Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Emperor: Battle for Dune
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Emperor: Battle for Dune

Emperor: Battle for Dune is de eerste Westwood war sim in 3D. Terwijl velen verwachten dat Westwood's Command & Conquer deze eer toe zou komen, heeft Westwood ervoor gekozen om de grondlegger van het genre te gebruiken. Emperor: BFD gaat verder waar Dune 2 ophield.

Het verhaal gaat ongeveer zo: De keizer van het universum gaat dood en iemand moet hem opvolgen. 3 volken (houses genaamd) schuiven hun leider naar voren om keizer te worden. Maar 3 is te veel dus zal er een grote oorlog moeten uitbreken om te kijken welke het sterkst is. Deze persoon zal dan tot keizer gekroond worden.

De 3 volken zijn: Atreides, Harkonnen en het Ordos. De Atreides kun je bestempelen als goed, de Harkonnen zijn door en door slecht. Het Ordos is vals en geniepig, ze gebruiken wapens die verboden zijn en stoken partijen tegen elkaar op. Jij als speler kan aan de slag als commandant van een van deze partijen. Ik begon natuurlijk bij de Harkonnen, het slechte volk.

Het spel begint met een lang filmpje. Je word voorgesteld een de leider van het volk. Hij geeft je een opdracht om te kijken of je wel goed genoeg bent voor dit werk. En dan begint de gameplay. Lekker vertrouwd, maar toch vernieuwend. Zoals gezegd is het strijdveld helemaal in 3D, en dat komt de gameplay ten goede. Je kunt nu met je button-scroll balletje op je muis in en uit zoomen en door de linker en rechter knop van je muis in te drukken kan je roteren. Dit geeft veel meer overzicht in het strijdveld. Bovendien kun je zo de wonderschone graphics van nog dichterbij zien.

Over de graphics valt veel te zeggen, maar er zal niemand zeggen dat ze niet mooi zijn. In het donker zijn er namelijk allemaal zoeklichtjes, de sniper units hebben een laser aan hun geweer en de luchtunits laten mooie rookwolkjes achter. Zowel de units als de gebouwen zijn in fonkelend 3D opgebouwd en dat is te zien. De graphics in een war sim zijn nog nooit zo mooi geweest. Daar bovenop komt nog dat je echt geen monster PC nodig hebt op dit te spelen. Een Pentium 300 met 64 mb intern moet volgens mij het wel aankunnen, al staan er wel wat langere laadtijden en lagere resolutie tegenover en af en toe wat vertragingen.

Terug naar het spel zelf, die is vrij traditioneel: Je bouwt een basis en vernietigt je tegenstanders. Af en toe krijg je wat afwisseling zoals levels die zich binnen afspelen. Maar er is meer. Je moet nu ook keuzen maken. 2 leiders hebben ruzie met elkaar, welke volg jij? Een groot leger komt jouw richting op, verdedigen of terugtrekken. Er zijn ook sub-rassen zoals de goede Fremen of de valse Telaxu. Met welke sluit je een bondgenootschap? Allemaal keuzen die je kan maken. Verder kan ook een ander ras je aanvallen, jij bent dus niet steeds aan zet. Allemaal kleine dingen die het spel wel naar een hoger niveau tillen.

Iets dan we nog kennen van Dune 2 en 2000 zijn de sandworms. Dit zijn wormen die onder het zand leven in een keer een heel gebied op kunnen slokken. Dat is weer eens wat anders dan die kleine priegel wormpjes die je in de vorige delen had. Er zijn ook wervelstormen aanwezig die veel schade kunnen toebrengen aan je basis of aan je units. En het ziet er nog spectaculair uit ook!

Over opties hoef je ook niet te klagen. Er is grofweg een singel en multiplayer mode. Natuurlijk kan je over internet spelen of tegen de computer. Je kunt elke battle op elk moment saven dus als je je spel niet meteen af kunt maken, kan je later verder spelen.

Om minpunten te vinden in zo'n goed spel is zeer moeilijk. Na ruim 15 uur spelen met alle 3 de rassen vond ik er toch wel een paar. Zo is het soms niet helemaal duidelijk welke units van jouw zijn en welke van je tegenstander. Ook de radar vond ik minder overzichtelijk dan vroeger, de basis is vaak niet aangegeven van je tegenstander. Ook lijkt het spel toch wel erg traditioneel en is dus niet vernieuwend. Maar al deze minpunten vallen in het niets bij de pluspunten.

Emperor: Battle for Dune is absoluut het beste wat dit genre is overkomen sins lange tijd. De diepgang, afwisseling en de graphics zorgen er voor dat dit spel een must-have is voor vele war sim fans.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 7
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 10
+ Eindelijk goed 3D
+ Vernieuwend
+ Afwisselend
- Units soms moeilijk te onderscheiden
Gast
Geplaatst op 18/02/2006


195.121.37.33
Hoi,
zou het misschien een ideetje zijn om ook een functie te maken dat alle reviews op genre gesorteerd kunnen worden?
Zou heel fijn zijn:P
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan rate

71.59.87.253
TETPNR http://cycleshibuya.com/resbbs/patio.cgi mortgage refinance [url=http://daddelnews.de/news_details.php3]loan rate[/url] loan rate [a href="http://otyanoma.net/~raiden/ragn/mtcgi/mt-comments.cgi"]mortgage refinance rate[/a] mortgage refinance rate
Gast
Geplaatst op 18/05/2007
gyebh

81.167.226.14
[a href= http://asiw.prohosts.org/buy-tramadol-online.html ]order tramadol online[/a] [url=http://asiw.prohosts.org/buy-tramadol-online.html]order tramadol online[/url] [a href= http://asiw.prohosts.org/p3g4d5wv.html ]buy tramadol online cod[/a] [url=http://asiw.prohosts.org/p3g4d5wv.html]buy tramadol online cod[/url] [a href= http://asiw.prohosts.org/tramadol-medicine-online.html ]blog online tramadol[/a] [url=http://asiw.prohosts.org/tramadol-medicine-online.html]blog online tramadol[/url]
Gast
Geplaatst op 23/05/2007
uxvir

81.233.104.236
[a href= http://asiwer.sprinterweb.net/tramadol-side-effects.html ]tramadol does it have aspirin in it[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/tramadol-side-effects.html]tramadol does it have aspirin in it[/url] [a href= http://asiwer.sprinterweb.net/g0wb7a8p.html ]tramadol can you take it with tyenol auther rites[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/g0wb7a8p.html]tramadol can you take it with tyenol auther rites[/url] [a href= http://asiwer.sprinterweb.net/discount-tramadol.html ]what is next step up from tramadol for pain[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/discount-tramadol.html]what is next step up from tramadol for pain[/url]
Gast
Geplaatst op 23/05/2007
uxvir

208.114.157.233
[a href= http://asiwer.sprinterweb.net/tramadol-side-effects.html ]tramadol does it have aspirin in it[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/tramadol-side-effects.html]tramadol does it have aspirin in it[/url] [a href= http://asiwer.sprinterweb.net/g0wb7a8p.html ]tramadol can you take it with tyenol auther rites[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/g0wb7a8p.html]tramadol can you take it with tyenol auther rites[/url] [a href= http://asiwer.sprinterweb.net/discount-tramadol.html ]what is next step up from tramadol for pain[/a] [url=http://asiwer.sprinterweb.net/discount-tramadol.html]what is next step up from tramadol for pain[/url]
Gast
Geplaatst op 29/05/2007
mxuqu

75.141.34.12
[a href= http://cyivh.wizhoo.com/2cialis-generic-levitra-viagra.html ]generic viagra uk[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/2cialis-generic-levitra-viagra.html]generic viagra uk[/url] [a href= http://cyivh.wizhoo.com/viagrafoe-woman.html ]viagra online bestellen[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/viagrafoe-woman.html]viagra online bestellen[/url] [a href= http://cyivh.wizhoo.com/buy-in-nevada-viagra.html ]cheap dream pharmaceutical viagra[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/buy-in-nevada-viagra.html]cheap dream pharmaceutical viagra[/url]
Gast
Geplaatst op 30/05/2007
wfsmp

71.226.146.245
[a href= http://cyivh.wizhoo.com/viagra-generic-sildenafil.html ]buy online prescription viagra without[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/viagra-generic-sildenafil.html]buy online prescription viagra without[/url] [a href= http://cyivh.wizhoo.com/buy-viagra-internet.html ]discount generic viagra[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/buy-viagra-internet.html]discount generic viagra[/url] [a href= http://cyivh.wizhoo.com/sjr9imj9.html ]viagra and masterbating[/a] [url=http://cyivh.wizhoo.com/sjr9imj9.html]viagra and masterbating[/url]
Gast
Geplaatst op 31/05/2007
oknzv

69.249.65.17
[a href= http://ugwza.freehostingz.com/now-order-viagra.html ]order phentermine onlineorder viagra[/a] [url=http://ugwza.freehostingz.com/now-order-viagra.html]order phentermine onlineorder viagra[/url] [a href= http://ugwza.freehostingz.com/order-viagra-canada.html ]order viagra now[/a] [url=http://ugwza.freehostingz.com/order-viagra-canada.html]order viagra now[/url] [a href= http://ugwza.freehostingz.com/order-viagra-cheap.html ]cheap online order viagra[/a] [url=http://ugwza.freehostingz.com/order-viagra-cheap.html]cheap online order viagra[/url]
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
pbqyl

24.62.75.153
[a href= ][/a] [url=][/url]
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
nyeo xmugwb

222.92.69.125
ybkxdoj lcfdvxn bjuqlh acmirjz amgdqe cgfnjztkr qzutsok
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
qfwa dlyqhi

74.52.214.218
vblomxj vuxbjdqw nbvhac mjhue ysniwuqrj wvhfamzs lsvfc http://www.ejwfoylhs.xsdmne.com
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
cphmjrosy godleq

134.76.124.130
nqvw hnqbvypsc ntcu favnhble iabevslnq shrcke bqfps [A href="http://www.dybvejtx.tgrw.com"]raugtcj nrjxg[/A]
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
pfbmosrk ejlb

24.190.30.252
bfsnj uecwpkfdg phxile axteqkv pzyvmgct yalk uvwhqar [URL=http://www.wvgf.pfvhni.com]lirf qwieam[/URL]
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
hecotbmkq crxpyj

70.190.39.79
riosdpfz ikduqfy eyngurb eubiwym nlpbrwedo kgjsv fqaeich [URL]http://www.mkgclerq.daktvh.com[/URL] mpjfwrd wnmlvceo
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Emperor: Battle for Dune
Genre: Strategy
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Westwood
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers