Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Dragon's Lair 3D
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Dragon's Lair 3D

Vroeger was alles beter! Of leek dat maar zo? Lijkt de wereld nu niet een stuk grauwer, grimmiger en gevaarlijker dan vroeger? Waarschijnlijk heb jij, net als ik, een beter totaalbeeld van vroeger dan dat je dat van deze tijden hebt. Vroeger hoefde je jezelf nergens zorgen over te maken! Je leefde in een wereld waar alles kon en waar je altijd de superheld was! Je versloeg draken en streed samen met je grootste idolen om een gevangen prinses te redden. Juist ja! Vroeger leefde je in een wereld vol fantasie, jeugd genaamd.

Het is geen geheim dat kinderen een bijzonder levendige fantasie hebben waarin alles mogelijk is. Naarmate je ouder begint te worden zal deze fantasiewereld voor velen ietwat vervagen en voor een enkeling zelfs totaal verdwijnen. Naarmate je ouder wordt zal die ene speciale enge film waardoor je nachten lang niet kon slapen plotseling niet zo eng meer lijken. Je leven lijkt vrijwel saai geworden door het feit dat je jezelf vroeger in gevechten tegen draken en andere duistere wezens waande.

Gelukkig leven we in een tijd waar entertainment erg belangrijk is! Een tijd waarin anderen hun fantasie de vrije loop laten zodat jij als consument deze fantasiewerelden kunt betreden. Een prachtig voorbeeld hiervan is natuurlijk Lord of the Rings, hoewel ik het daar nu niet over wil hebben. Een van de leukste manieren van entertainment is het spelen van games! Waande jij jezelf vroeger altijd als kloeke held die een arme prinses ging redden, dan wordt je in de wereld van games goed bediend. Games zoals Zelda en Mario, waarin je veelal een prinses moet redden, zijn er in overvloed. Ubisoft komt nu ook met een nieuwe drakendodende game op de proppen. De game is getiteld Dragon’s Lair 3D.

Zoals velen misschien niet weten is deze game niet het eerste deel van de Dragon’s Lair serie. De allereerste Dragon’s Lair game stamt zelfs helemaal uit 1983, een tijd waarin de game-industrie pas echt begon te leven in de huiskamers van de wereld. Over alle jaren die verstreken zijn is het concept van Dragon’s Lair niets veranderd. Als speler kruip je in de huid van de dappere, maar o zo stuntelige ridder Dirk the Daring. Deze typische antiheld is verliefd op de ietwat schattige prinses Daphne die op een dag gevangen genomen wordt door de gemene tovenaar Mordoc. Het is dus aan Dirk om zijn geliefde Daphne te redden uit de klauwen van deze gemene tovenaar die Daphne laat bewaken door de grote gevaarlijke draak Singe en andere gemene vijanden. Een onoriginele, flinterdunne verhaallijn dus met op sommige momenten wat bijzonder flauwe humor die doet denken aan de Monkey Island games, alleen minder grappig

Hoewel denken niet de sterkste kant van de stuntelige Dirk is, zal jij als speler je hersenen in sommige gevallen flink moeten laten kraken terwijl je jezelf een weg baant door de ruim 250 kamers vol met vallen en eigenaardigheden. In sommige kamers kan één enkele misstap zelfs je ondergang betekenen. Het is dus zaak dat je je ogen goed open houdt tijdens deze game zodat je geen enkele schakelaar of potentiële val over het oog ziet.

In de loop van de game zul je tips krijgen van de gevangen prinses Daphne, wiens hoge piepstemmetje, na een aantal keer gepasseerd te zijn, dermate irritant begint te worden. Ook de stem van Dirk the Daring laat veel te wensen over. Hoewel de domme stem perfect bij de domme uitstraling van Dirk past, is deze in sommige gevallen ook vrij irritant. Mede door deze 2 factoren en het feit dat de game vrijwel geen enkele toon van muziek bevat is de geluidskeuze snel gemaakt. Uit dat geluid!

Net als de voorgaande Dragon’s Lair delen, is Dragon’s Lair 3D op een ietwat tekenfilmachtige manier in elkaar gezet. Deze tekenfilmstijl wordt mede benadrukt door de cell-shaded graphics die gebruikt zijn om Dirk en trawanten op je beeldscherm te projecteren. De game is echter niet helemaal cell-shaded opgebouwd. Zo zijn Dirk, vijanden en bruikbare objecten wel weergegeven als cell-shaded maar de achtergronden van de kerkers waar Dirk zich in bevindt zijn niet aangepast aan deze stijl. Over de grafische kwaliteit van deze kerkers valt niet te liegen, erg bijzonder zien ze er niet uit. Makers Ubisoft en Dragonstone Software hadden er in mijn mening een stuk beter aan gedaan om ook de omgevingen om te toveren naar de magische wereld van cell-shaded, zoals dit ook bij Zelda: The Wind Waker gedaan is.

Hoewel de minimale systeemeisen, nodig voor het spelen van deze game, zelfs terug te vinden zijn op de 8 jaar oude PC van een oude gepensioneerde grootmoeder, speelt de game in veel gevallen niet lekker. Op een gemiddelde PC met een processor van 1 Gig kan de game in veel gevallen nogal stotterend overkomen door een vertraagde gameplay. Zelfs op een PC die ruim boven de aanbevolen eisen zijn stoom uitblaast, stottert de game nog met regelmaat.

Dirk doet zijn uiterste best! Hij springt, rent, schiet, hakt en zweeft zelfs voor je, maar dit alles kan deze game niet redden. De irritante stemmetjes, het gebrek aan muziek, de haperende gameplay, het feit dat Dirk soms vast komt te zitten in een voorwerp en het flinterdunne verhaallijn zijn genoeg redenen om deze game te bestempelen als miskoop! Zelfs de flauwe humor met een hoog Monkey Island gehalte en de in-game filmpjes kunnen niet meer als reddingsboei voor deze game dienen. Het beste is je drakendodende fantasie op een andere manier uit te leven. Misschien is een oudere versie van de Dragon’s Lair serie iets voor je, aangezien deze een stuk lekkerder spelen dan de jongste welp in deze serie.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 3
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 5
+ Cell-shading gebruik
- Irritante stemmetjes
- Haperende gameplay
- Flinterdun verhaal
Gast
Geplaatst op 06/03/2007
Jordinho

85.191.7.194
severijnse
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
mortgage refinance rate

82.165.38.82
G38HR5 http://adic-grp.com/blog/user002.php mortgage [url=http://gaestebuch4u.de/gb/realistischesnetcas.html]mortgage[/url] mortgage [a href="http://cycleshibuya.com/resbbs/patio.cgi"]mortgage refinance[/a] mortgage refinance
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Juancarlos

190.16.114.200
http://cea70104b39e87036c3afeecf258ef47-t.aqjvjk.info [a href="http://cea70104b39e87036c3afeecf258ef47-h.aqjvjk.info"]cea70104b39e87036c3afeecf258ef47[/a] [url]http://cea70104b39e87036c3afeecf258ef47-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://cea70104b39e87036c3afeecf258ef47-b2.aqjvjk.info]cea70104b39e87036c3afeecf258ef47[/url] [u]http://cea70104b39e87036c3afeecf258ef47-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Gast
Geplaatst op 26/10/2007
ybsnlifwdv

83.18.193.114
Hello! Good Site! Thanks you! ildrivwkkxq
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
pfoddolaco

217.159.190.94
(AP) State regulators could decide within days whether Allstate (NYSE:ALL) insurance companies are allowed to raise home insurance rates between 27 and 43 percent on average. The company went before officials from the Office of Insurance Regulation this week to explain why it wants to raise rates despite a new law meant to make it cheaper for insurance companies to get backup coverage. A decision from state regulators is expected soon, although no exact deadline has been set. Allstate executives told regulators that while legislative changes helped make reinsurance less expensive, it didn't cut the company's costs enough to put it in a position to cover all the claims it might need to pay in a...[br][a href='http://bloginfo4u.info/news/16113']http://bloginfo4u.info/[/a]
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
akwwmlfdih

134.39.27.38
10 Braun Racing entry this weekend in the Busch Series, he also hopes to make his second career NASCAR Craftsman Truck Series start. Blaney will pilot the No. 22 Bill Davis Racing Toyota Tundra in Friday night’s 134 lap Ford 300. Blaney made his lone NCTS at Dover (Del.) International Speedway in 2004, finishing sixth after starting the event in fifth in a BDR Tundra. · Benson’s Back…BDR’s NASCAR Craftsman Truck Series veteran Johnny Benson remains behind the wheel of the No. 36 Toyota this weekend. Slugger Labbe will call the shots for the team. · Points Position…Last week’s 31st place finish helped the team pad its lead over 36th place in the owners’ point standings. The No. 22 BDR entry now stands 136 points ahead of the No. 21 car (36th) and 29 markers...[br][a href='http://best-sport-blog.com/news/16097']http://best-sport-blog.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 21/11/2007
ocexlwfmnx

148.213.32.150
tem (which is also available on other Audi vehicles). A quick test of the sound levels while open however, indicated that it was every bit as good as the A3 that was tested earlier this year, offering the huge benefits of a sunroof as well as the fresh air option when open. Sound levels were very good when fully open and traveling at 60+ mph. The large panorama glass sunroof extends in three segments, reaching virtually from the front roof edge to the third row seat. The front section when opened rises and slides over the rear section, while the rear portion is designed as a tilting roof. The test vehicle had the optional rear sunshades that are power operated (the second row occupants can operate the rear sunroof manually or electronically). Also included was the four zone climate...[br][a href='http://myuniqsite.com/news/25478']http://myuniqsite.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 22/11/2007
idkirmqfyj

194.102.239.75
[a href='http://wlsite.com/1.html']audi news: wlsite.com[/a]
Gast
Geplaatst op 24/11/2007
svoxsnhyil

200.20.63.6
THE Chinese are growing affluent on the back of a solid economy and a willingness to save, but when it comes to investing in shares they prefer a speculative approach more akin to gambling. My book has been translated into Chinese. Just how much crossover there is for the average Chinese to want to read about an Aussie country boy's efforts to get his finances in order I'm not sure or whether they'll get much of a chuckle from gags about Bert Newton's hair. Yet, in a market the size of China's if even a fraction of 1 per cent of the population buys my book I could be recommending an investment in plantation timber because of the forest of trees required. Still, I seem to have impeccable timing the Chinese have lately embraced investing big time. The 3rd Beijing International Finance...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3727']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
dtcrttczvm

151.8.129.99
I have never been much in favour of online shopping. The idea that the ancient physical delight of strolling the marketplace or bazaar and taking in its sights and smells might one day be replaced by clicking and dragging from a desktop is one I have always found more repugnant than convenient. But that was before I found out aboutWhat is Etsy? If you ask its founder, 27 year old Brooklyn based Rob Kalin, Etsy is "a childhood word from a Fellini movie" that he chose because "it embodies the curiosity of imagination" (the naughty Kalin has also playfully told the press that Etsy comes...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3439']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
uotthmkmal

217.159.190.94
E Verify, formerly known as Basic Pilot, is a voluntary program that is designed to allow employers to electronically compare an employee's personal information against databases maintained by the Social Security Administration and the Department of Homeland Security. The accuracy of the Internet based system has improved in recent years, but still has shortcomings, according to the 254 page report prepared for Homeland Security officials by Westat, a Rockville, Md. based research corporation. A higher error rate Maria Elena Garcia Upson, a U.S. Citizenship and Immigration Services spokeswoman, said the agency is in the process of evaluating the report and had no immediate comment on Friday afternoon. The system is a centerpiece of the Bush administration's worksite enforcement plan. The report warned that...[br][a href='http://coolnews-4u.com/news/3805']http://coolnews-4u.com/[/a]
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Dragon's Lair 3D
Genre: Platform
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Dragonstone
Uitgever: Ubisoft
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers