Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Shadow of the Colossus
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Shadow of the Colossus

Na lang wachten is hij dan eindelijk hier, Shadow of the Colossus, een game die op de E3 2005 al een erg grote indruk achter liet. Na Japan en Amerika kunnen wij Europeanen dan ook eindelijk gaan genieten van deze unieke game van het team achter ICO. Maar wat maakt deze game nou werkelijk zo uniek?

In Shadow of the Colossus reis je de wereld af naar een heilige plek om de goden te smeken om jou geliefde terug tot leven te brengen. De goden zijn goed gezind en zijn bereid jou te helpen in ruil voor een gunst. Dit is echter niet de kleinste gunst, zo zul jij een zestien verschillende Colossi moeten verslaan. Elke Colossus vertegenwoordigd dan ook een ziel van een god. Bewapend met een pijl en boog en zwaard zoek jij de wereld van Shadow of the Colossus af op zoek naar deze giganten.

De Wereld van Shadow of the Colossus is er één van epische proporties, omringd met bergen, meren, ravijnen en grote open vlakten. Op de rug van je vertrouwde paard zul je dan ook vele uren bezig zijn met het afzoeken van deze wereld. Om niet verdwaald te raken kun jij je zwaard gebruiken om lichtstralen op te vangen, op het punt waar deze zich verenigen tot een bundel zul jij de Colossus aantreffen. Nadat je een Colossus hebt verslagen keer je weer terug naar de tempel waar je begonnen bent, vanuit dat punt moet je op zoek naar je volgende slachtoffer. Naarmate de game vordert word het steeds moeilijker de Colossi op te sporen, door de grote omgevingen heb je minder overzicht. Geduld is daarom ook van groot belang bij het spelen van deze game.

Eenmaal een Colossus opgespoord is het van belang de zwakke punten van de gigant te vinden, dit doe je door de lichtstralen vanaf je zwaard op de Colossus te weerkaatsen. Maar hierbij is het puzzelen nog niet gestopt, zo zul je ook moeten ontdekken waar jij de Colossus kunt beklimmen. Vaak zijn er verschillende manieren om de Colossus te beklimmen, zoals via de ledematen of de verschillende elementen uit je omgeving.

Het beklimmen van een Colossus word echter belemmerd door je uithoudingsvermogen, zo zul je regelmatig de rechterschouderknop in moeten drukken om je stevig vast te houden aan de haren van de Colossus. Het vasthouden kost de nodige energie, zo loopt een metertje langzaam leeg wanneer jij de schouderknop ingedrukt houd. Het is dan ook aan jou om de balans te vinden en regelmatig een rustpauze in te lassen. Op sommige momenten ben je niet in de positie om los te laten en zul je risico’s moeten nemen om niet van de Colossus afgeschud te worden.

Wanneer jij dan eindelijk bij een van de zwakke punt van de Colossus bent gekomen, deze zwakke punten zijn aangegeven door witte tekens, kun je hem doormiddel van een aantal diepe zwaardsteken tegen de vlakte halen. Het verslaan van een Colossus kan dan ook een hele klus opleveren, waarbij je een half uur tot een uur aan een stuk in een diep gevecht bent verzeilt. Het verslaan van een Colossus geeft dan ook echt een kick, wanneer jij na bloed, zweet en tranen de genade slag levert ben je even oppermachtig.

Grafisch is Shadow of the Colossus een van de meest indrukwekkende games die ik ooit op een console aanschouwd heb, niet zozeer in graphics, maar in de geloofwaardige en epische sfeer die de game ademt. De kleurtonen, details en overweldigde omgevingen zorgen ervoor dat je helemaal word opgezogen in de game. Salamanders die achter rotsen wegschieten, vogel die stukken met je meevliegen, stof en stenen die achter de benen van je paard in de rondte vliegen, de wereld van Shadow of the Colossus is erg geloofwaardig. De overtuigende animaties, Japanse achtergrondnummers en de poëtische Japanse one-liners dragen ook nog eens bij aan deze epische wereld.

Al met al zijn er bijna geen woorden vuil maken aan deze game, hoewel je vermogen om geduldig te blijven af en toe zal worden getest zul je absoluut meegesleept worden in de geloofwaardigheid van de game. Shadow of the Colossus is dan ook een unieke titel die door veel mensen gewaardeerd zal worden, een juweeltje om te koesteren.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 10
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 10
+ Geloofwaardige Wereld
+ Uniek concept
+ Verslavend
+ Prachtige animaties
- Geduldig blijven
Member
Geplaatst op 09/02/2006
Mark
Mooie review. Het sfeertje ziet er zeker niet verkeerd uit, maar is het niet een beetje onwennig om op een beest te klimmen?
Member
Geplaatst op 10/02/2006
Teun GC
Eerste tien van het jaar, indrukwekkend. Ik kom graag eens bij je spelen sjors!
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
Nick

82.168.86.248
vet game
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
nick

82.168.86.248
watsup allemaal ?
Gast
Geplaatst op 16/02/2006
joost

213.84.201.175
Een perfecte score met zo'n framerate?? :$
Gast
Geplaatst op 23/02/2006
ANNONIEM

83.84.186.56
SORRY HOOR MAAR WAT EEN FACKING VETTEN GAME IS DIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 26/02/2006
RuudJee

24.132.36.164
K heb demo gespeeld.. ik ben verliefd geloof ik :D
Gast
Geplaatst op 02/03/2006
...

80.100.15.156
volgens mij heb je het in een uur uitgespeeld en daarna kijk je er nooit meer naar! een dikke 1!
Gast
Geplaatst op 02/03/2006
Deefzz

84.26.202.251
"volgens mij heb je het in een uur uitgespeeld en daarna kijk je er nooit meer naar! een dikke 1!"
Tuurlijk niet de wereld waarin je speelt is enorm en het kost enorm veel tijd voordat je die Colossi hebt opgespoord. het lijkt mij echt een geweldige game
Gast
Geplaatst op 03/03/2006
Summy

81.241.212.123
Goede review.Ik zelf al eens een demo gespeeld van dit spel en ik vond het echt de max maar ik vond de graphics niet zo geweldig.
Gast
Geplaatst op 09/03/2006
tigris

84.192.166.109
mega spel,erg gewaagd
goed reviev
kzeeya
Gast
Geplaatst op 10/03/2006


145.53.167.110
WoW, echt ik wist dat deze game goeie inhoud had, maar na dit te lezen ben ik overtuigd die komt bij mij op de schappen te staan
Keigave review
Gast
Geplaatst op 11/03/2006
zeker niet eens met ...

84.193.106.245
dit spel is kei maar vanaf collosi nummer 12 begint het meer tijd te nemen ze op te sporen dan ze te verslaan
ow ja en ''volgens mij heb je het in een uur uitgesppelt en kijk je er nooit meer naar'' zeker niet je hebt het messhien in 12 uur uitgespeelt en dan kun je nog allemaal bunussen vrijspelen op time attack mode
Gast
Geplaatst op 11/03/2006
zeker niet eens met ...

84.193.106.245
en de website(www.shadowofthecolossus.com) is ook een bezoekje waard, je kan er alle monsters bekijken
Member
Geplaatst op 22/03/2006
gg
ik heb de demo vond er niets aan zijn maar een paar tegenstander en anders ben je uuren aan het rond dwalen :P
Gast
Geplaatst op 24/03/2006
killzone

192.87.49.2
pfff er bestaan betere games, sorrie... dat rondlopen doet bij my de das om
Gast
Geplaatst op 27/03/2006
Dersim

213.119.102.140
killzone get a life...

jij bent zeker een fanboy van fps

SotC is een schitterende spel die je gedachten over gamen een andere visi geeft... het is prachtig in alle consepten en een unieke ervaring...

de voldoening na het verslagen van een colos en de medelijven je krijgt voor de wezen omdat je dit allemaal doet voor je eigen egoistische reden ... ik kan zo verder gaan...
ik heb het vandaag uitgespeeld en ik moet zeggen het was/is de moeite waard...

Spelen die spel
Gast
Geplaatst op 06/04/2006
. . .

81.68.68.200
jullie moeten allemaal niet zo zeuren het is echt ene voortrefelijke game het is weer eens wat anders dan al die shooters waar de hoofdgedachte is '' hey ik kan hem nu al 2 keer achter elkaar raakschieten!!'' bnij dit spel meot je gewoon nadenken en het is een te gek verhaal.
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
colossus

81.206.159.140
cool en fette game -lang zoekken
Gast
Geplaatst op 29/08/2006
player

84.83.45.67
vink ook
Gast
Geplaatst op 29/08/2006
player

84.83.45.67
echt ghave game play.het is echt gaaf als je in de verte zo een colos ziet aan komen
Gast
Geplaatst op 14/09/2006
cRow

84.81.17.32
dit is echt maar dan ook echt 1 van de vetste spellen die ik ooit gespeeld heb.
uniek en ongelovelijk mooi.
zekr die 9/10 waard.
Gast
Geplaatst op 14/09/2006
flippe

84.192.157.217
damn als ik jullie zo over da spel bezig hoor kan ik gwn ni wachten om et te kope ma et is nog wa duur :(
ff wachten. . .
Gast
Geplaatst op 19/09/2006
;)

81.18.9.215
84.83.45.67 met je ip adres je spoort nie ;)
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
alowa

81.244.214.180
ik heb het spel nu ook mar ik weet begore niet hoe ik collosi 9 moet verslagen kan iemand me helpen ?
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
allowa

81.244.214.180
komaan bzoekt er nu niemand deze pagina !!
Gast
Geplaatst op 23/10/2006
kevin kevin kevin

81.206.138.71
ign
Gast
Geplaatst op 23/10/2006
kevin kevin kevin

81.206.138.71
je moet naar ign.com gaan kun je een kaart vinden waar ze kunt vinden. het ziet het zelfde uit als de kaart van het spel staan gewoon bij

http://faqs.ign.com/articles/657/657454p1.html



Gast
Geplaatst op 11/12/2006
zark

213.84.234.61
heel goed playstationspel, het haalt denk ik wel alles uit de playstation 2, dit is denk ik wel het beste tot wat ik nu gespeeld heb. weet iemand wanneer er weer een spel uitkomt van deze makers?
Gast
Geplaatst op 15/02/2007
nick

82.92.160.137
waar vind je de eerste colos
Gast
Geplaatst op 05/03/2007
berg

86.91.22.159
hoi...
complimenten voor het spel...
de eerste 4 levels zijn redelijk te doen...
je moet alleen goed op letten hoe je zn colossus beklimt..
wie kan me een hint geven in level 5 met die gia vogel!!!
voor se rest ist een waanzinnig gaaf spel...
mistrieussssssssssss.........

Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Shadow of the Colossus
Genre: Action-Adventure
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: SCEI
Uitgever: Sony
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers