Nintendo's Brainstorm Machine!?!

| | Reacties (8)
nintendo_brainstorm.gif

Mijn voorliefde voor Nintendo is mede te danken aan de creatieve meesters achter de games, zo lukt het ze altijd weer nieuwe ingrediënten in te brengen. Zijn het meesters in brianstormen? We kunnen ze in ieder geval wel nageven dat er genoeg talent werkt om na 7 Mario Party delen, ook nog eens een achtste deel te voorzien van mini-games. Maar als er sprake is van een brainstorm machine, hoe lang blijft deze dan nog gesmeerd lopen?

Om maar eens even als voorbeeld te nemen; wie is er niet opgegroeid met de fantasievolle en morele verhalen van Disney, en kijk hoe snel zij de laatste jaren zijn gekelderd. Vooral het gebrek aan lef en creativiteit heeft het bedrijf ten gronde gebracht, die momenteel enkel nog op poten kan staan door de aankoop van Pixar. Misschien zitten er wel enkele raakpunten tussen de gefaalde Disney en het momenteel nog gerespecteerde Nintendo. Zoals het herhaaldelijk uitbrengen van vervolg titels, wie zit er te wachten op Jungle Book 2 of Mario Party 7? Alleen de technische vooruitgang in hardware weet de Mario Party reeks nog wat nieuw leven in te blazen.

De brainstorm machine van Nintendo heeft ook niet altijd even soepel gelopen. Neem Super Mario 64, een ongetwijfeld unieke game in zijn vorm, maar onmogelijk te evenaren met een opvolger. Mario Sunshine, beslist geen slechte game, wist ons helaas niet te raken. Zo kan ik me alle Mario 64 levels nog voor de geest halen, maar van Mario Sunshine is me maar weinig bijgebleven! Heeft Nintendo haar eigen graf gegraven door direct met zo’n sterke titel een impact te maken?

Sinds 16 november kunnen we nieuw bewijsmateriaal aanleveren, Super Mario Galaxy, getuigtd dat Nintendo wel degelijk op de juiste koers zit. Hoewel ze mij ook hier moeten raken met herkenbare deuntjes, karakters en sfeer, kunnen we hier wel spreken van een heuze upgrade van zijn 64 voorganger. Het volledig uitbuiten van zwaartekracht is dan ook de kracht van deze nieuwe game. Het uitgangspunt om een old school platform titel neer te zetten heeft door het uitbuiten van zwaartekracht een nieuwe dimensie gekregen.

Interactiviteit is echter een punt om de game onderuit te kunnen halen, want hoe fris Mario Galaxy dan aan mag voelen, hebben we hier te maken met een vrij lineaire game. Zoals de oude 2d klassiekers volg je in Mario Galaxy een vooruit gestippeld pad, waarbij de variatie aan mogelijkheden om van punt A naar punt B te komen erg gelimiteerd zijn. Iets wat volledig tegen de hedendaagse trend van eindeloos uitgestrekte werelden in gaat. Maar papa Nintendo neemt ons liever bij de hand!

De Nintendo brainstorm machine lijkt met de opkomst van de Nintendo DS en Wii weer gesmeerd te lopen! Nieuwe Hardware en gewaagde keuzes heeft Nintendo weten te prikkelen om met vernieuwende titels te komen. Toch waak ik voor de dag dat de machine het misschien wel eens zal begeven, want een gewaarschuwd mens telt voor twee!


8 reacties

Teun zei:

Nice stuk Sjors. Dat Mario Galaxy lineair is klopt helemaal, maar is dat erg? Voor een game als Mario vind ik het eigenlijk wel fijn dat ze gewoon uitdaging voor uitdaging schotellen. Hier ben ik weinig problemen mee.

Verder wel met je eens dat het volgens mij op een gegeven moment kan ophouden. Ik help je hopen dat Nintendo Disney niet achterna gaat.

Arlang zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omnigx zei:

Measure twice because you can only cut once.

ndwjbpzv fjthgwk jfhxwa rjkfux ifswxqlce ohtew hgtl

usxrykp tyewcb khrmo ynam fcdex nyfpr xjykd http://www.ielxfqpsn.xobv.com

Jos zei:

Ben het best wel eens met Teun. Het hoort ook bij mario om opdracht voor opdracht te werk te gaan. Dit was bij de allereerste mario al en ik vind het persoonlijk prima dat dit nog steeds het geval is.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Sjors gepubliceerd op 25 november 2007 16:17.

Cor strip, vervangen! was het vorige bericht op deze weblog.

Nieuw Nederlands game evenement is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed