Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Defender: For All Mankind
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Defender: For All Mankind

In de jaren 80 kwam de eerste versie van Defender uit, nu een kleine 20 jaar later komen Midway en 7 Studioís met een nieuwe opgepoetste versie van deze arcade klassieker. Of de game alleen berust is op het succes van vroeger of misschien wel iets meer te bieden heeft zullen we moeten onder vinden, met die instelling start ik mijn PS2!

Het verhaal van Defender is vrij basic maar boeiend genoeg om een spel op te baseren. In de verre toekomst is de aarde aangetast en niet meer bruikbaar als leefomgeving voor de mensheid. Kolonisten vestigen zich op andere planeten maar wat blijkt, ze zijn niet alleen! Een ras aliens van ver gekomen om de mensheid uit te roeien, is op komen duiken. Uiteraard laat de mensheid dit niet over zich heen lopen en besluit men een oorlog aan te gaan. Zelf speel je de rol van Kyoto een jonge piloot die klaar is voor een gevecht tegen de Mantiís.

Eenmaal het spel begonnen heb je de keuze tussen 2 schepen, naarmate je verder in het spel komt zullen er meerdere schepen vrij komen met een totaal van 6. Ik besloot voor de Defender te kiezen aangezien het spel er naar vernoemd is. Om je schip wat beter onder controle te krijgen begin je het spel met een 2tal oefen missies, hierin komen de belangrijkste punten aan bod. Zo leer je hoe je moet schieten, kolonisten op moet pikken en gebouwen moet vernietigen.

Toen ik mijn schip onder de knie had kon het echte werk beginnen. Voordat je missie start word je ingelicht over de objectives die je moet halen. Deze objectives verschillen van het transporteren van kolonisten tot aan het vernietigen van vijandelijke schepen. Het vervoeren van deze kolonisten is best grappig, aangezien ze aan je schip gaan hangen. Je ziet ze letterlijk achter aan je schip bungelen, maar probeer ze er niet af te schudden want dat gaat niet. Tijdens de levels veranderen de objectives, hierbij krijg je een korte mondelinge uitleg en met behulp van een richting pijl word aangegeven waar je heen moet.

De meeste missies spellen zich af op de planeten van ons melkweg, maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij je de open ruimte in moet. Dit is een stuk moeilijker aangezien je je hierbij niet op een ondergrond kunt oriŽnteren. De omgevingen bestaan veelal uit rots en sneeuw gebergten, lava stromen en leger kampen, erg veel natuur is er niet te aanschouwen.

Het spel laat zich vrij makkelijk bedienen en word steeds leuker naarmate je beter met je schip om kunt gaan. Zo beschikt je schip over een aantal leuke manoeuvres die je met de 2de analoge stick uit kunt voeren. Dit moet je even onder de knie krijgen maar eenmaal de truc geleerd maak je de meest spectaculaire acties als loopings en twisten. Verder kun je makkelijk van wapens wisselen, waarvan ieder schip er een 5tal bezit. Dit arsenaal kun je zelf aandikken door nieuwe bommen en wapens te kopen met het geld wat je verdient wanneer je een objective succesvol uitvoert.

De controls zitten wel snor, maar kwa graphics komt het spel nog iets te kort. Het ziet er allemaal fraai uit maar bezit niet de kwaliteit die je van een PS2 game zou verwachten. Volgens mij zou het spel op de psone ook nog prima draaien en daarvoor koop je geen next gen console. Toch kan ik er niet mee zitten aangezien de graphics geen belangrijke rol spelen, je moet maar zo denken het is ten minste stukken beter dan zijn voorgangers uit de jaren 80.

Wat ook vele malen verbeterd is, is het geluid. Je missies worden ondersteund daar stemmen van opdrachtgevers en mede soldaten. Deze kunnen nog wel eens in conflict komen waardoor er grappige woord wisselingen onstaan, zo kreeg ik de opdracht een schip de verdedigen en de kapitein van het schip riep \"Hurry its not like were on a vacation\" waarop de missie leider reageerde met \" Sarcasme Ignored\". Over mede soldaten gesproken stuit ik nog op een min puntje. In het spel bevinden zich namelijk wel een hoop mede soldaten maar deze bevinden zich alleen op de grond. In het luchtruim sta je er alleen voor. Uiteraard helpen ze van beneden ook wel met het neerhalen van vijandelijke schepen maar in de lucht is het soms vrij eenzaam. Een alternatief is daarom ook om het spel met 2en te spelen in de co-op mode, dit geeft het spel net wat meer inhoud.

Als puntje dan bij paaltje komt kunnen we wel stellen dat dit een achterhaald concept is en eigenlijk niet meer in dit tijdperk past. Begrijp me niet verkeerd want het spel is zeker de moeite waard om even voor te gaan zitten, er zit progressie in en naarmate je beter word zal het spel je steeds beter gaan bevallen. Maar ik denk niet dat veel mensen bereid zijn hier de volle mep voor te gaan betalen. Vandaar dat ik deze game een wat matige beoordeling geef, ondanks dat ik er toch veel plezier mee heb gehad. En een laatste tip aan de mensen die nu nog steeds interesse hebben in de game, gewoon kopen!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 3
Geluid: 9
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 5
+ Progressie als speler
+ Goede Humor
- Achterhaald
- Eenzaam in luchtruim
- Graphics
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Dorian

200.109.172.18
http://3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3-t.aqjvjk.info [a href="http://3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3-h.aqjvjk.info"]3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3[/a] [url]http://3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3-b2.aqjvjk.info]3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3[/url] [u]http://3108c0a31ccd5eb8cfaa8b0987891fe3-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Defender: For All Mankind
Genre: Shooter
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: 7 Studios
Uitgever: Midway
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers