Gewelddadige games verbieden !?!?

| | Reacties (11) | TrackBacks (1)
gewelddadig.jpgMinister Ernst Hirsch Ballin wil graag de wet wijzigen om in de toekomst gewelddadige games te kunnen verbieden. En het ernstige is, de SP, de PvdA en de VVD zijn het ermee eens. Waarom worden games weer in een verkeerd hokje geplaatst? Waarom "Manhunt 2" niet maar "A Clockwork Orange" wel? Wat is dat toch, die hetze op gewelddadige spelletjes?

Hier gaan we weer, de discussie laait weer op. Eens in de zoveel tijd wordt er weer over gepraat. Dan komt er weer een spel uit wat zogenaamd zo gewelddadig is dat het echt niet kan. Vervolgens worden er kamervragen gesteld en komt het in het nieuws. Langzaam sust het weer weg en niemand die werkelijk last lijkt te hebben van de game. Want ja, als je het te gewelddadig vindt, dan speel je het toch gewoon niet? Ik bedoel, er is toch niemand die je dwingt?

Maar deze keer lijkt het ernstiger. Er zijn niet alleen kamervragen gesteld, een meerderheid van SP, PvdA en VVD heeft een standpunt ingenomen voor het wetsvoorstel dat het mogelijk moet maken gewelddadige games te verbieden. Als die wet erdoor komt is het straks mogelijk dat een game als Manhunt 2 verboden wordt. Maar de film omtrend Manhunt kan nog welk gewoon. Snap jij het nog?

Ik snap best dat ouders niet willen dat hun kinderen zulke gewelddadige games spelen, maar hetzelfde geld volgens mij voor films. En een DVD speler heeft niet de functies zoals ouderlijk toezicht die consoles tegenwoordig wel hebben. Dus als ouders nu eens hun verantwoordelijkheid nemen en kijken wat de mogelijkheden van hun console zijn, dan zijn we al een hele stap verder. En dat winkeliers aan kopers een legitimatie bewijs vragen vind ik ook best kunnen. Maar games verbieden vanwege geweld en films (en boeken, muziek) niet? Nee, dat kan niet!


1 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Gewelddadige games verbieden !?!?.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/24

En jawel, in navolging van het debat over gewelddadige games dat in Europa gevoerd wordt heeft de uitgever van het gewelddadige spel No More Heroes voor de Nintendo Wii aangepast. Net als in Japan krijgen wij de versie zonder uit... Meer lezen

11 reacties

Arnoud zei:

Helemaal mee eens Teun, belachelijk dit.

Ik heb ook wel eens mijn twijfels als ik mijn broertje van 10 op in GTA mensen zie vermoorden met een kettingzaak, hoeren dood slaat en met de auto over de stoep wat oude mensen dood rijdt. Zeker als ik zijn gezicht dan zie, dat hij er nog geniet van ook. Nu weet ik wel dat hij de realiteit en de game nog weet te onderscheiden, maar ik kan me voorstellen dat kinderen ideeën op doen in games. Dat er een legitimatie plicht voor het kopen van games komt, vind ik dan ook wel goed. Ik denk dat het voor jonge kinderen niet bevordelijk is zeer geweldadige games te spelen, maar het verbieden van geweldadige games is echt kansloos. Net of ik op zoek ga naar een M-16 en vervolgens iedereen op school neer knal, omdat ik daar in Unreal Tournament zo goed in ben...

Mensen die aan de minimumleeftijd van games voldoen en toch zulke geweldadige dingen uithalen, zijn gewoon psychisch niet helemaal goed. Ik verwacht niet dat een Unreal Tournament of Manhunt 2 daar de oorzaak van is...

Juischt! Ouders moeten verdomme eens wat meer eigen verantwoordelijkheid nemen in dit land! Iedereen, for that matter. Neem aan dat je ook de actie op Bashers gezien hebt? Nobel, maar politici gaan dat niet lezen. Maar de actie komt iig in Nieuwe Revu volgende week! Dat lezen sommige van die Haagse rakkers tenminste wel af en toe (als ze er zelf in staan).
Ook belangrijk: verantwoordelijkheid van de verkooppunten.

@Arnoud: jij gaat niet met een M-16 klasgenoten neerknallen omdat je goed bent in UT, maar dat snappen de politici niet. Laatst zijn een aantal van hen ook opgeroepen om te komen kijken waar de hele ophef nu om draait. Geen een is op komen dagen. En dan zeg ik: hoe kun je nou een mening hebben over iets als je het nooit geprobeerd hebt? Net als het hele paddoverbod, dus. Ik zeg: Try before you cry ;-)

robin zei:

ik vind dat ze dit moeten toe laten mensen meoten zelf weten welke speleln ze willen spelen ik vind manhunt 2 heb ik helemaaluitgespeeld is geen gruwlijk spel

Teun zei:

Wat ik wel duidelijk wi onderstrepen is dat niet alle games voor iedereen zijn. Daar moet iedereen rekening mee houden. Vorig jaar PU gameplay 06 werden er op schermen gears of war gespeeld terwijl er genoeg 12 jarigen rond liepen. Sorry hoor, maar dat vind ik niet kunnen. Ook veel half naakte vrouwen op de muren terwijl pa met zoon er rond lopen! Geeft het een 18+ toegang of toon alleen beelden die voor iedereen zijn!

Arnoud zei:

@Teun, daar ben ik het wel mee eens... zoals ik al zei is leeftijd controle/legitimatie zeker niet verkeerd. Maar het verbieden voor iedereen, dat gaat gewoon te ver.

@Nicky, mooie vergelijking met paddo's ;-) ook weer zoiets waar Den Haag weer volledig naast zit... Ongelooflijk. Paddo's worden nu juist super populair want alles dat écht verboden is.. is spannend..

Nick Kivits zei:

@Arnoud: inderdaad, en het verdwijnt in het illegale circuit. En denken de Haagse rakkers nou echt dat we zulke games niet te pakken kunnen krijgen als ze verboden worden? Ieder willekeurig 13-jarig joch weet tegenwoordig hoe torrents werken...

Mezelf13 zei:

En dan gaan ze klagen, over het downloaden, hoe the fock wil je dat gaan doen, als je legaal kopen gaat verbieden, ik wist wel dat de 2de kamer dom was, maar zo dom.

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

tibbe van diemen zei:

VERBODEN WORDEN? ZIJN JULLIE MAL

tibbe van diemen zei:

vidn ikniet leuk.
kheb just cause 2 gespeeld is geen geweldig spel maar ckr nie gewelddadig

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 29 november 2007 18:04.

Microsoft houdt van Xbox spelers was het vorige bericht op deze weblog.

Einde van Sony Exclusives? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed