Nintendo's slechte dag

| | Reacties (9) | TrackBacks (1)
nintendo.jpg
Hoge bomen vangen veel wind, dat zal Nintendo ondertussen wel gemerkt hebben. Het lijkt er namelijk op dat de afgelopen dagen Nintendo aan verschillende kanten flinkt te kak wordt gezet. Zowel Greanpeace als diverse Engelse kranten hebben momenteel flink de pik op het bedrijf. Maar waarom dan toch?

Laten we beginnen bij het begin. De Nintendo DS en Wii zijn momenteel de best lopende videogames consoles verkrijgbaar. Al ruim een jaar zorgt dat voor problemen met de voorraad. Nintendo lijkt niet in staat om voldoende consoles te produceren (met name van de Wii) om aan de immense vraag te kunnen voldoen. In de Londonse Evening Standard werd gepraat over diverse tekorten bij Nintendo en ook de krant The Sun plaatste het bericht. Het lijkt er dus op dat dit bericht van Nintendo zelf afkomstig is. Om dit bericht te bevestigen ben ik natuurlijk meteen naar London gevlogen en inderdaad, bij bijvoorbeeld London's grootste warenhuis Harrods hingen er grote borden dat de Wii tijdelijk niet leverbaar is. Zou dit vals spel zijn van Nintendo? Is het zo dat ze de verkopen bewust in bedwang houden om risico te vermijden of om het apparaat exclusief te houden? Want hoe je het ook wend of keert, de Wii blijft een lastig maar gewild apparaat om aan te komen.

Ook op een ander vlak kwam Nintendo slecht in het nieuws. Greanpeace heeft diverse electronica fabrikanten "onderzocht" naar hun milieu bewuste manier van werken. Nintendo kwam hierin als slechtste naar voren. Schijnbaar geeft Nintendo niet genoeg openheid over hun productieprocces en dat stoot Greanpease tegen het hoofd. Overigens doet Microsoft het niet veel beter maar van Sony zijn ze bij Greanpeace redelijk gedient. Een reden om nu een PlayStation 3 te gaan aanschaffen?


1 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Nintendo's slechte dag.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/22

» Één jaar Nintendo Wii van GameCore

Op mijn radio staat de top 1000 van Veronica alweer aan dus het aftellen naar het nieuwe jaar is definitief begonnen. Het is december en dat is de maand ven het terug kijken. Bovendien is er in december ook iemand... Meer lezen

9 reacties

Teun zei:

Ok, ok, Ik geef toe, ik ben niet alleen naar London gevlogen om dat te bekijken :)

Ik wou al zeggen, huichelaar, haha. In Revu komt de Wii morgen (woensdag) ook minder fijn uit de bus. In het hoofdredactioneel vermeld mijn chef dat hij een Wii gekocht heeft en dat die meteen terug kon naar de garantie-Piet :-P

Overigens wel goed dat Greenpeace gamesbedrijven onderzoekt, maar je kan niet zeggen dat een bedrijf slecht bezig is als ze je niet in hun productieproces laten kijken. Dat is dus niet bepaald onderbouwd.

Arlamf zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

Arlamf zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

Arlamf zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

sxey vkbdq ngjsfko nhsjpbfr ycwvk izolvcyuf ueyqd

pamcxu lhvsr upyliqa pgifrj zapd vnidgh jawnbp http://www.jbrchzye.wsbfqxkvi.com

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 27 november 2007 17:39.

Nieuw Nederlands game evenement was het vorige bericht op deze weblog.

Microsoft houdt van Xbox spelers is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed