Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Call of Duty 2
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Call of Duty 2

Call of Duty was de debuuttitel van Infinity Ward, een ontwikkelstudio opgericht door een grote groep ex-medewekers van de ontwikkelaar van Medal of Honor: Allied Assault, 2015. Dat al het talent van 2015 zich in Infinity Ward verenigd had, bleek wel toen Call of Duty eind 2003 op de markt kwam. Het spel overtrof alle verwachtingen en werd met recht de beste Tweede Wereldoorlog first-person shooter tot dan toe genoemd. Nu is zijn opvolger verschenen en ik moet eerlijk zeggen: ik er lang op heb gewacht.

Single player
Het begint zoals zoveel first-person shooters met een training, maar na een paar leuk in elkaar gezette oefeningen te hebben gedaan begint het echte werk. Het spel bevat, net als deel 1, drie verschillende campagnes: eentje met de Russen, eentje met de Amerikanen en eentje met de Britten in de hoofdrol. Het grote verschil met het eerste deel is dat je zelf de volgorde kunt bepalen waarin je de verschillende campagnes afwerkt. Iedere campagne speelt zich af op een ander front van de oorlog. De drie strijdtonelen van Call of Duty 2 zijn Rusland, Frankrijk en Noord-Afrika.

Zoals de meeste wel weten heeft Call of Duty 2 een hele nieuwe 3D engine; wat meteen opvalt zijn de supermooie belichting, textures en rook. De lichtval door ramen en deuren ziet er echt superstrak uit. Ook de textures zijn allemaal veel mooier geworden. Gras is geen groen vlak meer, maar echte sprieten. In het hout zie je nu echte nerven, en zo kan ik nog wel een tijd doorgaan. Over de rook, deze blijft in Call of Duty 2 niet netjes op zijn plaats hangen, maar wordt met de wind meegevoerd; dit is vrij uniek in games. De dichtheid van de rook is sterk verbeterd. Gooi een van deze jongens tussen jou en je tegenstander en je kunt zonder dat hij het merkt de kauwgum onder zijn zolen vandaan halen. Het heeft dus nu echt wel zin om soms een 'smoke grenade' te gooien.

Terug naar de game zelf
Wat mij meteen opviel is dat er zoveel om me heen gebeurde. Je hoort overal schoten, schreeuwen en granaten. Dit zorgt ervoor dat je er gelijk vanaf het begin helemaal in zit. Vooral de kreten die je 'maten' laten horen zijn erg realistisch; dit zit hem in het nieuwe Battle Chatter systeem. De soldaten comminuceren nu ook onder elkaar veel meer. Vanaf dat de eerste kogel is afgevuurd, wordt er van alles uitgeslingerd: verzoeken om hergroepering of flanken enzovoorts. Ook als een medestrijder door zijn ammunitie heen is zul je dit horen.

Het zijn natuurlijk niet alleen je eigen manschappen die zich de keel schor schreeuwen, maar ook de Duitsers kunnen er wat van. Het is wel makkelijk om een cursusje Duits er tegen aan te gooien, want zo kun je precies achterhalen wat de tegenstander van plan is, het blijft dus niet bij 'Granate!' en 'Deckung!', zoals in deel I het geval was.

Wel nu al veel omstreden is de granatenindicator. Deze geeft met een pijltje aan waar de granaat ligt. Waar je in Call of Duty nog wel eens opgeblazen kon worden met een verdwaalde granaat kun je nu op tijd weglopen en dan in ieder geval al je ledenmaten behouden.
Bij alle wapens is er wel iets veranderd, maar over het algemeen zien ze er gewoon een stuk strakker uit. Wel heeft de sniper nu een steady mode. Dit wil zeggen dat wanneer je met de sniper richt en de shift toets ingedrukt houdt, je speler zijn adem inhoudt. Het gevolg is dat hij hem echt helemaal stil houdt. Dit kan slechts vijf seconden, want dan is hij inmiddels wel blauw aangelopen en heef hij weer lucht nodig. Ook hierbij is het geluid echt super!
Ja, nu dan op het geluid aangekomen. Daar kan ik alleen maar vol lof over zijn. Gewoon fantastisch zoals IW dat weer voor elkaar gekregen heeft. Met goede muziek en geluiden bouw je de spanning pas echt goed op!
Al met al vind ik de single player weer erg verslavend en grafisch een stuk mooier! Het mooiste is dat er om je heen zoveel gebeurt, zodat je echt het gevoel hebt dat je er midden in zit. En dat is knap gedaan.

Multi-player
Nu is de multi-player aan de beurt! Zelf ben ik, samen met Gun, clanleader van de COD clan (http://connect.to/topclan), en dus een echte online gamer. We spelen met COD UO ook clanbase wars, en ik moet zeggen dit gaat de laatste tijd erg goed. Ook wij zaten, zoals vele anderen, met het dilemma. Moeten we nu over op COD II of blijven we gewoon COD UO spelen. Maar na een uurtje COD II online te hebben gespeeld was het voor mij al duidelijk, het wordt COD II. Het is weer zo terug naar COD I dat het gewoon weer leuk is. Geen sprinten meer, geen zelfmoord gasten die als ze spawnen een granaat koken en hiermee op je inlopen. Ook geen punten meer voor het planten en defusen met 'search & destroy'. Dit tot ergernis van alle plantnoobs, die zonder dat ze ook maar een iemand doodden gewoon 40 punten hadden…

Dit zijn zomaar een paar verschillen met UO. Toch was het ook voor mij erg wennen aan de multiplayer. De engine reageert toch wel anders dan die van UO. Maar net zoals ik net al zei denk ik dat het gewoon een paar uur oefening nodig heeft.

Wel nog even leuk om te noemen is dat IW verschillende mappen uit COD UO gerestyled heeft. Dat zijn Dawnville, Railyard, Carentan en Brecourt. De eerste keer dat je in deze levels rondloopt wordt je alleen maar gedood omdat je als een dwaas rond loopt te kijken naar alles wat er gewijzigd is. Want grafisch is het toch wel even iets mooier geworden. Een nadeel hiervan is dat de framerate wel drastisch terug lopen in vehouding met COD UO. Voor de leek: als je framerate heel laag is dan stottert het spel eigenlijk een beetje waardoor je niet lekker kunt spelen. Je kunt dan onze member BoeBa om hulp vragen, hij is onze specialist op dit gebied.

Wanneer je in je graphic options je rendering op Direct X 7 zet, dan schieten ze gelukkig weer omhoog! Beter want met 20 fps spelen is minder. Nu haal ik zelf gelukkig weer de 125 constant.

Al met al denk ik dat ook de multiplayer in vele opzichten verbeterd is. Dus ook echt een aanrader. Wil je in de toekomst online spelen dan kan dat natuurlijk op de COD II Server (194.126.175.62:28960) ook willen wij nog een 2e COD II server gaan hosten en ook een COD UO houden. Voor een overzicht van de servers kun je op onze website kijken http://connect.to/topclan ook op ons forum kun je lekker discussiëren over Call of Duty en zijn opvolgers (UO en COD II). Dus kom eens een keer langs zou ik zeggen.

Call Of Duty II is voor mijn part een echte aanrader als je houdt van first-person shooters. De gameplay is vet, grafisch is het zeker ook de moeite waard en het geluid is van een zeer hoge kwaliteit! Kortom kopen dus…

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 10
Houdbaarheid: 8
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Goede gameplay
+ Geluid
+ Back to COD I
- Vrij hoge systeem eisen
Gast
Geplaatst op 04/11/2005
Kees

84.24.169.49
Ik ben het helemaal met je eens Dennis !
Gast
Geplaatst op 04/11/2005
djaa

80.138.69.13
het is een geweldige spellen reeks
Gast
Geplaatst op 04/11/2005
C-J_Redman

80.127.127.100
Vet goed spel heb hem nu ook:D::D
Gast
Geplaatst op 04/11/2005
Buddy

83.118.106.123
Echt vertaald zoals het spel is en hoe verslavend het kan zijn en als je besluit het te kopen ook werkelijk is.
Mooie en eerlijke review Dennis
Member
Geplaatst op 07/11/2005
erwinb
Ik denk dat ik een beetje WOII-moe ben, want op sommige punten ben ik niet zo weg van CoD2.

De engine is gewoon een voortzetting op de vorige. Niks mis mee verder, maar een 'wow' factor zoals bij deel 1 blijft op dat vlak verder uit. Explosies en rookpuimen waren (dacht ik) ook al aanwezig in UO. Het meedrijven (en het sowieso daadwerkelijk nut hebben van de rookgranaat) is wel nieuw inderdaad. Dat is ook erg tof om te zien.

Toch irriteerde me aan Russen die geen Russisch babbelen, maar zo'n derderangs acteur engels.

Overigens ben je iets belangrijks vergeten te vermelden en dat is het ontbreken van health. Dit is handig voor het chaotische karakter van het spel, maar doet af aan het realisme. Ook heb je af en toe niet op tijd door dat je schade oploopt en ga je dus wat vaker dood dan nodig zou zijn, maar dat is persoonlijk waarschijnlijk.

Het punt is dat ik in met name de verdedigingslevels het idee had dat ik een scripted oorlog aan het vechten was. (en dat is natuurlijk ook zo, maar dat hoor je niet door te hebben) Tegen die enorme hoeveelheden Duitsers kan zo'n kleine groep onmogelijk blijven staan. Ook heb je vaak een objective bereikt en dan weet je bevelhebber meteen dat je ergens kilometers verderop moet zijn. Heeft hij een lijntje met god ofzo?

Die twee laatste punten doen eigenlijk zo veel af aan het realisme dat ik het spel niet echt serieus (meer) kan nemen. Dat vind ik dan weer jammer, want voor de rest is het allemaal best echt tof.

Samengevat: Meer vrijheid, meer chaos, meer aktie, maar eigenlijk ook een beetje meer van hetzelfde.
(in single player)
Gast
Geplaatst op 13/11/2005
danny

82.157.220.115
heey dennis

maar wat jij zij over die granaten vind ik juist niet echt cool in het egt heb je zoon granatennindicator toch ook niet lijkt me. Verder vond ik call of duty altijd al vet ik zal hem op me verlanglijsje zetten! Nou dat wou ik ff kwijt!!

doei
Gast
Geplaatst op 16/11/2005
sonny

212.142.33.101
heey dennis helemaal met je eens
cool spel mooie graphics
alleen heb het spel nog niet
Gast
Geplaatst op 19/11/2005
Rento

81.207.227.174
sorry hoor van die systteemeisen is echt gelul kijk naar battlefield 2 daar zitten echte eisen aan (daz ook de beste game evah) maar ik vind dat call of duty 2 nog goede eisen heeft voor een game van dergelijke kwaliteit!
Gast
Geplaatst op 23/11/2005
crushinater

81.82.134.105
ja en world of warcraft is oek vet cool (staat er ni bij) maar een supercoool da spel k hem een venteke van 60 ( het ga maar tot 60) laatste level
:)
Gast
Geplaatst op 23/11/2005
arkenyde

81.82.134.105
da spel heb ik ook en ik ben ook 60 op da spel noemt mijn venteke arkenyde
Gast
Geplaatst op 23/11/2005
crushinater

81.82.134.105
de mijne crushinater natuurlijk
Gast
Geplaatst op 25/11/2005
Iemand

213.84.105.194
ik vind het wel een tof spel alleen ik vond het het aantals levels met een voertuig over in een voertuig nogal wat zwakjes.. maarja hoe kan ik een screenshot op deze site zetten.. of kan dat niet? heb wel een coole vind ik
Gast
Geplaatst op 25/11/2005
Iemand

213.84.105.194
Bedoelde in me vorige post: het aantal levels in een voertuig..sorry
Gast
Geplaatst op 29/11/2005
iets

80.57.245.53
kan ju hierby oowk in voertuigen rijden??
soniet dan is ut nie sow leuk
Member
Geplaatst op 08/12/2005
ajaxboy
call of duty 2 is gewoon dik ver cool niks anders
Gast
Geplaatst op 16/12/2005


81.164.29.176
ik zit vast in een missie zijn er ergens kleine tips beschikbaar op het net.
Gast
Geplaatst op 24/12/2005
bla

82.74.1.178
Ja dat vraag ik mij ook af want ik zit vast in die pijpleiding. Weet iemand hoe je daar verder moet?
Member
Geplaatst op 27/12/2005
SGT van der wulp
het is gewoon een hard spel vooral online
Member
Geplaatst op 31/12/2005
xa
ik heb het spel en speel het regelmatig
Gast
Geplaatst op 02/01/2006
Angeris

81.70.30.51
Wat zijn de systeemeisen??
draait ie op: Videokaart 256 MB nVidia GeForce 6200??? en hoe??
Gast
Geplaatst op 02/01/2006
Angeris

81.70.30.51
en op: ATI Radeon X700 PEG 256Mb DDR ????
Gast
Geplaatst op 02/01/2006
K1LléR

80.201.167.35
ik zoek nog leden voor een nieuwe clan dus kom ff snel naam men site kijke hij is nog onder constructie maar je kan al lid worde vn clan hij is helemaal gratis dus ga vlug kijke http://groups.msn.com/88th-rifle-division/homepage
Gast
Geplaatst op 04/03/2006
[CoB] Fuzzy

81.82.161.41
hey, wij zoeken ook nog nieuwe members voor onze clan. we spelen call of duty united offensive. site is ook ons construction. registreer je in forum en zeg of je in a squad of fun squad wil zitten.. Gratis!
www.callofbelgium.be
Gast
Geplaatst op 09/03/2006
jeroen

80.126.56.243
Wat zijn de systeemeisen??
draait ie op: Videokaart 256 MB nVidia GeForce 6200??? en hoe??... nouw ik had eerst een ati radeon 9250 en nu een geforce 6200 en
Gast
Geplaatst op 09/03/2006
jeroen

80.126.56.243
hier is het vervolg en daar draait ie super op
Member
Geplaatst op 13/03/2006
JaSpErTjUh
heey mensen ik ben member he leuk hoor
Member
Geplaatst op 13/03/2006
JaSpErTjUh
ik speel het bijna nooi maar wel counter strike maar mn broer heeft het spel weet je al dat ik member ben van de site?
Gast
Geplaatst op 18/03/2006
Adrie

62.59.161.107
Sorry, dit spel is echt niet zo egweldig. Natuurlijk, geluid, en graphics zijn geweldig, je kunt alleen niet freelancen in dit spel. Je moet elke keer de kant op die het spel wil anders kun je niet verder. Er zit dus nauwelijks tactiek in en jouw mede soldaten lopen je als een mak lammetje achterna. Dat vond ik echt jammer. Je moet meerder wegen kunnen kiezen en hier wordt je als een robot gestuurd.
Gast
Geplaatst op 19/03/2006
halo fan

82.168.235.225
call of duty 2 is inderdaad een cool spel maar de herspeelbaaar heid van singleplayer is erg laag!!Want de vijanden doen bijna altijd hetzelfde en de gamespeelt ook alsof je op een sorrt van lopenende band zit.Dus meer een game voo de luie gamer.Multiplayer is wel vet.
Oh ja op het moeillijkst is de game nog een eitje voor iemand die vaker shooters speelt
Gast
Geplaatst op 02/04/2006
Roel Stein

194.134.193.16
Wie weet hoe(waar) je een gratis server kunt maken(krijgen) stuur ff mailtje naar mijn msn roel_stein@hotmail.com alvast bedankt
Gast
Geplaatst op 03/04/2006
bokbokbokkie

217.103.132.224
roel jong poep nigger
Gast
Geplaatst op 03/04/2006
steven

217.103.132.224
wie weet hoe je een server kan maken gratis
bij call of duty 2 online
Gast
Geplaatst op 05/04/2006
martijn

80.126.125.98
draait ie op ati radeon 6600 pro?
Gast
Geplaatst op 07/04/2006
kevin

80.57.70.56
zouden jullie misschien een mailtje kunnen sturen anar mij als je weet hoe je gratis server host:
kevinovicsmaster@msn.com
oja, ik zoek ook nog members voor CoD² dus als je geintereseerd bent gan dan naar:
www.dutchownerclan.nl.tt
voor info over ons en wie weet kun je wel joinen, trouwens het is echt een onwijs vet spel ben er echt aan verlsaafd:P:P:D:D
Gast
Geplaatst op 10/04/2006
Roel Stein

83.116.128.34
Wie weet hoe je een gratis server kunt maken mijn x-fire: rsnl mijn msn:roel_stein@hotmail.com
alvast bedankt! stuur ff mailtje.
Gast
Geplaatst op 11/04/2006
Sander

81.83.233.31
Ge speelt da spel veel te snel uit. Na twee dagen wast al uitgespeeld (wel op easy). De graphics zijn zaaaalig en 't geluid mag der ook wel wezen. 'T mocht alleen ietske groter zijn.
Gast
Geplaatst op 13/04/2006
dennis

81.204.139.154
ja helemaal met je eens
Member
Geplaatst op 16/04/2006
ali wilmans
ik had call of duty want me vader gooide hem weg
Member
Geplaatst op 16/04/2006
ali wilmans
't is wel klote want ik had hem helemaal uitgespeeld en hij was ook nog's kapot oja ik wil wel in je clan [cob] fuzzy.
Gast
Geplaatst op 27/04/2006
sven

82.92.195.5
hee ik ben sven ik hou van call of duty 2 das en haaf spel maar ik moet iemand kenen om dat spel bij iemand te doen onlin maar ik ken niemand ik woon in genderen hooftstraat 34 oke als iemamd dat kan kom bij mij oke mij naam is sven zahhharov zahharov is mij ahternaam oke
Gast
Geplaatst op 27/04/2006
sven

82.92.195.5
halo als iemand het cod 2 heeft dan is het pas haaf maar wergeet mij naam niet sven zahharov en ik ben 9 oke ik ben best goed hoor
Member
Geplaatst op 28/04/2006
bjork
niet zoleuk spel op e reclame ziet alles er levens echt uit en normaal een stuk minder
Gast
Geplaatst op 01/05/2006
Roel Stein

83.116.128.34
Wie weet hoe je een gratis server kunt maken stuur me een mailtje roel_stein@hotmail.com en dan krijg je 5 euro van me alvast bedankt!
Member
Geplaatst op 28/05/2006
xa
bangelijk spel nog altijd niet beu
Gast
Geplaatst op 29/05/2006
Dieter

84.193.253.253
Hey

Weet er soms iemand wat de naam is van de DVD van call of duty 2?

Groetjes
Dieter (test0607[at]hotmail.com)
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
COD 2 freak

213.84.149.56
I love this game zou em graag willen kopen maar ben ff door me spaarcenten heen. :(
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
neopet

213.84.149.56
ik ben niet zo weg van dit spel.
mischien omdat mij de WWI en WWII niet zo boeien nou veel plezier er mee.
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
ik

213.84.149.56
ik had een vraahje draait call of duty 2 goed op video kaart 7100 radion gtp?
ik had een demo van et spel en deed het vrij goed
Gast
Geplaatst op 05/06/2006
2e hands

213.84.149.56
Ik heb Call of Duty 2 voor 5 euro gekocht (2e hands).
ik vind het een vet cool spel ik hoop dat vor de next-gen er ook een uitkomt.
Trouwens ook een goeie review ga vooral zo door.
En hoe wordt je hier member?
Nou veel succes ik ga verder spelen (COD2)
LOLZZZZZZZ
Gast
Geplaatst op 21/06/2006
Fuzzy

81.164.120.20
dag iedereen,
wij zoeken members voor onze nieuwe clan, www.groundfuckers.com
Join us en speel met ons mee op het cod2 battlefield!
Gast
Geplaatst op 05/07/2006
paris hilton

84.194.53.67
yes
Gast
Geplaatst op 10/07/2006
dbz is vet

84.83.182.164
cal of duty is egt eeen onwijs mooi spel ik heb het nog niet zo veel gespeeeld en vind het best moeilijk maar wel heel realisties egt TE GEK!!
Gast
Geplaatst op 10/07/2006
dbz is vet

84.83.182.164
ik houd niet onwijs veel van shooters maar dit is wel een top spel!!
Gast
Geplaatst op 07/08/2006
326th/101*CptMaverick

212.238.245.173
Ok gamers!
We have recently added some new members, and are looking for more good quality, cheat free individuals who are active in gaming. We have changed up some of our recruiting rules recently, have expanded into more games with more servers, have opend up a European Division for Cod2, and have updated our website! We are running the PRM Mod on one of our BF2 servers, as well as the WRM mod on one of our Cod2 servers. Come check out all of our servers at these IP's:

326th/101st Airborne Devil's Dogs Mohsh: 69.93.88.50 (30 slots)
326th/101st Airborne BF2: 70.86.91.108:16567 (Ranked)
326th/101st Airborne BF2: 64.34.180.23:16567 (44 slot ranked)
326th/101st Airborne BF2 Project Reality Mod: 64.34.180.23:18570
(32 slot unranked modded)
326th/101st Airborne Cod2 Public: 64.34.212.180:28960 (30 slots)
326th/101st Airborne Cod2 WRM: 64.34.212.181:28960 (20 slot modded)
326th/101st Airborne Cod2 Conquers Europe:84.244.130.140:28960
326th/101st Airborne RO Ostfront: 64.34.180.23:28902

Be sure to check out our website at: www.326airborneclan.com, and check out our recruitment policies. We currently are also planning our first annual convention in Denver, Co for next July, with some excellent activities planned, which are open to all members! We have members from the following countries:
The Netherlands
Mexico
United States
Great Britain
Australia
Canada
Poland
Venezuela

Come check us out!
Gast
Geplaatst op 03/11/2006
sven

82.92.195.5
call of duty 2 is een cool spel de beeld is veel mooier dan van call of duty 1 dus je speelt gewoon 2
Gast
Geplaatst op 03/11/2006
sven

82.92.195.5
wie weet hoe je voor call of duty 1 een serves maakt gratis of niet gratis
Gast
Geplaatst op 17/11/2006
jojo

84.31.112.17
lijkt me voor een FPS een leuk spoel!!
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 24/12/2006
pieter

86.39.9.85
ik zou graag eens een eigen server starten ?
wie weet hoe je dit doet ? Voeg pieterfurniere@hotmail.com toe en stuur een e-mail ofzo bedankt !
Gast
Geplaatst op 05/02/2007
guido

194.151.116.226
wil iemand asjebliefd een meel sturen hoe je een eigen server start? mijn e-mail is boefjeguido@hotmail.com
alvast bedankt
Gast
Geplaatst op 19/02/2007
cod 2 gamer

217.120.25.107
wie weet die inlog web met alle servers van cod 2 multi player ik ben hem kwijt
Gast
Geplaatst op 18/03/2007
carlito'[TA]][

83.82.10.14
member ik ben memberr!!!
Gast
Geplaatst op 18/03/2007
SaMtRiX

83.82.10.14
hahahahahaha
ik speel altijd call of duty offensive
ik ben erg goed
julie zijn blut als julie tegen me moetenm
LOLOLOL
!!!
Gast
Geplaatst op 02/04/2007


145.85.188.54
Praatjes maker... denk je nou echt dat jij de enige bent die van UO over is gestapt naar Cod2??
Gast
Geplaatst op 19/04/2007
nick

86.92.93.137
hoe kan je een acc aanmaken plz zeg ff snel iemand........?
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Call of Duty 2
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 16
Release datum: 04/11/2005
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Activision
Uitgever: CD Contact Data
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers