Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | The Warriors
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

The Warriors

Zesentwintig jaar na het verschijnen van de gelijknamige film, komt Rockstar met ‘The Warriors’. Dat de originaliteit letterlijk van deze titel afdruipt is natuurlijk geen geheim. Maar steekt het spel zelf een beetje origineel in elkaar?

The Warriors is de naam van een bende uit Coney Island, een wijk in New York. Het spel speelt zich grotendeels af in de armoedigste straatjes van deze stad, compleet met zwervers, krotten en steegjes. Een beetje luguber kun je het sfeertje dus wel noemen. Nu zou Rockstar geen Rockstar zijn wanneer in deze steegjes niet de wreedste taferelen zouden plaatsvinden. Met andere woorden, er wordt weer flink geknokt en men staat elkaar met knuppels en bierflesjes naar het leven!

Erg uitgebreid is het vechten helaas niet. Het beperkt zich tot wat snelle en krachtige aanvallen, en de nodige grijpacties. Bovendien is overzicht vaak ver te zoeken in dit spel. Gamers die een beetje diepgang en tactiek wensen kunnen we deze game dan ook niet aanraden. Het is immers enkel en alleen op de knoppen rammen en hopen dat je levend de chaos weer uitkomt. Dat kan best leuk zijn, als je een sadistische zin voor destructie en bloed hebt. Zo niet, dan kun je maar beter hopen dat de andere aspecten wat meer te bieden hebben.

En jawel, er ís meer. In het spel worden namelijk ook heel wat mensen beroofd, autoradio’s gestolen en winkels overvallen. Op deze manier vallen er heel wat centjes te verdienen. Maar dit zuurverdiende geld wordt natuurlijk niet besteed aan een nieuw bankstel, maar aan drugs en spuitbussen. Om de slopende gevechten vol te houden staan de bendeleden vaak stijf van de zogenaamde ‘flash’. En dat past natuurlijk ook een stuk beter in de context dan het befaamde EHBO-koffertje.

We weten nu waar de drugs voor dienen. Maar wat is nou het nut van de spuitbussen? Als bende gaat het allemaal om respect. En wat is nou een betere manier om respect af te dwingen dan vijandige graffitikunstwerken over te verven met een groot rood logo van The Warriors? Om het feestje helemaal compleet te maken kun je zelfs wat verf in het gelaat van een gevloerde tegenstander spuiten.

Ondanks dat de missies gevarieerd zijn, is het vaak niet veel bijzonders. Dat je een autoradio met de analoge stick moet losschroeven is een leuk extraatje, maar daar houdt het dan ook op. En zo heeft het spel nog veel meer extra’s die eigenlijk weinig tot niets bijdragen aan de gameplay. Gelukkig zijn er ook nog wat toevoegingen die wél de moeite waard zijn. Zo kun je gearresteerde bendeleden weer bevrijden door de handboeien kapot te maken. Ook kun je het levensbalkje van verslagen medestrijders weer vullen mits je voldoende drugs op zak hebt.

De game heeft een fatsoenlijke houdbaarheid. Niet alleen omdat er aardig wat levels zijn, maar ook vanwege de multiplayermode. Deze kan zowel coöperatief als tegen elkaar gespeeld worden. Helaas werkt de camera niet altijd mee, maar als het te bont wordt kun je zo weer overschakelen op een singleplayer aanpak.

The Warriors is een game die alleen maar door Rockstar gemaakt kan zijn: geweld en spektakel staan centraal. Het vechten begint door een gebrek aan overzicht al vrij snel eentonig te worden, en wat er zich naast het vechten allemaal afspeelt stelt meestal niet veel voor. Het zorgt natuurlijk wel voor wat variatie, waardoor het spel aardig lang mee gaat. Al met al is The Warriors een vermakelijke game voor wie niet te veel diepgang verwacht.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 6
Houdbaarheid: 8
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 6
+ Spektakel
+ Lang houdbaar
- Chaos
- Weinig diepgang
- Nutteloze extraatjes
Member
Geplaatst op 10/12/2005
Sjors
The Warriors leek mij wel een erg gave game, eindelijk een beetje terug naar het double dragon & final fight sfeertje.

Denk ook niet dat de fans van de hierboven genoemde games veel diepgang verwachten, als je maar lekker kunt knop-rammen. Vooral Co-op erg gaaf!
Member
Geplaatst op 10/12/2005
Mark
Co-op is inderdaad wel nice, alleen de camera staat dan zo dichtbij. Zeker als je een eind uit elkaar staat en er splitscreen ontstaat kun je bijna niets meer zien.
Gast
Geplaatst op 07/01/2006
joeri

81.164.255.159
the warriors is echt een vet coole game en die extra tjes zijn juist wel geinig!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 09/01/2006
Mark

195.35.143.19
Geinig? Een beetje variatie misschien, maar ik heb nou nooit het idee gehad dat het heel vermakelijk is om stickjes rond te draaien.
Gast
Geplaatst op 13/01/2006
die het nog is aant spelen

213.118.107.69
ik vindt co-op ook gaaf,
oja stickjes rond draaien is wel heel leuk en zeker als je aotoradios moet stelen en zo verder
||||HET SPEL IS VET|||||CAn you dig it?i say the future is ours if you can count,suckers!!!ook wel geinig
Gast
Geplaatst op 24/02/2006
Ikee

62.45.240.86
Ik Heb the Warriors al Uitgspeeld het gaat tot missie 12 of 13 ofsoow
Gast
Geplaatst op 15/03/2006
kay

84.31.23.130
Echt een vet spel, maar ik kom met een bepaalde missie niet verder. Zijn er ook cheats van deze gam? Zo ja, mail ze me dan even a.u.b. kayrohmann@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 05/08/2006
niemand

212.64.45.230
wie heeft alle codes van the warriors zet het dan op deze site
Gast
Geplaatst op 05/08/2006


212.64.45.230
niemand doe het aub
Gast
Geplaatst op 05/08/2006
niemand

212.64.45.230
van hierboven was ik
Gast
Geplaatst op 02/09/2006
bassiew

82.156.219.54
warriosr is gewoon een vette game ! ik speel het zelf ook uigespeeld zonder code's het is we lleuk maar soms ook wel erg moeilijk maar dat maakt het juis zo leuk
Gast
Geplaatst op 17/10/2006
Akshay

82.170.215.114
The warriors is een vetter dan vet game ik heb em 8 keer uitgespeeld maar dan wel met codes hahahah.
Het leukste karakter vindt ik Cleon man!!!!!!!!!!!!!!! en Ajax en Snow en Cochise Vermin ik kan er zoveel opnoemen.
yo yo.
Gast
Geplaatst op 02/12/2006
nick

85.144.66.31
hoe kan ik die handboeien gebruiken??


Gast
Geplaatst op 02/12/2006
nick

85.144.66.31
hoe moet ik die handboeien gebruiken op de ps2??
stuur naar nick_karatekid@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 30/12/2006
rambo13

86.82.0.93
nee er zitten 24 levels in het spel
waarvan 5 bonuslevels zijn
A,B,C,D,E dat zijn de bonus levels...
Gast
Geplaatst op 17/02/2007


84.80.119.105
neej sorry man ik heb de warriors zo vaak uitgespeeld he hij is dood gruwelijk en jonge jij hebt hem niej uitgepeeld als je denkt dat ie tot missie 12 of 13 gaat want hij gaat tot 18 en dan nog 5 flashback missies bonus missies en die spel kast niet de rumble maar armies of the night
Gast
Geplaatst op 17/02/2007


84.80.119.105
leg hem op de grond en dan R1 voor handboeien
Gast
Geplaatst op 17/02/2007
TONY_Rr

84.80.119.105
ik ben de beste van jullie allemaal niemand nakt mij met dit spel
Gast
Geplaatst op 17/02/2007
TONY-Rr

84.80.119.105
ik ben hier warchief
Gast
Geplaatst op 22/02/2007
killa x

62.45.16.221
ja ja dan heb je mij nog nooit zien spelen
Gast
Geplaatst op 22/02/2007
killa x

62.45.16.221
Cochise die is pas gaaf samen met Cleon en Snow zijn ze echt niet te stoppen
Gast
Geplaatst op 01/03/2007
joker

62.234.118.46
het spel eindigt egt slecht cleon word doodgeslagen en dan moet je maar een beetje rondlopen

oja i am the best
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
anatoliy

87.64.212.178
hey wat moet ik bij level 8 doen achter mij is er een wagetje en die doodt mij
Gast
Geplaatst op 13/03/2007
Tim

86.90.91.128
ja, dit slaat dus egt nergens op he!
je kunt mekkelijk doorgaan!
je kan zelfs met de Furies spelen in plaats van de Warriors dan doe je precies hetzelfde alleen dan ben je de Furies!
ik vind The Warriors egt een zwaar vet spel, en owja
I 'm THE BEST (Can you dig it)? ik denk het niet maar het is wel zo!
Gast
Geplaatst op 13/03/2007
mongooltje 191

86.90.91.128
ja mijn naampje slaat ook nergens op hahaahahahahahahhahahahaah je moeder is zo dik, dat als ze ziek is majonaise op der asperientjes doet:)
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
the ravager

80.127.88.75
leuk spel leuke film maar hoe ga je met furies spelen
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
the ravager

80.127.88.75
ik ben gewoon de beste met dit spel the warriors die gangs en politie 's die maak ik een voor een af
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
jordi the ravager

80.127.88.75
echt gewoon een lauw spel
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
boyke

83.82.62.188
Hoi ik ben Boyke en ik speel graag de warriors. Ik zou graag codes willen hebben alleen die kan ik op internet niet vinden.Kunnen jullie mij mischien helpen????Met vriendelijke groeten van Boyke.
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: The Warriors
Genre: Fighting
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: 21/08/2005
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Rockstar Toronto
Uitgever: Rockstar Games
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers