Nieuw Nederlands game evenement

| | Reacties (12)
freegaming.jpg

Gamers van Nederland opgelet! Er is een nieuw gratis game event in aantocht! En wel een buitenlucht event! Buitenlucht? Ja, in de buitenlucht! Dat is toch veel te koud? Nee! Niet in juni! Op zaterdag 21 juni is de eerste editie van “Free Gaming”, het grootste gratis toegankelijke gaming event van Nederland.

“Free Gaming” biedt bezoekers een overzicht van oude, bestaande en nieuwe games voor alle consoles, de pc en mobiel. Daarnaast wordt ook de integratie van gaming in de huidige samenleving op het gebied van training, educatie en cultuur belicht. Steeds meer games hebben een ander doel dan ontspannen. De braintraining serie voor de Nintendo DS bijvoorbeeld.

 

De doelgroep van dit evenement is de jongeren, die uiteraard geïnteresseerd zijn in games, in de leeftijd van 5 tot 25 jaar. Het doel is de wereld van gaming voor iedereen zichtbaar te maken. Of hier dit evenement voor nodig is, vraag ik mij af. Volgens mij is de wereld van gaming al aardig zichtbaar door de vele internetsites en TV programma’s over gaming… Maar wel een leuk initiatief natuurlijk!

 

“Free Gaming 2008” is geen beurs. Er staan dan ook geen stands van game-ontwikkelaars. Het is een samenwerking met de gehele game sector, waarbij er aandacht is voor de nieuwste games van alle belangrijke uitgevers op ieder platform, Serious gaming (leger simulaties, rijschool simulator e.d.), City gaming, Trading Cards, Case modding, Cinema gaming, Workshops, Contests en zelfs het ROC komt! Zij willen de samenwerking tussen games en educatie laten zien.

 

Het totale programma van de dag is nog niet bekend, maar er zullen in ieder geval lokale artiesten op komen treden en zullen de finales van grote gaming wedstrijden plaats vinden. Wel al bekend zijn: een Guitar Hero Contest, WII Tennis wedstrijden, diverse PC games (Fifa, Counterstrike Source, Warcraft III, World in conflict e.d.) en diverse arcade- en flipperkasten. Kortom: alles dat met games te maken heeft!

 

Goed dat er naast de al jaren bestaande games events nog nieuwe concepten komen. “Free Gaming” kun je niet vergelijken met de PU beurs of iets dergelijks. Ten eerste is hij volledig gratis, in de buitenlucht en heeft het andere aandachtspunten. Naar mijn mening is het een goede toevoeging op de huidige Nederlandse games events.

 

Mocht je interesse hebben deze dag te bezoeken, dan moet je dus zaterdag 21 juni 2008 op het Schouwburgplein in Rotterdam zijn. Het begint om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Voor meer informatie zie de website: www.free-gaming.nl


12 reacties

Arlayu zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

Arlayu zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omniec zei:

Upon the education of the people the fate of this country depends.

Omniec zei:

Upon the education of the people the fate of this country depends.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Arnoud gepubliceerd op 25 november 2007 19:41.

Nintendo's Brainstorm Machine!?! was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo's slechte dag is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed