Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Enter the Matrix
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Enter the Matrix

Het zal inmiddels geen geheim meer zijn dat wij van GameCore games die gerelateerd zijn met films niet al te hoog in het vaandel hebben. Op de een of andere manier zijn games die gemaakt zijn naar aanleiding van een succesvolle film, altijd een teleurstelling. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een game als Blade II. Een fantastische film, maar de game zelf leek een eennachtsproductie die zo van de lopende band af kwam rollen. Absoluut niets speciaals dus!

Een verklaring voor het feit dat games, die gemaakt zijn naar aanleiding van een film, vaak minder goed ontvangen worden is hoogstwaarschijnlijk het verhaal van de game. De desbetreffende games worden vaak massaal gekocht door fans van de film. Wat blijkt nu? In de meeste gevallen hebben deze games exact hetzelfde verhaal als zijn grote broer op het witte doek! De games hebben eigenlijk nooit een echte toevoeging gehad op de films, wat uiteindelijk de ondergang voor deze games betekent.

Dé film waar men het op het moment over heeft is natuurlijk de Matrix trilogie. De eerste film was volgens velen fantastisch! Hoewel mijn mening verschilt met die van deze menigte, besloot ik om ook de tweede film te gaan bekijken. Het gaat hier echter niet over mijn ervaringen met de Matrix films, maar over de game die sinds kort is uitgebracht op vrijwel alle consoles. Enter the Matrix is de titel van deze game die gebaseerd is op de Matrix trilogie. Het feit dat deze game verbonden is met een filmreeks, geeft op dit moment waarschijnlijk een onheilspellende toon aan deze review, maar op een of andere manier is Enter the Matrix anders dan andere games in zijn genre.

Deze apartheid wordt in mijn ogen teweeggebracht door het verhaal. Zoals aan de titel van de game is af te leiden, is de game wel gebaseerd op de beroemde filmreeks, maar is het verhaal niet exact hetzelfde als het verhaal in de films. In Enter the Matrix speel je de rol van Ghost of Naobi, 2 karakters die inmiddels welbekend zijn uit de films, maar geen belangrijke, aanzienlijke rol leken te spelen. De verhalen van Ghost en Naobi lopen namelijk niet gelijk met het verhaal van Neo, de hoofdpersoon uit de films. Hoewel ze elkaars wegen regelmatig kruisen en dezelfde einddoelen hebben, zijn ze niet vaak in dezelfde plaats te vinden!

Dit geeft natuurlijk veel denkruimte om de verhaallijnen van Ghost en Naobi uit te breiden. Het verhaal van Enter the Matrix speelt zich voornamelijk tussen de eerste 2 films in en loopt een klein stukje door tot in de tweede film.

Aan het begin van deze game zul je voor een keuze geplaatst worden. Speel je als Naobi, of speel je als Ghost? Het spel verloopt voor beide karakters op sommige plaatsen net iets anders en om het spel optimaal te begrijpen, zul je in de huid van beide hoofdpersonen moeten kruipen. Helaas lopen de verhaallijnen voor beide karakters op sommige punten precies hetzelfde en zul je geforceerd worden om een redelijk aantal levels voor een tweede maal te moeten doorlopen, wat natuurlijk vrij saai kan worden.

Een nadeel ten opzichte van de console varianten van deze game is natuurlijk het feit dat je een redelijk krachtige PC nodig zult hebben. Een belangrijke rede hiervoor is de engine van de game die nogal wat weg heeft van de engine van Max Payne. De engine heeft het echter wel allemaal! Naast normale missies, die vanuit de third person mode gezien worden, zul je in Enter the Matrix ook regelmatig automissies uit moeten voeren. In deze missies klim je boven op het dak van een auto en is het de bedoeling alle voorbij komende vijanden om zeep te helpen. De andere hoofdrolspeler zal tijdens deze missies achter het stuur kruipen en je bewijzen waarom het verstandig is om goed op te letten tijdens je rijlessen. De bestuurder van het voertuig rijdt namelijk net zo goed als iemand die voor het eerst in een auto stapt en niet eens weet hoe de schakelpook werkt! Bij ieder opstakel dat in de weg zou kunnen liggen, rijdt de bestuurder zich klem. Lopen lijkt me een betere optie met zo’n chauffeur.

Een sterk punt aan de nieuwe engine is de “focus” optie. Met deze optie zal het mogelijk zijn om tijdens een missie de bullet time optie in te schakelen. Bullet time is niets anders dan een tijdsvertraging in het spel, zoals dit in de Matrix films en in de Max Payne game uitgevoerd werd. Alles in het spel zal vertragen waardoor het makkelijker is om de rondvliegende kogels van een grote horde vijanden te ontwijken. De bullet time optie is ook bijzonder handig in hand op hand gevechten. Terwijl je karakter zich in bullet time bevindt is het namelijk mogelijk om diverse acrobatische moves uit te voeren. Deze “Wire-Fu” bewegingen zijn in mijn ogen het leukste aan deze game. De bewegingen zijn fantastisch uitgevoerd en geven een extra dimensie aan de gevechten in deze game. Terwijl je jezelf in bullet time bevindt, zul je bijvoorbeeld naast een normale trapbeweging ook tegen de muur op kunnen lopen, waarna je je tegenstander vloert met een prachtige draaiende trap. Helaas wel jammer dat het op sommige momenten lijkt alsof de voeten van je karakter in de muur verdwijnen.

Dit brengt me aan bij de grafische kant van Enter the Matrix. Grafisch gezien lijkt de game dik in orde, maar wanneer je je oog aan je beeldscherm kluistert, zul je merken dat de game erg veel fouten bevat! Zo zullen zo nu en dan lichaamsdelen in de muren verdwijnen tijdens een van je spectaculaire bewegingen of zul je merken dat veel obstakels tijdens de automissies zeer lelijk zijn. Hoewel dit alles niet altijd even goed opvalt door de snelle actie en de duistere omgevingen, is het helaas wel een gemis.

Een belangrijk onderdeel van films is altijd het geluid. Zonder bijpassende geluidseffecten en muziek zal de film falen in het tevreden stellen van de kijkers. Zo is dit natuurlijk ook met games, maar op de een of andere manier lijkt het wel alsof er bij filmgerelateerde games altijd nét dat beetje extra uit de kast gehaald moet worden. In veel gevallen wordt dit niet gedaan, maar met een gerust hart kan ik vermelden dat dit bij Enter the Matrix wel gedaan is! De muziek is subliem en past perfect bij de gebeurtenissen in de game!

Om eerlijk te zijn weet ik niet wat ik aan moet met Enter the Matrix. In mijn ogen is het een game die het net wel of net niet heeft. De game heeft een redelijk aantal sterke punten, maar ook een aantal punten die enkel en alleen als slordigheidfouten gezien kunnen worden. Toch is Enter the Matrix een game die lekker speelt en vooral fans van de Matrix films zeker wel zal aanspreken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 9
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 7
+ Wire-Fu gevechten
+ Bullet Time
+ Nieuwe verhaallijn
+ Geluid
- Grafische fouten
- Redelijk lage AI
- Automissies slecht uitgewerkt
Gast
Geplaatst op 25/01/2006
fox

62.131.182.102
di is een tof spel ik heb hem self
Gast
Geplaatst op 25/01/2006
fox

62.131.182.102
graphics zijn mischien niet de beste maar het is toch nog best goed uitgewerkt
Gast
Geplaatst op 21/10/2006
kubilay de mister

82.170.184.206
ik heb het ok weet je hoe skantoe erg
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
mortgage refinance

85.177.153.68
CBMZC http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000122.html mortgage [url=http://kimuras.com/yoshi/modules/wordpress/index.php]cheap loan[/url] cheap loan [a href="http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000139.html"]mortgage refinance rate[/a] mortgage refinance rate
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Louie

190.39.6.56
http://1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09-t.k90u0h.info [a href="http://1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09-h.k90u0h.info"]1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09[/a] [url]http://1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09-b2.k90u0h.info]1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09[/url] [u]http://1393c86aa7b61e5e80d6508d1e356e09-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 22/07/2007
allin

89.34.206.133
cfgsgsgs
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Enter the Matrix
Genre: Action
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Atari
Uitgever: Atari
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers