Hoe onvolwassen is de game-industrie?

| | Reacties (13)
mass-effect.jpg
Het is eigenlijk best treurig. In Singapore is Mass Effect verboden omdat er een lesbische seks scène in verwerkt zou zitten (filmpje na de klik). Wanneer wordt de game-industrie nou eens serieus genomen? Of moeten we alle films waarin dit voorkomt ook meteen maar gaan verbieden?
Eindelijk is er een game die meer emoties losmaakt dan alleen agressie en jammer genoeg moet deze game weer door het slijk gehaald worden. Waarom kan God of War wel met zijn veel expressievere seks scènes en moet dit stukje ervoor zorgen dat ruim 4 miljoen mensen Mass Effect niet kunnen spelen:De schijnheiligheid druipt er vanaf en de overheid van Singapore zou zelfs van discriminatie beschuldigd kunnen worden. Bovendien, zeg nu zelf. Stelt deze scène nou zo veel voor? Nee, laat je hierdoor niet mislijden en koop dit spel vooral niet niet omdat je denkt provocerende beelden te gaan zien. (Koop het spel trouwens ook niet als je denkt opgewonden te raken van dit spel. Bovenstaande scène is echt het enige!)

13 reacties

Jelle zei:

Leuk stukje,
De game industrie is zo lang ik me kan herinneren nooit echt serieus genomen.
Hoe kan het anders dat spellen met te veel bloed of dergelijke verboden worden(zie Duitsland), maar films die soms vele male groffer zijn gewoon een 18+ rating of minder krijgen.

btw Singapore heeft het verbod al weer opgeheven.

Quote: Singapore is terug gekomen op deze beslissing en zal het spel gewoon met een M18-waardering in de winkels komen te liggen.
Het Singaporese The Board of Film Censors heeft in een toelichting gezegd dat men pas in januari met een classificatiesysteem voor games zal komen, maar dat men in de tussentijd voor een select aantal games deze classificaties al toe zal passen.

Mark zei:

De game-industrie is betrekkelijk jong, maar het fenomeen erachter is heus niet nieuw. De Rooms-Katholieke kerk zet literair werk op de Index, muziek is duivels en film corrumpeert. Tabak is niet schadelijk en drooglegging voorkomt alcoholgebruik. Bijna elke industrie heeft zijn tijd nodig om serieus genomen te worden.

Jelle zei:

Ja dat is waar, ik ben dan ook benieuwd hoe lang ze die schijnheiligheid kunnen blijven behouden. Het word tijd dat ook wij serieus genomen moeten worden.

Arlayz zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Specna zei:

[url=http://yedda.com/people/2731816122185/]YUOPORN[/url]

Laat een reactie achter