Zack & Wiki doet het slecht

| | Reacties (9) | TrackBacks (4)
zackwikiindex.jpgHoe kan een bedrijf nou ooit een succesvol spel op de Wii maken? Ik bedoel, hoeveel ontwikkellaars en uitgevers ken jij die in de geschiedenis succesvol waren op een Nintendo systeem? Ik eigenlijk maar een: Nintendo zelf! En nu blijkt Zack & Wiki van Capcom slecht te verkopen.

Hoe frustrerend moet het zijn voor bedrijven als EA, Ubisoft en Capcom? Ze zien de Wii de concurrenten verpletteren maar ze zijn vrijwel niet in staat om succesvolle games ervoor uit te geven. EA haalt bijvoorbeeld meer omzet uit de verkoop van games voor de Xbox 360 dan uit alle andere systemen bij elkaar (inclusief de PlayStation 2, 3 en portable, Nintendo DS, Wii). Ubisoft heeft onlangs aangekondigd dat ze graag meer Nintendo-achtige games willen maken. Wat ze eigenlijk bedoelen is games die echt succesvol zijn op de Wii en DS, zoals Brain Training, Wii Play en Mario Galaxy.

 

Het ligt natuurlijk ook wel aan de kwaliteit van de games. SSX Blur of Red Steel waren nou eenmaal niet zo geweldig als de Nintendo producten zelf. Maar Capcom heeft wel een topper in handen: Zack & Wiki. Vrijwel unaniem vindt de Amerikaanse en Japanse media dit spel te gek. Het spel scoort negens en tienen aan de lopende band. Bovendien is het echt zo’n Nintendo spel: je speelt het slechts met de Wii-remote, dus zonder Nunchuck. Waarom werd deze game in Japan in de eerste 3 dagen slechts 10.595 keer verkocht terwijl New Super Mario voor de DS na anderhalf jaar nog steeds als een trein gaat?

 

 

zackwiki.jpg

 

Voor europa hebben Capcom en Nintendo besloten het spel uit te stellen. Niet omdat het spel vertraagd is; het is een strategische beslissing. Ze willen namelijk dat Zack & Wiki veel media aandacht krijgt en dat is op het moment wat moeilijk tussen Metroid Prime Corruption en Super Mario Galaxy. Wij zullen dus moeten wachten.

 

Dus, als we willen dat Nintendo voorlopig alleen de macht houd op de Wii moeten we allemaal Zack & Wiki links laten liggen. Zie je dat niet zo zitten en komen de ergernissen uit het Nintendo 64 en GameCube tijdperk boven, bedenk je dan dat Zack & Wiki volgens vrijwel iedereen die het gespeeld heeft erg leuk is. Misschien is het de aanschaf wel waard!


4 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Zack & Wiki doet het slecht.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/4

Ok, Nintendo begint in hun thuisland Japan een groot probleem te krijgen. Scoorde The Legend of Zelda: Twilight Princess voor de Wii al dramatisch slecht, nu presteert Super Mario Galaxy ver onder de maat! Hoe kan dit toch gebeuren Japan?... Meer lezen

Het lijkt er een beetje op dat mijn lobby om Zack & Wiki aan te schaffen heeft gewerkt. Gisteren moest ik maarliefst 4 winkels afgaan voordat ik uiteindelijk (een laatste exemplaar zelfs) van dit spel in een winkel zag liggen.... Meer lezen

Wij Europeanen moeten nog even wachten om No More Heroes zonder bloed te krijgen maar in Amerika ligt die alweer bijna een week in de winkels. En wat blijkt: de gamepers is erg positief. Is het dus niet waar dat... Meer lezen

Zoals al eerder gebeurde met Zack & Wiki en No more heroes verkoopt Boom Blox niet geweldig. Slechts 60.000 stuks voor een goed beoordeelde game! Gaat het dan echt zo slecht met games uitgeven op de Wii (behalve voor Nintendo dan).... Meer lezen

9 reacties

Mark zei:

"Het ligt natuurlijk ook wel aan de kwaliteit van de games. SSX Blur of Red Steel waren nou eenmaal niet zo geweldig als de Nintendo producten zelf."

Toegegeven, het waren geen titels die met kop en schouders boven de concurrentie uitstaken, maar ik moet bekennen dat ik niet zie hoe Nintendo's eigenzinnige en revolutionaire stijl die we bij de Wii zelf zagen, zich vertaalt naar Nintendo's game-arsenaal. De Wii-mote biedt unieke mogelijkheden qua besturing en Nintendo maakt daar gretig gebruik van, maar ik zie zelden dat dergelijke 'minigames' verder goed uitgewerkt worden. Red Steel faalde om andere redenen, maar was in mijn ogen een volledigere game dan de zoveelste dit-en-dat-sim.

Teun zei:

Ik vind dat Nintendo goed heeft laten zien wat mogelijk is en, veel belangrijker, wat mensen willen. Want hoe je het ook wend, Nintendo heeft games voor elke doelgroep gemaakt. Maar persoonlijk zie ik dat ook graag dat andere bedrijven succesvol worden op de Wii. Pas dan zullen we een fatsoenlijke stroom games krijgen. Bovendien wacht ik al een tijd op een goede point and click dus ik ga zack & wiki zeker aanschaffen als die uitkomt.

P.s. Ik wacht ook op een Wii toetsenbord want dit gehannes op de Wii (ja, ik post dit echt vanaf mijn Wii!) ben ik een beetje zat!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Nadsy zei:

[url=http://www.mixx.com/users/nylons]nylons[/url]

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 12 november 2007 12:04.

Atari TV reclame was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo's angst voor internet is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed