Xbox TV Reclame

| | Reacties (17)
xboxad.jpg
En jawel ,het is alweer woensdag, tijd voor nieuwe TV reclames over games! Deze keer neem ik je mee in de wereld van de Xbox Marketing. Hoe keken de Amerikanen aan tegen hun eigen console?
Om te beginnen, een opvallende reclame om de Xbox aan te kondigen. Wereldwijd in meerdere landen verbannen vanwege het onsubtiele karakter. Hier is die:Dat Xbox Live belangrijk was voor Microsoft werd met deze minuut durende reclame wel duidelijk. Erg leuk ook:In Japan werd de strategie doorgetrokken. Het hielp niet echt (qua verkopen) maar leverde toch leuke momenten op. Zie hier:Met de komst van de Xbox 360 werden er nieuwe reclames verzonnen rond het thema “Jump in”. Iedereen kon meedoen, erin springen zegmaar. Twee leuke versies daarvan:En dan deze “Jump in” reclame:De volgende reclame werd ongeveer een jaar geleden uitgezonden op televisies rond de hele wereld. Het bijbehorende nummer van Gary Jules (Mad World) werd hierna erg populair. Op iTunes was het zelfs ooit de meest gedownload nummer dankzij deze reclame.Ook de muziek in de volgende Japanse Xbox 360 reclame speelde een grote rol. Dit catchy deuntje moest voor Microsoft zorgen dat de Xbox 360 aan de man gebracht werd.Tot slot een leuke Indiase reclame in Bollywood-stijl. Een land met ruim 1 miljoen mensen kan je natuurlijk niet zomaar overslaan.Dit was het dan weer wat de Xbox betreft. Natuurlijk heeft Microsoft een veel minder rijke geschiedenis dan de overige bedrijven, maar toch zitten er wel leuke filmpjes tussen. Tot slot had ik nog beloofd op een overzicht van de handhelds vandaag, maar dit moet ik helaas uitstellen tot volgende week. Zie je dan weer!

17 reacties

Mark zei:

Die eerste jump in-commercial is toch wel meesterlijk. Qua catchy deuntjes scoort het waterballonnengevecht trouwens beter dan Mad World en die gare Japanse shit. "For every bear that ever there was, will gather there for certain, because today's the day the teddy bears have their picnic." ^^

Vooral de uitvoering van Frank Zappa en Captain Beefheart is geniaal. =]

Teun, bedoel je niet een land met ruim 1 miljárd mensen? :P

Mark zei:

Teun neemt het begrip 'ruim' nogal ruim. ;)

Arlagj zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

Arlagj zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omniow zei:

A little nonsense now and then is cherished by the wisest men.

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 21 november 2007 17:59.

Doet Super Mario Galaxy het nou goed? was het vorige bericht op deze weblog.

Cor strip, vervangen! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed