Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Mobiel Suit Gundam: Char's Counter Attack
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Mobiel Suit Gundam: Char's Counter Attack

Nadat Nekotachi eerst de eerste drie Gundam films heeft uitgebracht (die echter grotendeels waren samengesteld uit oude beelden van de serie), brengen ze nu de eerste echte film uit de Gundam serie uit. Char’s Counterattack is namelijk de eerste Gundam film die niet is samengesteld uit onderdelen van een serie. Is deze film het waardig om een Gundam titel te dragen of is het een melkkoe van Bandai?

Het is Universal Century 0093, dertien jaar na de één jarige oorlog van de eerste drie films. De ruimte gemeenschap van Zeon verlangt nog steeds naar onafhankelijkheid. Aan het hoofd van Neo-Zeon is onze oude bekende Char Aznable. Na het verlies van zijn geliefde Lalah Sune in de strijd met Amono heeft hij nog maar één doel namelijk het nemen van wraak. Onder het masker van onafhankelijkheid voert hij zijn plan uit om de aarde te vernietigen. Dit wil hij doen door verschillende asteroïden op de aarde te laten neerstorten en daardoor een nucleaire winter te veroorzaken. Hij hoeft nog maar één asteroïde neer te laten storten voordat de nucleaire winter begint.

De enige die hem nog kan tegenhouden is de divisie van Rondo Bell waaronder Amuno Ray ook dient. Hij moet echter eerst zijn nieuwe Gundam ophalen die optimaal gebruik maakt van zijn Newtype kwaliteiten. In Char’s counter attack wordt de vendetta tussen Amuno en Char voor eens en voor altijd beslist.

De animatie van de dvd is van goede kwaliteit voor een oude film. Ik heb geen beschadigen in het beeld kunnen ontdekken en het beeld is redelijk scherp (op een enkele achtergrond na). Verder zijn de gevechten goed vormgegeven. De gevechten zijn spannend en zijn zelfs anno 2005 nog steeds vermakelijk.

Het geluid is ook van goede kwaliteit. De film is dolby 5.1 dus je kunt wanneer je een dolby set hebt genieten van geluid om je heen. Verder zijn de voice-acting en sound effects ook goed.

Er zit echter nog een gundam serie tussen Char’s Counter Attack en Mobile Suit Gundam namelijk Mobile Suit Zeta Gundam. Ik ben echter benieuwd wat in die serie gebeurd is, aangezien deze nooit in Nederland is uitgekomen. Ik vraag me af of deze serie meer toevoeging geeft aan de film, want ik had na de eerste drie films nog niet zo’n sterk gevoel over de rivaliteit tussen Amano en Char. Natuurlijk is deze wel aanwezig, maar verklaard deze nog niet de passie die in deze film naar voren komt. Verder kun je zoals je van de Gundam film weer wat lijken tussen de hoofdpersonen verwachten. Dit zorgt ervoor dat serie spannend blijft en het altijd weer een verassing is wie uiteindelijk levend van het slachtveld komt.

Uiteindelijk is Mobile Suit Gundam Char’s counter attack een goede film. Af en toe is hij wel een beetje vaag. Ik weet niet of dit aan het feit ligt dat er nog een serie met deze cast tussen zit of dat de film uit zichzelf een beetje vaag is. Er staan echter geen extra’s op de dvd, behalve dan een bioscooptrailer van de film zelf. Deze is een beetje nutteloos aangezien je de film zelf ook al hebt. Al en al is Char’s counter attack een leuke film voor mensen die de eerdere delen al hebben gezien en willen weten hoe de saga eindigt. Als je de eerdere films of series nog niet hebt gezien is Char’s counter attack echter wel eentje waar je met een grote boog omheen moet lopen, want dan is de kans groot dat je niet veel van het verhaal zult begrijpen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 7
Geluid: 7
Serie: 8
Extra's: 1
Eindoordeel: 7
+ Goede actie
+ Mooie animatie voor die tijd
- Verhaal is soms vaag
- Geen extra's
- De serie is oud, dit kan een minpunt voor sommige mensen zijn
Gast
Geplaatst op 03/12/2005
Marijn Rongen

62.195.30.199
Er zijn een aantal series tussen de "One Year War" en Counter Attack. (Gundam 0080, Gundam 0083, Zeta Gundam en Gundam ZZ). In Zeta Gundam en Gundam ZZ speelt Char geen rol.
Elke Gundam serie is op zich te begrijpen, en is voor andere series leuke achtergrond info.
Member
Geplaatst op 04/12/2005
victor2
Gundam ZZ is toch met andere karakters? Verder maken ze in char's counter attack echt verwijzingen naar een eerdere film of serie, waardoor het verhaal voor mij een beetje onduidelijk werd, maar ja dat kan ook aan mij liggen natuurlijk ;)
Gast
Geplaatst op 09/12/2005
W.Otoko

84.24.47.18
"In Zeta Gundam speelt Char geen rol"

Mag ik vragen of je Zeta Gundam überhaupt gezien hebt? Char Aznable speelt grote en essentiële rol in Zeta Gundam, zij het onder de valse naam Quattro Bajeena. Naast het feit dat dit iedere kijker direct op zou moeten vallen echter, wordt later in Zeta ook vermeld dat hij de enige echte Char is.
Gast
Geplaatst op 10/12/2005
Marijn Rongen

62.195.30.199
Excuses, klopt helemaal. Het is ook weer veel te lang geleden dat ik 'm gezien heb.

Gundam ZZ heeft grotendeels zijn "eigen" hoofdpersonen maar maakt wel deel uit van het verhaal van de Universal Century...
Member
Geplaatst op 19/12/2005
victor2
Ik heb de series ook niet gezien hoor dus je hebt opzich gelijk, maar daarom zeg ik ook:

"Ik ben echter benieuwd wat in die serie gebeurd is, aangezien deze nooit in Nederland is uitgekomen. Ik vraag me af of deze serie meer toevoeging geeft aan de film, want ik had na de eerste drie films nog niet zo’n sterk gevoel over de rivaliteit tussen Amano en Char."

Al was de film nog wel redelijk begrijpbaar, miste je toch wel iets in het verhaal en rivaliteit tussen char en amano. Dat char niet in Gundam ZZ speelde heb ik gezien op ANN, toen ik research deed voor de recensie. Voor de rest moet je citataten altijd letterlijk citeren he ;)
Member
Geplaatst op 20/05/2006
nigel
ik wil vechten
Gast
Geplaatst op 27/08/2006
Jean

84.83.44.176
The Gundam Wing serie was veel vetter

Member
Geplaatst op 03/10/2006
joeir
ik wil vechten maar weet niet hoe
en ik wil tegen iemand vechtne dus doe maar
Gast
Geplaatst op 22/01/2007


86.91.92.62
ps het is Amoro en niet amano
Gast
Geplaatst op 22/01/2007


86.91.92.62
Amuro srry foutje
Member
Geplaatst op 24/02/2007
inemorgan
i am a nicgt mer im cool end fait wit my nouw grr
i hate nigel ficht
Member
Geplaatst op 24/02/2007
inemorgan
i am nederlands
Member
Geplaatst op 23/03/2007
ugur32z
niets
Member
Geplaatst op 17/04/2007
jordy5
wat moet ik doen is dat spel wel red alert i love red alert
Member
Geplaatst op 19/04/2007
nicholaas
hoe kan je een spel op deze site spelen?????
Gast
Geplaatst op 20/04/2007
nicolae

81.82.195.93
.mag ik aub spelen.
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Mobiel Suit Gundam: Char's Counter Attack
Genre: Action-Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's: bioscoop trailer van de film
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Bandai Entertainment
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers