Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | F1 Championship Season 2000
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

F1 Championship Season 2000

Na F1 2000 van EA sports komt niet F1 2001, maar F1 Championship Season 2000. Is dit een waardige opvolger of is het meer van het zelfde?

Op papier lijkt het allemaal goed te komen. Een veel gehoorde klacht bij F1 2000 is dat je tegenstanders zo dom zijn. Ze rijden in een vast patroon wat rondjes en maken af en toe wat foutjes. In F1CS2000 (F1 Championship season 2000) zou dit opgelost moeten zijn. Ook de framerate zou hoger moeten zijn en enkele fouten in de banen en reclameborden zouden verbeterd moeten zijn. Tot slot zouden er scenario's zijn en een heuse rijschool. Dit althans op papier, nu de werkelijkheid.

Laten we beginnen bij de AI (Artificial Intelligence). Die is er zeker een stuk beter geworden. De rijders reageren echt goed op jouw rijgedrag. Als je bijvoorbeeld met je Ferrari achter een Minardi rijdt, dan gaat die echt wel aan de kant.

Ook een groot verschil tussen F1 2000 en F1CS2000 is dat dit spel n het seizoen uitkomt en niet ervoor. Dit houd dus in dat de startposities en de weersomstandigheden vast staan. Dit alleen als je dat wil natuurlijk, je kunt het weer ook gewoon op zon zetten als je dat makkelijker vindt. Het is overigens wel jammer dat het weer niet dynamisch is. Het is f slecht f goed weer. Het is dus niet zo dat wanneer je aan de race begint het zonnetje lekker schijnt en dat het na een tijdje begint te regenen. Jammer.

Ook kun je nu scenario's spelen. Je moet dan echte situaties uit het seizoen van 2000 naspelen. Zo moet je bewijzen dat BAR veel progressie heeft geboekt door in de eerste race, rijdende als Villeneuve, meteen punten te scoren. Zodra je er een hebt afgewerkt, kan je aan de volgende beginnen. Niks nieuws dus, maar wel hartstikke leuk.

Voor F1 2000 had je ongeveer een Pentium 3 750 Mhz nodig om hem echt goed te laten draaien. Dit is nu weer zo, maar in mindere mate. Met een P2 300 Mhz kom je lekker uit de voeten, alleen zal je sommige effecten moeten uitzetten om het echt goed te laten lopen.

De \"Race School\" is ook een optie die het vermelden waard is. Hierin moet je in een 2 persoons Formule 1 auto rijden. Eerst als passagier, later moet je zelf gaan rijden. Je krijgt dan een opdracht voorgeschoteld en dan moet je die uitvoeren. Heel anders dan de \"Race School\" voor de PSX. Ik vind je jammer dat ze die er niet in hebben zitten.

Over opties heb je dus niks te klagen in deze game. Ook de besturing is net zo goed als die van zijn voorganger. Het geluid is nu een stuk beter (met van die knallen als je terugschakelt) en je hoort veel informatie uit de pitstraat. Door al zijn opties is het lang houdbaar, maar als je in F1 2000 al een heel seizoen hebt afgewerkt, dan weet ik niet of je nog veel zin hebt om dat opnieuw te doen. Toch zullen de echte F1 fans dit spel willen. Als je F1 2000 al hebt, denk er dan goed over na, F1 2001 komt er namelijk ook zo aan. Zoek je nog een goede simulatie voor 2000, dan is dit de enige echte.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 10
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Goede besturing
+ Veel opties
- Goede PC vereist
- Niet vernieuwend
Gast
Geplaatst op 06/11/2007


217.121.244.69
ik spel ik spel ja
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: F1 Championship Season 2000
Genre: Sim
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: E.A . Sports
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers