Doet Super Mario Galaxy het nou goed?

| | Reacties (6)
mariogalaxy.jpgEen klein weekje geleden melde ik al dat Super Mario Galaxy het niet bijzonder goed doet in Japan. Slechts 74.000 verkochte exemplaren in de tweede week in Japan, na een matige start van ruim 300.00 exemplaren in week 1. Nintendo Amerika is echter wel erg blij, zij hebben het over de best verkopende Mario game (in Amerika) ooit! Hoe zit het toch?

Is het verschil in publiek tussen Japan en Amerika dan zo verschrikkelijk anders? Zou Super Mario Galaxy het in Amerika gewoonweg beter doen als in Japan net zoals dat destijd ook gebeurde met Zelda: Twilight Princess? Het antwoord op beide vragen is een volmondig ja! In Amerika werden er ruim een half miljoen (500.000) exemplaren verkocht van Mario en was daarmee, naar eigen zeggen, de succesvolste Mario in de historie. Nogmaals, in Amerika, want in Japan werd er van New Super Mario Bros voor de Nintendo DS in de eerste week meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

En hoe hard moeten ze nu wel niet bij Microsoft lachen? In de eerste week werden er ruim 3 miljoen exemplaren van Halo 3 verkocht wat meer geld omzette dan de succesvolste film van het jaar. Dat is 6 keer zoveel als Nintendo van Mario kan slijten!

We kunnen dus wel zeggen dat Super Mario Galaxy het goed doet, maar wel een stuk minder dan de directe concurrenten. Nintendo zal dit overigens wel overleven, maar wel wordt de winst die ze maken op uitgebreide games een heel stuk lager dan de winst die ze bijvoorbeeld maken op Wii Play en Big Brain Accademy. Hopelijk vergeten ze bij Nintendo ons niet!


6 reacties

Geert zei:

Uhm,
"En hoe hard moeten ze nu wel niet bij Microsoft lachen? In de eerste week werden er ruim 3 miljoen exemplaren van Halo 3 verkocht wat meer geld omzette dan de succesvolste film van het jaar. Dat is 6 keer zoveel als Nintendo van Mario kan slijten!"

Dan heb je het wel gelijk over 1 van de grootste releases ooit. Als Nintendo het idee had om de grootste release ooit te gaan halen, dan zullen ze lachen gieren brullen bij Microsoft, maar eerlijk gezegd is 1/2 miljoen exemplaren van Mario in de VS toch niet zo slecht?

Ik vind Halo nou niet echt een directe concurrent van Mario. Toch twee totaal verschillende games. En je cijfers kloppen niet helemaal geloof ik. Je vergelijkt de verkoopcijfers van Halo 3 wereldwijd met die van Mario in enkel de VS. Denk dat Mario wereldwijd een stuk vaker over de toonbank gegaan is dan 500.000 keer in de eerste week.

Teun zei:

Ik vind de vergelijking niet echt spaak lopen. Halo 3 was de grootste game voor Microsoft afgelopen jaar en Mario Galaxy (zou ik verwachten) Nintendo's grootste. En gezien het persbericht dat ze rondsturen met hoe trots ze zijn op de best verkopende mario game ooit lijkt dit te kloppen.

En Halo 3 werd volgens Microsoft 3,3 miljoen keer verkocht in de eerste paar dagen (zo'n 2,8 miljoen op dag 1). Dat zijn cijfers voor Amerika, niet de wereld.

Mark zei:

Zeg meneer Kivits, waarom heet u niet meer gewoon Nicky? :þ

Overigens vind ik het niet heel verwonderlijk dat Halo 3 zo veel hoger scoort dan Mario Galaxy. Hoewel Nintendo een slagje groter is, heeft Bungie natuurlijk de afgelopen jaren voortdurend aan één project kunnen werken. Nintendo heeft wat dat betreft wat meer aan zijn hoofd, zoals Teun een week geleden al aangaf: "Hoeveel ontwikkelaars en uitgevers ken jij die in de geschiedenis succesvol waren op een Nintendo systeem? Ik eigenlijk maar een: Nintendo zelf!"

3,3 miljoen exemplaren in de eerste paar dagen is natuurlijk ook wel immens veel. Als je zoekt naar games die na enkele maanden wereldwijd een half miljoen halen, zit je al bovenin het A-segment!

Over die cijfers valt te twisten Teun. Andere berichten vermelden dat Halo 3 in de eerste vijf dagen 3,83 miljoen keer over de toonbank ging, wereldwijd en 2,6 miljoen keer in de VS. Weer andere berichten dat er op de eerste dag 2,3 miljoen stuks verkocht werden en in de eerste weerk 2,8 miljoen (vgcharts). Kortom, ik zou niet zoveel waarde hechten aan cijfers die Microsoft zelf bekendmaakt.

Aan de andere kant is het gewoon niet te ontkennen dat Halo 3 een stuk meer verkocht heeft dan Mario Galaxy, maar maakt dat Mario Galaxy nou een slechtere game? Feit blijft dat Mario Galaxy in de eerste week honderdduizenden keren over de toonbank gegaan is, wereldwijd. En hoeveel games kunnen dat nou zeggen? Weinig.

Oh, enne Mark: die naamsverandering is al een tijdje. Vond ik toch wat beter klinken en het voorkomt vergissingen met de post en e-mail.

patrick zei:

hey,

super mario galaxy niet succesvol ? bij ons is een winkel. hij kreeg er 40 binnen en 5minuten nadat ze bezorgd waren waren ze al weg ik heb hem zelf al besteld en verheug me er erg op..

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 21 november 2007 13:44.

Problemen met PES 2008 (PS3) was het vorige bericht op deze weblog.

Xbox TV Reclame is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed