Waarom vechten tegen filmgames?

| | Reacties (13)
bttf.jpg
Filmgames gaan vaak erg snel over de toonbank. Vrijwel nooit hebben we het over echte toppers (hoor ik iemand GoldenEye roepen?) maar toch staan filmgames garant voor goede verkoopcijfers. Goed voor de uitgevers natuurlijk want die weten bij voorbaat al dat ze een gewilde game in handen krijgen maar niet zo goed voor de gamers. Er zijn namelijk vaak vele betere games verkrijgbaar. Waarom doen wij dit onszelf aan? En, waarom doe ik hieraan mee?
Ik ben een groot fan van de films van Robert Zemeckis, met Back to the Future als favoriet. Ik heb de filmposter zelfs gebruikt op de omslag van mijn afstudeer scriptie! Zo weg ben ik van deze film(s). Ik moest er dan ook niet lang over nadenken toen ik op een beurs voor oude computerspellen een europees exemplaar van Back to the Future 3 voor de Mega Drive tegenkwam. Toen ik het doosje zag wist ik het meteen al zeker: dit wordt de mijne. Tegelijkertijd wist ik ook zeker: dit spel is troep! Pulp van de hoogste orde! Maar toch nam ik het mee naar huis. En inderdaad, het is troep. De 2 reviews die ik kon vinden waren die van Electronic Gaming Monthly en een website. Ze gaven het spel respectievelijk een 3 en een 1 (uit 10). En toch, ergens ben ik blij dat ik het spel heb.

Het is moeilijk om de vinger erop te leggen, maar wie een film helemaal te gek vindt zal ook snel geneigd zijn om het spel te komen. Zeker bij de wat avontuurlijkere films zoals Harry Potter en Lord of the Rings. De bijbehorende games, overspoeld door middelmatige cijfers, leverde Electronic Arts bijzonder goede verkopen op. En dat is eigenlijk ook niet gek. Wie wil er nou niet hun held op het witte doek zelf besturen?

Dus ja, je kunt er wel tegen vechten, maar uiteindelijk wil je ze toch hebben. Ik heb namelijk mijn zinnen gezet op een exemplaar van een andere game van een goede film: Reservoir Dogs. Het is niet echt dat ik zin heb om ermee te spelen, ik wil het gewoon hebben!

13 reacties

Jort zei:

Tsja, hoe slecht sommige op films gebaseerde games zijn, toch verkopen ze goed.
Mensen denken immers dat als het spel bij een wereldberoemde film hoort, de game vast ook van topkwaliteit zal zijn.

Vaak is dat echter maar schijn, want de games van films als Cars, die toch wel goed verkochten, waren nou niet bepaald toppers in hun genre.

Nou waren games als The Godfather nog wel te pruimen, maar het meerendeel voelt toch aan als een broodje hotdog net na je maaltijd; Lekker, maar je hebt er eigenlijk geen trek in.

Mark zei:

Hoe herkenbaar! Ik heb alle Lord of the Ring-games voor de PlayStation 2 en ze zijn eigenlijk allemaal matig. En inderdaad, ik kocht ze niet omdat ik het spel wilde spelen, maar enkel en alleen omdat ik nog iets wilde beleven van die fantastische films.

Ik geloof overigens dat ik dit gedrag achter me heb gelaten. De gameplay is vrijwel zeker bagger en zelden wordt de sfeer van de film geëvenaard. Bovendien heeft de schrijverij mij de afgelopen jaren wel geleerd om kritisch naar games te kijken.

Alhoewel, hoe kan ik filmgames van Tarantino nu links laten liggen?

Arlakv zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 18 november 2007 14:42.

Hoe onvolwassen is de game-industrie? was het vorige bericht op deze weblog.

Sony PlayStation TV Reclame is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed