Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Kimi ga Nozumo Eien
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Kimi ga Nozumo Eien

Een animeserie gebaseerd op een hentai-game. Dat betekent een serie vol met welgevormde meiden, één gast die ze allemaal in bed krijgt en een verhaal dat je zelfs niet gebruikt voor een B-film, right? WRONG! Kimi ga nozomu eien (vrij vertaald: De eeuwigheid die je wenst te hebben) is een topper van formaat die je niet onberoerd laat.

Clubje
Sakayuki, Shinji en Mitsuki vormen een hecht groepje vrienden met weinig zorgen aan hun hoofd. De enige belangrijke beslissingen die Sakayuki en Shinji moeten maken is de keuze naar welke universiteit ze zullen gaan in het volgende jaar. Mitsuki daarentegen is een veelbelovende zwemster die haar leven vrij goed uitgestippeld heeft.
Wanneer de timide Haruka, een goede vriendin van Mitsuki, zich bij het groepje voegt en aan Sakayuki bekend dat ze al vier jaar heimelijk verliefd is op hem, komt er een storing in het vriendschapsbandje. Sakayuki is niet echt in Haruka geïnteresseerd maar gaat toch met haar uit omdat hij Mitsuki niet wil teleurstellen. Na enige tijd begint Sakayuki echter gehecht te raken aan Haruka en ja, misschien begint ie zelfs van haar te houden. Het clubje breidt zich uit van drie naar vier leden.

Fast forward een paar weken. Sakayuki is op weg naar zijn afspraakje met Haruka maar wordt tegengehouden door Mitsuki. Ze is namelijk jarig en Sakayuki heeft haar nog geen cadeautje gegeven. Ze sleurt hem mee naar de dichtstbijzijnde straatventer waar Sakayuki een mooie ring uitkiest. Nu dat Mitsuki tevreden is, kan hij zich haasten naar zijn afspraakje want hij is te laat!

Maar wat hij ziet als hij aankomt is niet voor mogelijk te houden. Haruka is omver gereden door een auto en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een neerwaartse spiraal waar geen einde aan komt
Vanaf dan begint het verhaal pas echt. Het verhaal dat ik net vertelde, zijn de eerste twee afleveringen in het kort samengevat. Na de tweede aflevering zijn we ineens twee jaar later. Haruka ligt al heel die tijd in een coma en Sakayuki en Mitsuki zijn nu een koppel.
Aan de buitenkant is iedereen gelukkig en tevreden maar niets is minder waar. Zo geeft Mitsuki zichzelf de schuld van het ongeluk. Het kwam door haar dat Sakayuki te laat was en als zij niet zo egoïstisch was geweest, was Haruka nooit verongelukt geweest. Maar ook Sakayuki heeft het ongeluk met Haruka nog niet verwerkt. Hij blijft zich vastklampen aan het verleden en ziet Mitsuki als niet meer dan een vervanging van Haruka, met de nodige gevolgen.
Wanneer Haruka dan na drie lange jaren weer wakker wordt, mag men van de dokter niets vertellen over de voorbije drie jaar. Voor Haruka heeft de tijd stilgestaan en als ze dit zo snel zou beseffen, raakt ze in shock. Sakayuki en Mitsuki moeten dus de schijn hooghouden en mogen niets vertellen over hun relatie. Dit is voor Sakayuki dé gelegenheid om in gedachten samen met Haruka de verloren drie jaar opnieuw te beleven. Maar natuurlijk is dit onmogelijk en zowel Sakayuki als Mitsuki raken in een neerwaartse spiraal.

Simpel maar mooi
Zo kun je het best de stijl van Kimi Ga Nozomu Eien beschrijven. De art is niet zo ingewikkeld maar alles ziet er wel gelikt uit. Eigenlijk doet de tekenstijl me nog het meeste denken aan CLAMP's Chobits. Ook de animatie loopt mooi vloeiend zoals het hoort.

Een speciale vermelding moet ik toch wel geven aan het licht. In de eerste twee afleveringen is alles heel sterk verlicht maar naarmate het verhaal vordert wordt de serie letterlijk donkerder van aard. Dit viel me echt op en I loved it!

Ook de muziek hoort perfect bij de serie. Van de introsong ben ik eerlijk gezegd niet zo'n fan maar het eindliedje vond ik dan wel weer helemaal top. Wat er ook gebeurde, een blijde of triestige gebeurtenis, altijd versterkte dat liedje het einde. Ongelooflijk gewoon.
De soundtrack die tijdens de afleveringen door speelde, was gewoon goed en kwam altijd op het juiste moment. Zoals het hoort dus.

Mensen die enkel veel gevechten en bloedplassen willen in hun anime, moeten niet aan Kimi Ga Nozomu Eien beginnen. Ieder ander persoon moet deze anime gewoon geprobeerd hebben. De eerste twee afleveringen zijn nog vrij middelmatig maar al snel ontpopt de serie zich tot een waar drama dat je niet met onberoerd zal laten. Omdat de serie gebaseerd is op een Hentai-game is het vrij onwaarschijnlijk dat een Amerikaanse uitgever de serie zal licenseren. Mensen die zich normaal niet wagen aan fansubs zullen misschien toch maar eens een uitzonderingetje moeten maken ;).

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 6
Verhaal: 8
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Ontzettend mooi verhaal
+ Deze serie zet je aan het denken
- je gaat heel hard huilen van deze serie
Gast
Geplaatst op 08/04/2006
Chris

62.251.123.23
/signed
Gast
Geplaatst op 11/04/2006
Midori

86.80.220.20
Zeker weten dat het een mooi verhaal was! al vond ik er niet veel hentai aan (gelukkig maar vind ik XD) Net zoals in een gewone film was de sex romatisch geportretteerd.
Ik heb niet hoeven huilen om deze serie, alhoewel ik dat wel snel doe, zoals bij Elfen Lied. Ik weet eigenlijk zelf niet goed hoe dat komt, want het verhaal is zeker weten ontroerend. Hoe dan ook moeten huilen om een serie zie ik niet echt als een minpunt, het is juist een teken dat het verhaal erg goed is, omdat het je zo diep raakt, en je je dus betrokken voelt bij de personen in de animé.
Wat ik wel een minpunt vind is dat ook ik de eertse 2 eps middelmatig vond, ik had zoiets van: hm, is dit alles. maar het is zeker weten de moeite waard om te blijven kijken. het is een volwassen verhaal vol cliche's. I loved it!
Enne, goede review hoor! :)
Gast
Geplaatst op 16/04/2006
Lisa

217.123.38.242
Kut Anime.
Gast
Geplaatst op 06/07/2006
Kayos

212.120.87.190
whaha, eens een keer wat anders. Maar wel lekker pittig!
Gast
Geplaatst op 31/07/2006
what the ....

62.166.172.151
was nou echt nodig om het belangrijkste plot wending te verklappen in je review?
Gast
Geplaatst op 06/09/2006
Tornado

213.46.89.26
deze reacties heb ik ook gezien bij elfen lied :S
Gast
Geplaatst op 10/09/2006
Bram

145.53.100.168
Ik heb wel gehuild.. omdat ik het verhaal echt zo mooi vondt.. echt.. het is echt mijn lievelings anime geworden.. :)
Gast
Geplaatst op 14/09/2006
Timothy

80.61.139.98
Wat ik het mooie van anime vind ( heb em nog niet gezien zal em binnekort kijken en ik zal em ook goed vinden ) is dat je je fantasie kan gebruiken. Ik heb deze review gelezen.. maar dit had net zo goed echt kunnen gebeuren snapje.. gewoon een echte film van maken...
mij spreken films waar makers veel fantasie in hebben gegooid wel meer aan dan dit denk ik
Gast
Geplaatst op 22/09/2006
Manon

82.92.178.151
Als je van romantische drama serie's houd, moet je echt Kimi Ga Nozomu Eien kijken. Het is echt een heeel mooi verhaal, en bij sommige stukken sprogen de tranen me echt bijna in de ogen. Maar.. Weet 1 van jullie waar je de soundtrack van Kimi Ga Nozomu Eien kan vinden? Ik ben gek op die ondergrond liedjes, maar kan ze nergens downloaden.. Als 1 van jullie dit weet reageer dan please op dit bericht. Maja, kijk Kimi Ga Nozomu Eien, het is echt een TOP serie.
Gast
Geplaatst op 12/01/2007
Kim

212.187.11.252
het is takayuki niet sakayuki dombo
Gast
Geplaatst op 04/02/2007
jay

212.83.86.23
vakwerk !!!
Gast
Geplaatst op 28/02/2007
Uchihasasuke

81.68.69.126
Danm vet mooi anime :D
zeker die mizuki en akane Zijn vet knap :P
met haruka gaat het nog wel :D
kennen jullie nog zo'n anime?
laat het me wel weten :P
Gast
Geplaatst op 14/03/2007
The_chosen_one

62.212.135.156
Ik vind Kimi Ga Nozomu Eien de beste drama anime tot nu toe die ik heb gezien als je deze hebt gezien probeer dan ook eve suzuka, ichigo 100%, His and Her Circumstances, Sakura Diaries, Ai Yori Aosh, Fruits Basket, sakura diaries, Great teacher, Great teacher onizuka, shuffle, School rumble. als je nog meer wilt geef me dan een seintje.
Gast
Geplaatst op 30/03/2007


87.211.6.230
ik vond het een hele goeie serie! Echt heel zielig en gewoon ontzettend goed!!
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Kimi ga Nozumo Eien
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: 05/10/2003
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Studio Fantasia
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers