveringen zijn T_T
Gast
Geplaatst op 09/08/2006
gwen

84.24.3.37
waarom maken ze niet gwoon een 2de seizoen? de manga loopt toch ook door

.... dat tohru het echt niet door heeft van kyo en yuki:P
Gast
Geplaatst op 15/12/2006


62.51.3.49
OP youtube ka nej alleen maar de 1e 3 afleveringen zien :"( De rest is eraf gehaald ]:(
Gast
Geplaatst op 22/12/2006
dancelover1987

62.166.42.1
Heb alle afleveringen gezien! Jah op youtube kan je ze allemaal zien! Wel zijn de meest in het spaans of spaans ondertiteld. Gelukkig begrijp ik spaans!Als je bij de zoekmachine zet: Fruits Basket espanol, zal je allemaal vinden. Wel snel doen, wat eigelijk mag het niet!
ik geeft het een 9!
Gast
Geplaatst op 28/02/2007
:D

203.125.238.222
ik heb ze allemaal gezien op youtube alleen gaat ht maar tot aflevering 26 en nou lees ik de comics en daar gaat het verder :D ben nou bij volume 21 en thoru heeft kyo verteld dat ze van hem houd (tuurlijk houd kyo ook van thoru maar zo verloopt het niet :( allemaal drama) kan nie w8 tot volume 22 uit is :D
Gast
Geplaatst op 07/03/2007
Ann

213.244.160.61
IN NEDERLAND WORD MANGA NIET ERG GEWAARDEER IETS DAT HEEL JAMMER IS GELUKKIG KAN IK OOK HEEL GOED SPAANS EN DA'S DE REDEN WAAROM IK DE SERIE VIA YOUTUBE KAN VOLGEN...ANYWAY...DIT SHOJO IS EIGELIJK NIET EEN ECHTE EN DE SERIE HEEFT MINDER UITGELEGD DAT DE MANGA MAAR JA ZO GAAT HET ALTIJD...HOPELIJK KUNNEN WE ZE SNEL OOK IN NEDERLAND VINDEN WANT HIER IS HET TOT VOLUME 15 TE VINDEN...ERG JAMMER
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
naamloos

88.211.190.59
ik vond het een heel ontroerende en leuke anime ik heb ze allemaal gezien ik hoop dat er meer komt van fruits basket
Gast
Geplaatst op 24/04/2007
Laurean

62.131.189.198
Hele leuke serie!!! heb ze allemaal gekeken, nu maar eens beginnen aan de manga. Kan er haast geen genoeg van krijgen
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Fruits Basket
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 05/07/2001
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Studio DEEN
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers