Super Mario Galaxy scoort slecht in Japan

| | Reacties (11) | TrackBacks (3)
mariogalaxy.jpg
Ok, Nintendo begint in hun thuisland Japan een groot probleem te krijgen. Scoorde The Legend of Zelda: Twilight Princess voor de Wii al dramatisch slecht, nu presteert Super Mario Galaxy ver onder de maat! Hoe kan dit toch gebeuren Japan? Waarom vinden jullie je eigen diepe games niet meer interessant?

Er is iets goed mis in Japan. Waar vroeger het Aziatische land nachtenlang voor de deur van de lokale gameshop sliep om als eerste ter wereld in het bezit te komen van de nieuwe Mario of Zelda, daar lijkt de gekte om Nintendo’s games-voor-gamers ernstig gekoeld. Deze week behaalde Mario Party DS (een verzameling minigames) de nummer één positie in de Japanse verkoopcijfers met 235.000 verkopen. En die ene grote topper, waar 4 jaar lang door Nintendo’s beste mannen aan gesleuteld is? Die staat deze week op 3 met slechts 74.000 verkochte exemplaren. Sony’s Dynasty Warriors 6 staat op 2 met 188.000 exemplaren.

Hoe kan dit gebeuren? Heeft Nintendo met hun games-voor-non-gamers zoals Brain Training een bom gelegd onder hun eigen hardcore markt? En hoe staat het met het statement dat Super Mario Galaxy toegankelijk genoeg voor iedereen is?

Het lijkt er inderdaad op dat Nintendo een volledig nieuwe doelgroep heeft ontdekt: de non-gamer. En in deze markt zijn ze bijzonder succesvol. Titels als Brain Training, Nintendogs, Wii Sports en Wii Play vliegen werkelijk de deur uit en schijnen geen last te hebben van veroudering. Deze titels scoren week in week uit goed, niet alleen in de eerste paar dagen, zoals we van bijvoorbeeld Halo gewend zijn. Het lijkt er inderdaad op dat de echte Japanse hardcore gamers Nintendo de rug hebben toegekeerd. Zij zijn overgestapt naar de PlayStation 3, want daar komen nog wel veel echte games voor uit.

En wat gaat dit betekenen voor onze eigen toekomst? De toekomst van de echte-gamer-met-Wii? We hebben nu natuurlijk wel de toppers, kijk ook maar eens naar Zack & Wiki, maar blijven deze games uitkomen als ze straks allemaal niet meer goed verkopen?


3 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Super Mario Galaxy scoort slecht in Japan.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/7

Een klein weekje geleden melde ik al dat Super Mario Galaxy het niet bijzonder goed doet in Japan. Slechts 74.000 verkochte exemplaren in de tweede week in Japan, na een matige start van ruim 300.00 exemplaren in week 1. Nintendo... Meer lezen

» Één jaar Nintendo Wii van GameCore

Op mijn radio staat de top 1000 van Veronica alweer aan dus het aftellen naar het nieuwe jaar is definitief begonnen. Het is december en dat is de maand ven het terug kijken. Bovendien is er in december ook iemand... Meer lezen

De Nintendo Wii verkoopt nog steeds als een gek, dat weten we allemaal. Het lijkt wel of iedereen er een heeft of wil hebben. Met ruim 16 miljoen verkochte consoles in een goed jaar is de Nintendo Wii, samen met... Meer lezen

11 reacties

Mark zei:

"Er is iets goed mis in Japan. Waar vroeger het Aziatische land nachtenlang voor de deur van de lokale gameshop sliep om als eerste ter wereld in het bezit te komen van de nieuwe Mario of Zelda, daar lijkt de gekte om Nintendo’s games-voor-gamers ernstig gekoeld."

Misschien is het een stukje gezonde bezinning? Zo dramatisch als jij de situatie nu schetst, zou ik het nog niet willen noemen. Japan is altijd rijk geweest aan gamers en hardcore-gamers zullen hun hobby niet opgeven, louter omdat Nintendo een paar keer onder de maat scoort.

Nu moet ik bekennen dat ik het ook wel een beetje gehad heb met Mario. Het is nog steeds mijn favoriete loodgieter, laat dat duidelijk zijn, ik heb niks tegen reeksen en aan uitmelken ben ik wel gewend, maar het begint een beetje de yet another-vorm aan te nemen. Misschien doet Nintendo er goed aan om Mario anderhalf jaar met rust te laten en dan eens een overgehypete game op de markt te brengen.

Teun zei:

"louter omdat Nintendo een paar keer onder de maat scoort"

Wel een understatement. Ik bedoel, Zelda en Mario zouden toch garant moeten staan voor goed everkopen! Als Mario Party het grote nieuwe Mario avontuur verslaat in de tweede week, dan is er echt iets goed mis!

Mark zei:

"Zelda en Mario zouden toch garant moeten staan voor goede verkopen!"

Enkel en alleen omdat ze een toverwoord in de titel hebben, of ook omdat het goede games zijn danwel waren? Jappen mogen dan knettergek zijn, ook zij prikken daar vroeg of laat doorheen. En geef toe, Mario Party is wél leuk. ;)

Arlaky zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omniqb zei:

Life is too important to take seriously.

Laat een reactie achter