Nintendo TV reclame

| | Reacties (4)
internetangst.jpg

Afgelopen maandag hebben we reclamegeweld van Atari laten zien, maar nu is Nintendo dan aan de beurt. Voor eenieder die van oude reclamefilmpjes en games houdt is dit een absolute must om te zien. Kijk snel verder.

Nintendo begon natuurlijk reclame te maken voor de veelzijdige Nes. In deze oude reclame zien we de robot nog terug die in de begindagen in de Amerikaanse dozen verpakt zat. Ook de slogan “Now you’r playing with power” zal menig 20+ gamer bekend in de oren klinken.

Natuurlijk warden voor veel games aparte reclames gemaakt. Hier eentje van de Mario titels:

En voor titels als Zelda werd natuurlijk ook watmoeite gedaan:

In de loop van de jaren 90 werd de Nes vervangen door de Snes, ofwel de Super Nintendo. Deze reclame is een van mijn persoonlijke favoriten:

En hiermee begonnen de Amerikanen de “in your face” campagne tegen de concurrenten want Donky Coong was natuurlijk alleen speelbaar op de Snes:

En de topper Final Fantasy 3 kreeg ook een geweldige reclame. Waarom zien we dit soort zaken nooit meer?

Tot slot een reclame voor een game waarbij Nintendo zijn vaste aanpak (het uitgeven van lieve, zachte games) even liet varen. Hier de reclame voor Killer Instinct. (Mooi om te zien dat 16-bit vroeger zoveel kon betekenen).

Na de Snes volgde de Nintendo 64. Hier kwam Nintendo in Amerika mee aanzetten om de najaarsverkopen wat op te schroeven:

Voor Super Smash bros werd ook een leuke reclame gemaakt. En deze is ook te zien geweest op de Nederlandse TV:

Voor fans van Japanse TV reclames hier een mooi exemplaar van Japanse commercials:

En dan nu over naar de Nintendo GameCube. Hier begon de marketing zich meer te richten op de oudere gamer. Een truckje dat Nintendo destijds van Sony heeft geleerd. Helaas snapte Nintendo niet dat ook de games aantrekkelijker voor volwassenen moesten worden. Toch is dit een prachtige reclame die ook hier in Europa en Nederland is uitgezonden:

In Japan werd (en word) er over marketing heel anders gedacht. Bekijk dit filmpje vol Japanse tekst, snelle beelden en grappige muziek. Zo anders kun je een spelcomputer in de markt zetten:

Voor de Amerikaanse markt werd ook gericht op pubers met games als Resident Evil. Hier de bijbehorende reclame:

Tot sot de Nintendo Wii. De reclamecampagnes hiervan hebben de meeste van jullie natuurlijk wel gezien maar het is leuk om te kijken naar de verschillen tussen de continenten. Amerika kreeg deze voorgeschoteld (in verschillende varianten):

Terwijl Europa en Japan een geheel andere aanpak kregen voorgeschoteld, zij zagen vooral spelende mensen. Hoewel de Japanse aanpak toch net iets anders was:

Dan in Europa:

Voor wie nu de Mario Galaxy reclame wil oppikken moet gewoon eens de TV aanzetten en naar bijvoorbeeld MTV kijken. Deze nieuwe reclame word namelijk regelmatig uitgezonden. Toch vind ik de oude reclames vele malen leuker om te zien. Hopelijk zijn jullie het hiermee eens! Vrijdag het hoogtepunt: de reclames van Sega!


4 reacties

Arlann zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 13 november 2007 14:55.

Nintendo's angst voor internet was het vorige bericht op deze weblog.

Super Mario Galaxy scoort slecht in Japan is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties