Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Spartan: Total Warrior
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Spartan: Total Warrior

Het Engelse ontwikkelaarsteam Creative Assembly, bekend van de Total War-serie komt met een verrassende nieuwe Hack & Slash game op de proppen: de nieuwe action-adventure Spartan: Total Warrior, waarin de oorlogen tussen de Spartanen en Romeinen worden uitgevochten. Uiteraard hebben zij de game weer grootschalig aangepakt, met beeldvullende massa's units. Wij voelden de game aan de tand om te kijken of de game misschien nog wat meer diepgang bevat.

Het Romeinse leger heeft zowat de hele beschaafde wereld veroverd onder leiding van Keizer Tiberius. Alleen het Spartaanse volk staat hen nog in de weg. Daarom stuurt Tiberius een groot leger om de Spartanen voor eens en altijd uit te roeien. Net uit de leerschool gekomen heb je de taak om het Spartaanse volk met je leven te verdedigen.

Je start de game in het heetst van de strijd en leert meteen hoe je overweg moet gaan met de verschillende aanvallen die je karakter te bieden heeft. Al vechtend leer je aanvallen op afstand of fatale finishers in een-op-een gevechten. Naarmate je meer vijanden doodt zal een power meter zich steeds verder vullen; een gevulde power meter zorgt voor de nodige speciale moves en combinaties. Naast een zwaard en pijl en boog ben je ook voorzien van een schild. Leren omgaan met je schild is cruciaal. Vooral in de latere missies zul je moeten weten hoe jij je kunt verweren, want je levensmeter is sneller leeg dan je zou verwachten.

Naast het nodige Hack & Slash werk zitten er verschillende opdrachten in de game verwerkt, van het beschermen van units tot het verslaan van mythische wezens. Hoewel de game hierdoor wat diverser wordt halen sommige missies de snelheid uit het spel. Af en toe wil je ook gewoon even hersenloos hakken en dan is het nogal frustrerend dat je op verschillende andere zaken moet letten. Gelukkig zit er naast de single player mode ook een arena challenge in de game, waarbij je steeds moeilijkere legers moet verslaan.

Grafisch ziet de game er indrukwekkend uit. Zo zorgen de epische omgevingen en grote aantallen units voor een sfeervolle game. Je hebt bij deze game ook meer het idee dat je deel uitmaakt van een groter geheel, doordat er van alles om je heen gebeurt. Daarnaast zit de game vol met kleine details zoals de lichamen die niet direct verdwijnen en het bloed dat door de lucht vliegt wanneer jij een vijand neersteekt. Ook het geluid draagt bij aan de epische sfeer die game neer wil zetten.

Spartan: Total Warrior is geen vernieuwende game. De game toont ontzettend veel overeenkomsten met een game als Lord of The Ring: Return of the King. Ik heb me echter ook met deze laatste titel goed vermaakt. Spartan: Total Warrior is een game waarbij je niet al te veel na moet denken, maar waarbij je je even lekker af kunt reageren op je digitale vijanden. Verwacht dan ook niet veel meer, dan zal deze game je zeker niet tegen vallen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 8
Geluid: 7
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Sfeervol
+ Hersenloos bashen
- Missies soms frustrerend
Member
Geplaatst op 06/11/2005
Mark
Als je het hersenloze bashen een pluspunt vindt, zou ik het iets anders formuleren. Maakt dat de game trouwens niet veel te makkelijk? :)
Member
Geplaatst op 07/11/2005
erwinb
"gewoon lekker rossen" dan? :P
Member
Geplaatst op 07/01/2006
Eagle_eye
Beetje makkelijk is het wel en het eindeloos inhakken van je zwaarden (of wat je dan ook gebruikt) is na een tijdje saai.
Maar het genadeloos afslachten van wezens op een mooie manier gaat toch nooiet vervelen of wel dan :)
Gast
Geplaatst op 09/01/2006
total warior x

80.201.63.54
lets gety funky;)
Gast
Geplaatst op 05/02/2006
spartan

84.194.57.244
het spel is ook niet alleen inhakken.in elke missie zit voldoende varriatie om je niet te vervelen.je kunt in sommige delen gewoon fijn hakken en in anderen een beetje strategisch aanpakke :p
Gast
Geplaatst op 03/03/2006
Summy

81.241.212.123
Maar 3 woorden: Ongeloofelijke zalige game
Gast
Geplaatst op 11/04/2006
jam

82.157.248.2
kut kut kut kut kut kut kut spel
Gast
Geplaatst op 13/04/2006
Tom

84.196.76.178
Supervette Game !!
Gast
Geplaatst op 07/07/2006
Brett

81.204.129.110
heey allemaal, ik heb de game en ik ben bij ''The ghots of troy'' en dan is mijn Objective '' Find your way out'' alleen waar moet ik dan heen? ik ben overal geweest maar k kan niks vinden :S
Member
Geplaatst op 22/08/2006
campina
Dit spel is zo droog
Member
Geplaatst op 01/10/2006
jams
het is wel makkelijk ik heb hem al uitgespeelt dus tja
Gast
Geplaatst op 10/10/2006


85.148.156.67
speeld deze game op hard.

dat is de shit

grtz Repsac
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Spartan: Total Warrior
Genre: Action
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: 07/10/2005
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Creative Assembly
Uitgever: Sega
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers