Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Sinds Konami in de jaren negentig Metal Gear lanceerde voor de Playstation, kun je je geen gamer meer noemen als je nog nooit van de titel gehoord hebt. Toch hoorden we na het teleurstellende Sons of Liberty, dat verscheen voor de PS2, lange tijd niets meer van Metal Gear Solid. Toen werd Metal Gear Solid 3: Snake Eater aangekondigd en waren de fans in hun nopjes. Kan Metal Gear Solid 3 hoge ogen gooien en alle verwachtingen waarmaken?

Je staat in de schoenen van een geheim agent die in dienst is van de C.I.A. In het begin krijg je de codenaam Snake toegewezen en onder deze naam zul je de gehele verhaallijn spelen. Snake wordt naar de jungles in Rusland gestuurd om daar een belangrijke raketgeleerde terug te halen voor zijn moederland de Verenigde Staten. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de Koude Oorlog. Meer over het verhaal kan ik niet kwijt om dat jullie speelplezier zou bederven. Wel kan ik er over zeggen dat het een erg goed verhaal is en dat je steeds meer over het geheel te weten krijgt naarmate je vordert in de game.

Metal Gear Solid zou Metal Gear Solid niet zijn als je ongestoord naar je einddoel zou kunnen lopen. Om dit einddoel te bereiken zul je langs allerlei obstakels moeten komen zoals krokodillen, vijanden, moerassen en drijfzand. Hoe je er langs komt kun je helemaal zelf beslissen; je kunt je vijand doden, je kunt ze verdoven, of je kunt er langs proberen te komen door ongezien te blijven. Ook leuk is dat je je vijanden kunt wegjagen door middel van wespen. Je kunt namelijk een wespennest vlak boven je vijand kapotschieten waardoor de wespen je vijand woedend te lijf gaan.

Ook het ongezien blijven is een kunst. Je hebt namelijk de beschikking over verschillende soorten camouflage die je zorgvuldig zult moeten uit kiezen om uit het zicht te blijven. Je kunt je onzichtbaarheid meten door te kijken naar het percentage dat rechtsboven in je scherm staat. Hoe hoger dat is hoe minder zichtbaar je bent.

Om je stamina hoog te houden zul je moeten eten. Natuurlijk komt dit eten je niet uit de lucht vallen, je moet het zelf zien te krijgen. Je kunt fruit uit de boom schieten, dieren vangen (zoals slangen) of goed naar voedsel zoeken in gebouwen. Het hoog houden van je stamina is belangrijk omdat dit het genezen versnelt. Maar niet alleen stamina heeft hier invloed op, je moet ook je eigen wonden behandelen.

Met de graphics van MGS3 is helemaal niets mis. De omgevingen zien er goed uit net als de personages. Vooral het gras springt in het oog als je daar liggend door heen kruipt. Het gras beweegt heel realistisch als je eroverheen gaat. Ook zie je zonnestralen als je door het woud loopt en wordt je broek ook visueel nat als je door het water loopt. Ook de muziek is erg mooi. Voor de game is de muziek gecomponeerd door Harry Gregson-Williams (bekend van films als Shrek en Armageddon) en deze muziek geeft je het gevoel dat je in een film zit. Bovendien is er nog heel wat werk verricht om het geluid realistisch te laten zijn. Als je door het woud loopt hoor je de vogeltjes fluiten, de muggen zoemen, het gras breken en het water kabbelen. Allemaal prima gelukt dus.

Hoewel het spel er realistisch uitziet zitten er toch wat surrealistische elementen in de verhaallijn. Dit gaat echter niet ten koste van het verhaal want realiteit en fictie zijn perfect gecombineerd zodat je gaat denken dat de onechte dingen ook werkelijk kunnen gebeuren. Dit zorgt voor een hele aparte stijl, die daarom niet minder goed is. Integendeel.

Zoals je in deze review al kunt lezen is er weinig negatiefs te vertellen over Metal Gear Solid 3. Het is een ware klassieker die we nog lang zullen spelen. Je zult in totaal zo’n 30 uurtjes zoet zijn met de game en dat is erg veel voor een actiegame. Kopen is de boodschap!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 9
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Erg goed verhaal
+ Veel mogelijkheden
+ Graphisch top
+ Zelf eten vangen
+ Camouflage
- Vrijwel niets
Member
Geplaatst op 08/09/2005
Yahiko
MGS3 is goed, maar geen 10-goed imo. Ik zou de game een 8.5-9 gegeven hebben. De game is goed maar begint na een tijdje toch licht te vervelen. Tot het volgende plot natuurlijk. Nog steeds één van de beste games deze generatie though.
Member
Geplaatst op 09/09/2005
Mark
Ik denk dat ik de game een 8 zou hebben gegeven. Ondanks dat ik de game fantastisch vind kan ik zo enkele minpunten opnoemen...
- Onduidelijke uitleg over CQC
- Nauwelijks onlinemogelijkheden
- Verwondingen behandelen is onzin
- Stealth niet noodzakelijk
Member
Geplaatst op 09/09/2005
Huub
Hoezo is verwondingen behandelen onzin?
Member
Geplaatst op 09/09/2005
Mark
Het is leuk bedacht enzo, maar na twee keer heb je het ook wel gezien. Je hebt namelijk nooit echt een tekort aan spullen, waardoor het niet echt van veel betekenis is voor de gameplay. Het spel is overigens ook te lineair om je best te moeten doen om aan dergelijke spullen te komen.
Member
Geplaatst op 10/09/2005
Sjors
Dat met die krokodillen ziet er wel heel erg vet uit!!!
Member
Geplaatst op 10/09/2005
erwinb
Ik ben het eens met Mark, specifiek omdat dit deel op die extraatjes na eigenlijk weer hetzelfde is.
(en de camerastand bevordert geen stealth)

De wonden behandelen kost vooral gewoon extra tijd en heeft verder geen echte invloed. (sowieso, hoe doe Snake dat eigenlijk terwijl hij onder vuur ligt? :P)

Het zelf eten vangen doet eigenlijk denken aan de kritiek op Oddworld : Strangers wrath. Leuke optie, maar verder onnodig.

The End is wel grappig overigens.
Member
Geplaatst op 16/09/2005
xbox1992
mij lijkt het wel leuk. (niet dat ik het spel heb)
vooral die graphics.
een spel lijkt pas echt leuk als het egt uit ziet.
lijkt me wel leuk huub
Gast
Geplaatst op 07/01/2006
Eagle

145.53.235.34
Het klopt dat het nou niet echt goed gaat met de stealth en ik vindt het ook erg jamer dat er geen radar bij zit maar al met al heb ik er wel veel lol aan gehad
Gast
Geplaatst op 10/01/2006
cj

84.30.89.224
wat een stom spel je kan met slangen gooien wat is daar mee en je kunt nog niet eens het water uit komen kut spel
Gast
Geplaatst op 09/02/2006
sjaak

195.35.143.19
loop je mgs te disse?
Gast
Geplaatst op 02/03/2006
metal gear D

62.234.189.105
he gast je review is beter dan die over metal gear solid 2 die kwakzalver weet niet wat metal gear is man met die minpunten jij snapt wat metal gear is en inhoud en is zeker 1 van de beste games op de ps 2 en die cj moet bek houden want als je het een stom spel vind waarom lees dit review dan als je nix aan gaat
groeten Metal Gear D

only the weak die first
Gast
Geplaatst op 09/03/2006


81.83.219.180
de 2 sanandreas
Gast
Geplaatst op 30/06/2006
Ruub

80.127.55.41
Inderdaad je kan hier niet met een lowrider hoeren platrijden...
Dat maakt het nog geen k*tspel.
Metal gear draait om de sfeer en het verhaal.
Je moet er de tijd voor nemen en genieten van alle mogelijke manieren om de spelwereld door te sneaken...
Als je geen gedult hebt en alleen maar met slangen loopt te gooien snap je iets niet..
I rest my case....
Member
Geplaatst op 10/07/2006
selman555
IK heb al een demo gezien van een mgs op ps3, mega goede graphics, ik vind mgs 1 (op ps1) nog altijd het beste game ooit (voor die tijd dan toch)
Gast
Geplaatst op 26/07/2006
de fury

193.121.196.34
Ik vindt het een goed spel zenne die mensen die kritiek geven weten er niets van ze.Metal gear 3 is het beste spel dat ik ooit hebt gespeeld op PS2.vooral die muziek is heel knap en zeker op het einde met de boss is de muziek heel knap.Dus op tien is dit spel wel zeker op tien!!!!
Gast
Geplaatst op 23/04/2007
dimitri

82.176.174.143
metal gear solid snake is echt gaaf
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Genre: Action
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's: Online functies
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Hideo Kojima
Uitgever: Konami
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers