Problemen met PES 2008 (PS3)

| | Reacties (16)
pes2008.jpg
Hij ligt net een week in de winkel, als de ontwikkelaar de eerste fouten in de game al publiekelijk toegeeft: Pro Evolution Soccer 2008. Misschien net een weekje te vroeg uitgebracht, of misschien te weinig getest? Persoonlijk denk ik het laatste.
 
De fouten kwamen pas aan het licht na de vele klachten van mensen die de game hadden aangeschaft. Volgens de gamers zou het beeld regelmatig vast blijven staan en haperen.
Volgens Konami is het haperen van het beeld te wijten aan het feit dat gamers de PS3 niet op een HD TV hebben aangesloten. Ze adviseren dan ook indien mogelijk over te stappen op een HD TV. Verwacht Konami dan dat iedere PS3 bezitter ook een HD TV heeft? Of hebben ze een deal gesloten met Sony om zo meer HD TV’s te verkopen…
 
Het zogenaamde bevriezen van het beeld zou komen door de autosave mogelijkheid. Volgens Konami moet de autosave niet gebruikt worden. Hier zou namelijk de fout in zitten. Ook kan ditzelfde verschijnsel voorkomen als de game op de harde schijf geïnstalleerd staat.
 
Naast deze 2 problemen, blijkt de online mode ook niet optimaal te werken. Momenteel werkt Konami aan de optimalisatie van de online mode.
 
Fouten als deze zijn natuurlijk dramatisch voor een grote speler op de markt als Konami, dat mag gewoon niet gebeuren. Zeker niet gezien het feit dat sommige gamers de fouten al op de eerste dag spelen ontdekte. Hierdoor plaats ik echt mijn vraagtekens bij de testafdeling van Konami…
 
Binnenkort komt er een patch waarmee de problemen kunnen worden verholpen.

16 reacties

Teun zei:

Het is treurig maar waar; dit lijkt wel de nieuwe trend te worden. Maak een game, verkoop die en patch hem zodra er teveel klachten zijn. Waar is de tijd gebleven dat een spel gewoon goed moest zijn zodra hij uit de doos komt?

Nicky zei:

Die tijd is denk ik 'long gone' Teun. Dat komt omdat patches tegenwoordig gewoon een stuk makkelijker is. Vroeger moesten games helemaal perfect zijn omdat je toen gewoon niet kón patches (Nintendo cartridges, Sega cartridges en minder snelle internetverbindingen). Nu zijn de ontwikkelaars gewoon lam geworden.

Arlavv zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omnill zei:

It has just been discovered that research causes cancer in rats.

Omnifb zei:

Measure twice because you can only cut once.

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Arnoud gepubliceerd op 19 november 2007 18:48.

Sony PlayStation TV Reclame was het vorige bericht op deze weblog.

Doet Super Mario Galaxy het nou goed? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed